Символът на Париж светна отново!

Айфеловата кула ще бъде оцветена в трите цвята до сряда
17 ное 2015 09:11,
10
Символът на Париж светна отново!
Снимка: Reuters, архив

Айфеловата кула, която беше затворена след атентатите в Париж от 13 ноември, отново бе отворена за туристи и ще бъде осветена в цветовете на френското знаме - синьо, бяло и червено, предаде Франс прес, като се позова на компанията, която отговаря за експлоатацията на обекта.

Още по темата

Кулата беше отворена малко преди 15,30 ч. по Гринуич. Това решение е било взето след пълна проверка на мерките за сигурност и след тяхното допълване с нови процедури. 

Кулата ще бъде осветена в цветовете на френското знаме до сряда вечерта по искане на кметицата на Париж Ан Идалго.

Освен това осветление, върху кулата ще бъде прожектиран и девизът на латински на Париж, а именно: Fluctuant nec mergitur или Вълните блъскат кораба, но той не потъва.

Айфеловата кула се посещава на ден от между 15 000 и 20 000 туристи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това със светещото разноцветно НДК кой го предложи?
7
3
 
33
 
! Отговори
СРАМОТА преди 8 години
Пффф абе мишки български, чак ме е срам от вас. Пет столетия ни рязаха гръцмулите, понеже много ни знаеха човките и се предвахме един друг. Сега сме тръгнали да критикуваме хората на Запад. АМи правят каквото могат и както го могат, като нямат превителства способни да ги защитят. Който иска си слага френски флаг, който не иска - НЕ. Вие от къде на къде е критикувате, ще се присмивате, чакайте...и в БГ ще дойде ред на атаки. Тогава пак ли ще се смеете? ПРОСТАЦИ НЕВЕРНИЦИ БЕЗБОЖНИЦИ не ви е СРАМ
6
0
 
31
 
! Отговори
сс преди 8 години
като ви отрежат грацмулите ще видим как ще пейте марсилезата....
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, които си смениха профилите с френското знаме - нали прочетохте командата. В сряда можете да си върнете нормалните профили.
4
0
 
34
 
! Отговори
мда преди 8 години
Вчера кацнах от "оная гнила демокрация..." Леле колко ми липсваше да чета коментари на хора които не са си показвали носа извън пределите на "удобството им". Погледнете Руските граждани след тероризъм колко са сплотени. Американците също Французите не ми се коментират дори... Само тук ми става "едно топло топло" като чета коментарите. ЕТО ЗА ТОВА няма да стигнем никоя от тях...
3
0
 
34
 
! Отговори
сс преди 8 години
келфаийда че ще свети хората ги гармят убиват скоро и колят а те ще си светват лампи ще се такват в интернет и ще пеят. тотално изтрщели какавани, като ви срутят кулата тогава ще видим какво ще правите
2
8
 
36
 
! Отговори
факт преди 8 години
Свети, за да знае светът къде се намира градът на глупаците! Джихадистите ги убиват, а те пеят марсилезата - щото били толерантни! Време е целият Париж да бъде взривен, та най-после олигофренясалите западноевропейци разберат за какво иде реч - а то е война на исляма срещу Европа.
1
0
 
33
 
! Отговори
berk преди 8 години
Problemut na zapadnia svyat e ne,che ima terorizum.Problemut e,che toi se poyavi I na zapad!