КНСБ иска ръст на доходите с 13%, цените продължават да растат

Имало риск от сериозни проблеми на пазара на труда
25
КНСБ иска ръст на доходите с 13%, цените продължават да растат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последните месеци с доста натиск успяхме да компенсираме инфлацията. Цените обаче останаха високи, месото и сиренето не са поевтинели. Нашата битка остава за реален ръст на доходите. Заложили сме около 13% увеличение, част него вече се случи чрез КТД в големите предприятия. Цените продължават да се покачват, но с по-бавни темпове, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред Nova News.

"В икономиката има забавяне в някои сектори, намаляване на поръчки. Това, предвид рецесията в Западна Европа, може да донесе много сериозни проблеми на пазара на труда до края на годината. Не виждам заплахи в изпълнението на приходната и разходната част на бюджета.  Териториалните планове за справедлив преход бяха предадени в Брюксел без съгласуване с нас.

Ще трябва да ги изпълняваме, което значи, че ще се пренаписват в движение. Първите 170 души вече са съкратени от ТЕЦ "КонтурГлобал". На 10 май със социалния министър и президента на КТ "Подкрепа" ще посетим Стара Загора и ще видим дали ще им се намерят работни места. Това ще бъде знак и за другите работещи в сектора дали обещанията ще останат химера или ще се изпълнят", заяви той.

По думите му все още заминаващите в чужбина младежи са повече от върналите се.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: ценидоходиКНСБ
Още от София
Нови велоалеи и правила за паркиране: Булевард "Витоша" след ремонта
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
ДОНЧО преди 1 седмица
ВСИЧКИ ПАРАТИЗИТИРАТ В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВИ ДЪРЖАВА ПРОСТТА НЕГРАМОТНА КАКЪВ КАПИТАЛИЗЪМ КАКВА ДЕМОКРАЦИЯ ВСИЧКО Е ТОТАЛЕН ФАЛШ И ЛЪЖА
23
1
 
6
 
! Отговори
nikonik преди 1 седмица
Най вредната и безпо.езна организация е КНСБ!!
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП не сложиха капак на цените на хранителните продукти ,в всички държави има капак ,но тук ни заблуждават че хр.продуйкти намалявали цени,пълна лъжа и никой него проверява тия магазини!!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ко стана нали ПП вдигнаха много пари пенсии и заплати ,само че на Македония ,Сърбия ,и Албания са по големи ,а те не са с ЕС )))
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
не можеееееееееееееее :) 13% не се дават даром. Някой трябва да ги изработи. Пролетариата трябва да се държи в мизерия, иначе няма стимул да полага старания!
19
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 1 седмица
Господине Димитров, за да си реален синдикалист, трябва преди всичко да си технически, икономически и социално-правно грамотен. За каква "борба" говориш, когато абсолютно Нищо не зависи от теб? Още повече, че си на хранилка при тези срещу които ужким се бориш!
18
0
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Забавянето на растежа на икономиката и дори свиването означава, че инфлацията ще намалее. Не означава, че трябва да се вдигат заплатите.
17
1
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 седмица
Трябва да стане като в аптеките,имат право на процент увеличение от складова цена
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е вярно питай Асенчо друго ще каже всъщност лъже
15
5
 
3
 
! Отговори
Уха. преди 1 седмица
Направо ръст с 248%. Ще се изравним по заплати с Великобритания, но хлябът ще стане 8 лв., а краставиците 32,60 лв. За месо не е сигурно, но ми се вижда нормално по 100-120 лв килото.
14
0
 
9
 
! Отговори
силно загрижЕна преди 1 седмица
А защо цените растат?!
13
0
 
11
 
! Отговори
Cgffbj преди 1 седмица
Основния проблем е постоянно растящи цени...колкото и да се вдигат доходите ако не сорат ръста на цените ,все такя ще сме си
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 10 Комунисти са до дъното на костите си, затова в държавното се бутат, за да не работят.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде бяха КНСБ, когато ГЕРБ замразиха заплати и пенсии за 3 год? Ядоха и пиха заедно с Велев, Домусчиев и Горанов.
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичките ни премиери са мишоци!Тия все се навират в държавните фирми и служби!В частните,за което са създадени,ги няма никакви!Интересно,кой ги финансира!?
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия вдигат заплатите само в държавния сектор. В частния сектор- бедност.
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По време на бойковото управление мълчаха като риби,а от 3 години насам станаха много активни.Защо ли?
7
1
 
16
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 седмица
"Заложили сме" хахахахахахахахахахахахаахахахахахах Нищо не можете да заложите, защото вие сте една безполезна организация, която трябва да се изрине! Спрете да им давате трибуна на тези клоуни!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
преди 1 седмица
кажи си за фирмите в енергетиката , в туризма , с краси добруджанската банка! Защо съсипа тецовете и строите само солари! мафиот, ако на теб разчитаме ще направиш всичко соларен парк! миньорите те чакаме на терен, че на паветата се скри! ела и ни кажи колко соларни паркове имаш и какво се спазари, за да ни закриеш! мишок
5
0
 
20
 
! Отговори
позор преди 1 седмица
Колко предприятия приватизира този със синдикалния фонд? Колко работят? Е няма как един човек който съсипа съдбите на хиляди работници да е техен защитник! Айде бегай при капиталистите, но и за там не ставаш!