САЩ да приемат повече бежанци, призова Меркел

"Не e реалистично Европа да се справи сама", каза канцлерът
22 сеп 2015 11:35,
106
САЩ да приемат повече бежанци, призова Меркел
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел призова САЩ да приемат повече кандидати за убежище в момент, когато Европа се мъчи да се справи с най-големия приток на имигранти от Втората световна война насам, предаде ДПА.

Още по темата
"Не изглежда особено реалистично Европа да се справи сама без помощта на САЩ", каза Меркел пред парламентаристи от нейната партия Християндемократически съюз и базирания в Бавария Християнсоциален съюз.

САЩ могат да поемат повече бежанци от Сирия, както и да подобрят условията за живот на сирийците в бежанските лагери в Ливан, Йордания и Турция, отбеляза канцлерката.

Меркел подчерта, че не очаква бързо уреждане на бежанската криза на специалната среща на лидерите от ЕС в сряда. "Решение няма да се намери незабавно. Ще ни е нужно търпение и издръжливост", добави тя.

Германия е страната в Европа, приела най-много кандидати за убежище, като се очаква до края на годината те да достигнат рекордните милион души.

САЩ обявиха, че ще приемат най-малко 10 000 сирийски бежанци през финансовата година, започваща през октомври. Тези хора ще са част от общо 85 000 бежанци, очаквани в САЩ от цял свят тази година.

Вчера Белият дом съобщи, че отпуска допълнително 419 милиона долара за хуманитарна помощ за сирийските бежанци, с което американската помощ достига 4,5 милиарда долара.

Говорителят на Белия дом подчерта, че САЩ трябва да поеме своя дял, но в крайна сметка проблемът ще бъде решен, като се разгроми групировката "Ислямска държава" и политическата ситуация се промени така, че сирийските бежанци да могат да направят онова, което всъщност искат - да се върнат у дома.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, ама САЩ се отзовават и са солидарни само когато има нещо за разрушаване и крадене в някоя държава, нуждаеща се за целта от цветна революция и бомбене. Когато обаче се искат пари и отворени граници за бежанци- нъцки. Баба Меркел и все европейци са овътрени, прецакани, ***.ани.
70
0
 
5
 
! Отговори
роро преди 8 години
тази госпожа да престане да ги разнася тези азиатци насам-натам, ами да да изпрати германски военни сили срещу ИДИЛ, да освободи държавите на тези мигранти и по живо по здраво да се връщат у дома. Няма друго решение на проблема!Дали й е ясно, че вече няма да бъде ни канцлер, ни помощникът му
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най после трезво мислене!
68
0
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До АнонименТи не знам как ги изброи кюрдите ... ама аз ги броя на поне 20 милиона само в Турция :)
67
0
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До анонименхопа тропа :)
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 35Много си прав! Докато ни мотат с мигранти, украйни, сирии, с дипломатическо сноване наляво-надясно, харчейки и присвоявайки нашите пари, докато ни държат в бедност и подтиснатост, току-виж, една сутрин с гордо чувство на изпълнен дълг към световния богаташки тероризъм, ще ни съобщят, че е подписан ТТИП - най-чудовищното заробване на държавите ни. Без задължителния референдум от народите. Ега ти демокрацията, ега ти честността на световните тирани и нашенските продажници! Хора, бдете!
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не "не е реалистично", а "НЕ Е СПРАВЕДЛИВО", фрау Меркел. Който забърка кашата - да я оправя. С тия сащарски "пролети", убийства на арабски и други лидери, злокобни "съветници", налазили света, пламна III световна война. Колко СМЪРТ, КРЪВ, ИЗБИТИ И ОСАКАТЕНИ ДЕЧИЦА! И няма отговорност! Защо мигрантите НЕ ОТИВАТ В СТРАНАТА НА "НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ". Нали гражданите на САЩ считат, че помагат на света! Но не вземат мигрантите! Да организират пристигането им в САЩ, както направиха за Европа!
64
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдателен преди 8 години
Танте Меркел ви поздравя с най-новата си песен: "Refugees, go home!".
63
0
 
6
 
! Отговори
Welcome refugees преди 8 години
Ти викай вълка в кошарата, пък чакай благословия после от овцете.Взехте и вие да си бършете сополя, щом за солидарност почнахте и вие да ревете.Видяхме ви солидарността и разбирателството, от 1/2 милион всичко стана на пух и прах...
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 ПЪТИ ПО НИЩО = ПАК НА НИЩО - ФАЩ СЕ подиграва на еврогея
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говорителят на Белия дом подчерта, че САЩ трябва да поеме своя дял, но в крайна сметка проблемът ще бъде решен, като се разгроми групировката "Ислямска държава" и политическата ситуация се промени така, че сирийските бежанци да могат да направят онова, което всъщност искат - да се върнат у дома.Ама те искали да си идат!? Това определено е ново.
60
2
 
10
 
! Отговори
Гьобелс преди 8 години
Това изперкало бабе няма ли най накрая да го затворят в лудницата.*** цяла Европа и после другите са и виновни.
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази възрастна госпожа съвсем изгуби връзка с кораба майка!
58
2
 
21
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Швабът винаги е бил технически гений и геополитически *** и няма тенденция скоро това да се промени!
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 68Турците и с Кюрдистан и без Кюрдистан все тая, все същата,там е шепа чукари и живеят около 3 милиона кюрди,Турция е 80 милиона, в момента само бежанците са 2,5 милиона,И С ТЕЗИ 3 милиона кюрди и без тях, ВСЕ ТАЯ, турците го повтарят от 30 години,ПРОБЛЕМА Е ТАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ТОЛКОВА СА ЗЛЕ,ЧЕ ЕДИН КЮРДИСТАН НЕ МОГАТ ДА СИ ОРГАНИЗИРАТ,И КЮРДИТЕ - НАРОДЪТ, ИСКА ДА Е КЪМ ТУРЦИЯ, НЕ ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛЯ,КОЙТО СЕ ОТДЕЛИ СТАВА - АФГАНИСТАН, ИЛИ ИД !ТУРЦИТЕ СА СЪГЛАСНИ ОТ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ !
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бабо Муркел ..сложиха ли ти го американците- сложиха ти го ..и да мрънкаш и да не мрънкаш ще го лапкаш
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 68Ердоган е новият световен герой и лидер,в очите на поччти всички държави в света,а в момента с 2, 5 милиона бежанци (които може ако реши да ги пусне към Европа),плюс опция за още 8 милиона бежанци от Сирия,държи на колене цяла Европа,В МОМЕНТА цяла Европа се МОЛИ и работи Ердоган да спечели с мнозинство изборите след 1 месец,АКО ЕРДОГАН НЕ СПЕЧЕЛИ,поне 5 милиона бежанци, ще тръгнат към Европа,ще настъпи хаос и катастрофа :)))
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 66Много си далече от истината. Аз мисля, че много скоро на твоя световен герой ще му откъснат значителна част от територията и там ще се пръкне един Независим Курдистан. Не мога, обаче да твърдя, че това ще стане до края на годината.
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вържете я тази луда, най - после! Мястото й не е в европейската и световна политика!
52
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТО НЕ МОЖЕШ ДА СЕ СПРАВИШ,НЕ СИ ЛИДЕР, слаб си,Новият световен герой и лидер е РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДОГАН !