Шойбле поиска общоевропейска армия

ЕС да увеличи разходите си за отбрана, съветва той
Обновена: 27 дек 2015 14:16 | 27 дек 2015 14:14, Красимир Ангелов
183
Шойбле поиска общоевропейска армия
Волфганг Шойбле. Снимка: Reuters

Заради множеството конфликти край границите си и миграционните потоци, Европейският съюз трябва да увеличи разходите си за отбрана и да се стреми към създаване на обща армия. Това заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю за "Билд ам зонтаг".

По думите на министъра, съюзът трябва да харчи повече за съвместни отбранителни инициативи, а страните членки трябва "постепенно да стигнат до обща външна политика и политика за сигурност".

Според Шойбле крайната цел трябва да стане създаването на "единна европейска армия", при което "средствата за издръжката на 28 национални армии биха могли да се използват много по-ефективно".

Пред неделния вестник финансистът подчертава, че ЕС трябва активно да съдейства за стабилизиране на положението в Близкия изток и Африка, а освен това трябва да укрепи външните си граници, което е "общоевропейска задача", отбелязва БТА.

Шойбле смята, че всички погранични страни членки трябва да бъдат подпомогнати в охраната на границите, но упреква Гърция, че "години наред на спазва Дъблинските споразумения" и "прехвърля на други вината за собствените си проблеми". Волфганг Шойбле отбелязва още, че източноевропейските страни трябва също да приемат мигранти, "макар и по-малко, отколкото Германия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната пенсия в България е 86 евро, а 90% от пенсионерите жиевят с по малко от 220 лева месечно.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не виждам нищо лошо Германия да ни анексира и да станем част от нея. Много по-добре от разни корумпирани дебелаци да ме управляват.
10
5
 
9
 
! Отговори
Xexe преди 8 години
Немският хумор никога не е бил качествен.Англия която попилява германците където ги хване владее 50% от света и е ядрена сила ще даде на пенсионерската нация без бъдеще да и управляват ядрените ракети.Това ще стане точно на шестък 30-ти февруари.
9
2
 
11
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 7Ми защо да искат да ходят другаде? Помощи има само в Западна Европа. Един бежанец струва на Германия на година 50 000 евро (храна, жилище, отопление, учители по немски, психоаналитици щото са травматизирани, лекари и т.н.). Кой е луд да остава в Източно-Европейска държава? Лицемерието на немците няма край! The Germans again...
8
6
 
16
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 4Аболютно! Аз не мога да разбера, защо немците намесват другите държави в техните проблеми. Бежанците искат да ходят в Германия, ние какво общо имаме с това?
7
7
 
17
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Нещо не разбирам! Не членуват ли страните от европейският съюз в НАТО? Нали тази организация обединява всички армии!? За да се създаде общоевропейска армия следва да се разформирова НАТО! В противен случай по колко армии ще имат държавите от евросъюза? Нали издръжката на армия идва от данъците на народа!
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шойбле със кой ще се биеш бе със мирните емигранти ли ? Или искаш всички армии да са подчинени на Меркер и като останем и със чуждо командване съвсем ще я втасаме.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обща армия означава много по силна и по добре организирана защита на ЕС.И когато си силен не могат да се *** с теб!Това е съюз с най много пари респективно най много възможности.При такава ситуация нито САЩ ,нито Русия или Китай ще имат думата!Знаете за снопа с пръчките,нали?!
4
1
 
2
 
! Отговори
Auto gaz test преди 8 години
Ami da prastat vw i mercedes jipkite na bg granichari togava...:-):-):-):-):-)Hasir da n rajdiasvat po otkritite garaji v alemania.:-):-):-):-)
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво ще направи тая армия след като политиката на " елата всички *** на планетата Земя в ЕС" продължава с пълна сила?
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако емигранта иска да живее в Гермения ние защо да го задържаме на нас военопленници не ни трябват, нека си ходят закъдето са се запътили
1
3
 
10
 
! Отговори
Хехе преди 8 години
Да бе ей сега Франция и Англия ще си нарежат атомните подводници и балистични ракети.Тва да не сме ние.