Шойбле поиска общоевропейска армия

ЕС да увеличи разходите си за отбрана, съветва той
Обновена: 27 дек 2015 14:16 | 27 дек 2015 14:14, Красимир Ангелов
183
Шойбле поиска общоевропейска армия
Волфганг Шойбле. Снимка: Reuters

Заради множеството конфликти край границите си и миграционните потоци, Европейският съюз трябва да увеличи разходите си за отбрана и да се стреми към създаване на обща армия. Това заяви германският министър на финансите Волфганг Шойбле в интервю за "Билд ам зонтаг".

По думите на министъра, съюзът трябва да харчи повече за съвместни отбранителни инициативи, а страните членки трябва "постепенно да стигнат до обща външна политика и политика за сигурност".

Според Шойбле крайната цел трябва да стане създаването на "единна европейска армия", при което "средствата за издръжката на 28 национални армии биха могли да се използват много по-ефективно".

Пред неделния вестник финансистът подчертава, че ЕС трябва активно да съдейства за стабилизиране на положението в Близкия изток и Африка, а освен това трябва да укрепи външните си граници, което е "общоевропейска задача", отбелязва БТА.

Шойбле смята, че всички погранични страни членки трябва да бъдат подпомогнати в охраната на границите, но упреква Гърция, че "години наред на спазва Дъблинските споразумения" и "прехвърля на други вината за собствените си проблеми". Волфганг Шойбле отбелязва още, че източноевропейските страни трябва също да приемат мигранти, "макар и по-малко, отколкото Германия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
7
 
! Отговори
EP преди 8 години
До българинаИ аз! Хората си мислят, че Германия е онова, което беше преди 20-30 години. Германия днес е нещо друго, немците й викат северния Близък Изток.
31
1
 
3
 
! Отговори
шаши преди 8 години
53 абсолютно си прав. 28 години преди основаването на САЩ се лансира идеята на Анахарзис Крац за Обединени Европейски Щати. Какъв Шуман ? Какви идеи след войната?
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И от кого ще ни пази тая армия? Щото тия които са най опасни , баба Меркел ги пусна свободно из Европа, даже ни задължи да ги храним,поим и да им даваме помощи
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първата триполова армия в света ....
28
5
 
2
 
! Отговори
GORO преди 8 години
КАТО ИДЕА Е МНОГО ДОБРЕ, но МИСЛЯ ЧЕ САЩ НИКОГА НЯМА ДА РАЗРЕШИ НА ЕВРОПА ТЪИ КАТО ЦЕЛТА НА САЩ Е УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЕВРОПА И РУСИА. ПОРАДИ ПРЕЧИНАТА, ЧЕ ПРИ КАПИТАЛА НЯМА МОРАЛ ЧЕСНОСТ, ЕТИКА. КАПИТАЛА БРАТЯ И СЕСТРИ УНИЩОЖАВА.
27
4
 
9
 
! Отговори
ВОЙНИК ОТ КЕРБАЛА преди 8 години
КАК ВИ ПРОЗИРАТ НАМЕРЕНИЯТА !Първо създаваме проблем (бежанците), следва реакция и решението е обща армия ! ТОЧНО КАТО ПО УЧЕБНИК, ТОВА СА СТЪПКИТЕ КЪМ ИЗПАРЯВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ И СУВРЕНИТЕТИТЕ И СЪЗДАВАНЕТО НА ТЕХНИЯ ЛЮБИМ НОВ СВЕТОВЕН РЕД, ЗАЩОТО ТЕ СА ШАЙКА "ЗАВЗЕЛА" ПЛАНЕТАТА, А ЗА МИРНО РАЗРЕШЕНИЕ НИКЪДЕ НЕ СЕ ГОВОРИ, ЗАЩОТО ОБИЧАТ ВОЙНАТА, ТЕХНИЯ ЛЮБИМ БИЗНЕС !
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Империите... Неоимпериализмът...Разруха, упадък, разлагане. Империи с изтекъл срок на годност!
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никогa не сме имaли отношения с русия, естествено че ще подкрепяме единнa Европa, в товa число и общa европейскa сигурност- aрмия! То нaтaм вървят нещaтa вече имa общоевропейскa прокурaтурa...
24
11
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
До българинаНищо общо не искаме да имаме с нашистка Русия!
23
6
 
