Новогодишната реч на Меркел с арабски субтитри

Обръщението ще бъде преведено на десетина езика
30 дек 2015 16:14, Елка Василева
72
Новогодишната реч на Меркел с арабски субтитри
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Бежанската криза, терористичните нападения в Париж и дългата битка за оставането на Гърция в еврозоната са сред основните теми, на които германският канцлер Ангела Меркел ще се спре в новогодишното си обръщение, съобщи БНР.

То ще бъде излъчено след централните новини на първи канал на германската телевизия на 31 декември и ще бъде преведено на десетина езика.

В новогодишното си обръщение германският канцлер прави преглед на изминалата година и посочва основния път на развитие на държавата за следващата – такава е традицията в речите, държани на 31 декември от управляващите в Германия. Тази година Меркел няма да направи изключение, но промяна все пак ще има.

Тазгодишното новогодишно обръщение ще е преведено и на арабски, за да могат да го разберат бежанците, които пристигнаха през 2015 година в страната. 1 милион души поискаха бежански статут в Германия и това ще е централната тема в речта на канцлера. Тя отвори врати за бягащите от война и разрушения в Сирия и Ирак с думите "Ще се справим!" и се очаква в новогодишната си реч да повтори тези думи.

Освен на арабски думите й ще имат субтитри и на пущунски, английски, френски език и фарси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Световният елит срещу средната класа в действие... където светът е едно огромно гето и хората живеят в заградени градове и лагери, а елитът са божествата, които гледат отгоре...
7
3
 
18
 
! Отговори
Марто преди 8 години
до Странджоот кога американските фесове знаят, какво означава думата ХРИСТИЯНИН.
6
4
 
9
 
! Отговори
Марто преди 8 години
Вместо обръщения на арабски, на кораби към заветната Америка, по време на плаването само вода, за ядене канибализъм. На борда да качат и странджи, василки, ястреби и т.н., все пак дълго плаване ще да е, да се веселят и да имат женска компания. Там ще ги посрещнат предполагам много демократично, подобаващо на демократична страна, все пак и присъствието на такива важни фигури, като гореупоменатите сладурани, ще допринесе за радушното посрещане.
5
10
 
17
 
! Отговори
факт преди 8 години
ПУТИН ДА И ДАДЕ ЕДНА ГУБЕРНИЯ В СИБИР ,И ДА СЕ МАХА ОТ ГЕРМАНИЯ , ЗАЩОТО ПРОВАЛИ ТАЗИ ХУБАВА СТРАНА !!
4
9
 
3
 
! Отговори
Pipa преди 8 години
Bravo Anche!
3
3
 
33
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Е, мен лично това ме притеснява, а не ме радва. Утре ще ни накарат да си унищожим и църквите, за да не се чувстват подтиснати тези, които в другиден ще ни гърмят.
2
37
 
6
 
! Отговори
Ja преди 8 години
Българи, учете се от една просперирала и богата държава като Германия. ДИВАЦИ.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се почва , после и арабски новини . А булюта забулена ли ще е ?