12
 
! Отговори
българина преди 8 години
не искам да имаме нищо общо с ислямска германия
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ БЪЛГAРСКИТЕ РУСОФИЛСКИ ЕНИЧAРИ НИЩО НЕ ЗAВИСИ ВЕЧЕ ДОРИ В ГУБЕРНИЯТA. РЕШAТ ЛИ В ЕВРОПA ДA ИМAТ ЕДИННA AРМИЯ ЩЕ ГО НAПРAВЯТ, A В ДНЕС БГ- Ru ЩЕ ВИЯТ ОТ ЗЛОБA И ТОЛКОЗ! РУСИЯ Е БИТA КAРТA 2016 Г. ЩЕ Е И КРAЯ НA РФ КAТО ДЪРЖAВA...ФЕДЕРAЦИЯ ИЛИ КAКВОТО Е ТAМ ВСЪЩНОСТ- МОРДОР!
21
9
 
10
 
! Отговори
Мак преди 8 години
Шобле/Шопе каква обща армия бе, ЕС е пред разпад тъй като е изградено на грешни принципи и е под диктата на сатанински тайни общества. Стабилизирането на африка и близкия изток не е никаква общоевропейска задача. Задачата е за се изхвърлят емигрантите *** откъдето са дошли и да се затворят границите! С общоевропейска армия в сегашните условия искаш да ликвидираш остатъчната суверенност на европейските държави и да не могат да се откъснат от ЕС който е прогнил и всички го виждат!
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руските aгенти сa кaто удaрени челно от пaрен локомотив в тунелa нa Темелково aхaхaхaИ ОБЩA AРМИЯ НA ЕС ЩЕ ИМA СКОРО, ЗAЩОТО Е НЕОБХОДИМA, A НAТО НЯМA НИКAКВИ ПРИЧИНИ ДA " ИЗЧЕЗВA", ЩAТИТЕ СA НAЙ- БЛИЗКИЯ СЪЮЗНИК НA ЕВРОПA. ОТ РУСОФИЛИТЕ НИЩО НЕ ЗAВИСИ, И ДA ЛAЕТЕ ВСЕ ТAЯЧУДЯ СЕ ЗA КAКВО ВИ ПЛAЩAТ РУСКИТЕИДИЪТИ, ТЯХНA СИ РAБОТA
19
2
 
3
 
! Отговори
Bruxelsko zele преди 8 години
Koigo ima mnogo pari, sa chudi kak da gi opazva....i uvelichava?! A i indianci boll?!
18
0
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименТоя коментар с пенсията какво общо има с темата на статията?
17
1
 
1
 
! Отговори
EP преди 8 години
Предишният коментар беше към 19, не към 22.22, прощавайте за грешката!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми искай си на никого не пречиш, ние пък не искаме.
15
1
 
4
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 22Естествено, че нямаш нищо против! Робската психика винаги си мечтая, някой да ни окупира. Ако си мислиш, че по-добре ще стане, след като ни анексират, жестоко се лъжеш. На такива хора като Вас не трябва да им се дава право да гласуват. Първо трябва да има тест за шизофрения.
14
1
 
10
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 8 години
навремето армията по границата е стреляла , и сега ако потопят 2-3 корабчета и отстрелят 2-3 групички с емигранти по браздата веднага ще спре бежанския поток , а сега пращат спасителни кораби да ги прибират , лошо няма , ама мен като ме спасят в планината ме карат да си плащам ---да си плащат и те
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не виждам нищо лошо Германия да ни анексира и да станем част от нея. Много по-добре от разни корумпирани дебелаци да ме управляват....На практика България е анексирана и това е много хубво - сега има банани и народа *** банани и се радва, а когато бяхме под "съветския ботуш" народа страдаше за банани. Сега лапай банани и се радвай.