Новогодишната реч на Меркел с арабски субтитри

Обръщението ще бъде преведено на десетина езика
30 дек 2015 16:14, Елка Василева
72
Новогодишната реч на Меркел с арабски субтитри
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Бежанската криза, терористичните нападения в Париж и дългата битка за оставането на Гърция в еврозоната са сред основните теми, на които германският канцлер Ангела Меркел ще се спре в новогодишното си обръщение, съобщи БНР.

То ще бъде излъчено след централните новини на първи канал на германската телевизия на 31 декември и ще бъде преведено на десетина езика.

В новогодишното си обръщение германският канцлер прави преглед на изминалата година и посочва основния път на развитие на държавата за следващата – такава е традицията в речите, държани на 31 декември от управляващите в Германия. Тази година Меркел няма да направи изключение, но промяна все пак ще има.

Тазгодишното новогодишно обръщение ще е преведено и на арабски, за да могат да го разберат бежанците, които пристигнаха през 2015 година в страната. 1 милион души поискаха бежански статут в Германия и това ще е централната тема в речта на канцлера. Тя отвори врати за бягащите от война и разрушения в Сирия и Ирак с думите "Ще се справим!" и се очаква в новогодишната си реч да повтори тези думи.

Освен на арабски думите й ще имат субтитри и на пущунски, английски, френски език и фарси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 39(Цитат от Уикипедия):"Муха̀мед Амин ал-Хусе́йни е бивш главен мюфтия на Ерусалим. Родом от палестински произход, той е свиреп антиционист, отявлен привърженик на национал-социализма, борил се срещу създаването на еврейска държава на територията на Палестина."
27
4
 
4
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 39Що бе? Фюрерът само би се зарадвал от германо-арабската дружба.Той винаги е подкрепял арабския национализъм в борбата му срещу евреите.
26
0
 
29
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Интеграция? Достатъчно е да се погледне какво става в Ирак, където са само две направления не една и съща религия- исляма. Всеки ден бомби, убийства, палежи, изнасилвания.За каква интеграция говорим в Европа, между християни и мусюлмани. Та ние вървим стремглаво към гражданска война! Вкараха у Немско хиляди джихадисти. Дори не знаят нито колко, нито какви, нито документи имат или са показвали някъде. Колко оръжие са домъкнали- никой не знае.
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел бързо и сигурно си превръща страната в арабска. Не знам само германците слепи ли са, та не го забелязват... След 10-15 години няма да им е много приятно в страната им, ако продължават толкова толерантно, специално хората в управлението като Меркел.
24
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази година с арабски субтитри, догодина - с немски!
23
0
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Само се хабя да пиша тук. И без това ще ме изтрият. Това също е една от придобитите основни свободи- Достатъчно е нещо да не се хареса на един редактор с никъкво образование и да те порежат.Да се спори е излишно. Тапата е извадена и духът е навън. Дали ще е възможно някога да се върне отново в бутилката е голям въпрос. Дали това може да стане без проливането на много кръв е втори въпрос.....но, въпросите са много.
22
1
 
25
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Меркел нарушава всеки ден клетвата, която е положила при всъпването си на длъжността Канцлер. Тази клетва я задължава да пази немския народ от нещастия, както и да се стреми да увеличава всичко, което е положително за страната. Не знам как се казва на български, но Меркел трябва да бъде съдена за HOCHVERRAT- държавна измяна.Действията на тази персона за насочени само към удволетворяване на нейното ЕГО. Към нейната кариера. Сега се стреми да стане Ген. Секретар на ООН- затова е всичко.
21
2
 
29
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Европа се руши. Никъкви споразумения не се спазват. Маастрихт, Дъблин, Шенген- Кой е основния виновник за това? МЕРКЕЛОт една страна къде седне и къде стане, госпожата твърди кооолко голяма европейка е, от друга страна- Тя не спазва национални и европейски закони. Тя прие в Германия бежанци, които не са по никъкъв начин политически преследвани и идват от сигурни трети страни. За хаоса е виновна основно МЕРКЕЛ
20
2
 
22
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Зад политиките водени от САЩ и Меркел стоят тайните сатанински общества - слуги на дявола. Затова за да изпълнят тези планове се работи против интересите на Европа.
19
1
 
20
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Всичко ми е пределно ясно, НО...По отношение на пускането на милиони мусюлмани в Германия не са виновни непременно САЩ. За мен главните виновници са Меркел с нейното коалиционно правителство, както и зелените и левите.Ако се търси персонална отговорност- Меркел наруши както национални, така и европейски закони. Меркел се надяваше да успее да наложи преразпределяне на бежанците в цяла Европа, но не и стигнаха силите. Сега само събира парчетата от счупената посуда.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kakav sram i padenie na Geraniya.*** sigurno se varti v groba
17
0
 
29
 
! Отговори
Ауслендър преди 8 години
Искаме и на кирилица! :))) Фрау Меркел , бите!
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КукувицаИмай в предвид, че След Втората Световна война Германия вече не е независима, а окупирана държава. Там е най-големия Американски корпус извън Америка. Да не говорим, че всички управници на Германия са задължени сляпо да спазват изискванията на Американските си братя. И така ще бъде дори Меркел да не е начело на Германия. За това Германците скоро няма да са мнозинство в Германия. И мюсюлманите в Европа ще станат колкото Християните, което ще превърне Евросъюза в нов близък исток.
15
3
 
9
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Категорично не е достатъчно - трябва малко фотошоп да поиграе и да е с фередже. Иначе кой ще й повярва?
14
2
 
26
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Въпросът не е с какви субтитри ще е речта на Меркел, а кой изобщо иска да и гледа физиономията и да и слуша щуротиите?Другият въпрос е дали самата тя няма скоро да поиска политическо убежище при нейния господар Обама?
13
2
 
2
 
! Отговори
Kassanova преди 8 години
До Jo: Ако ти хареса идвай пак-не връщам !
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха. Така, така. От догодина вече речта ще е на Арабски с Немски субтитри отдолу. Да може ясно да се вижда кой е малцинство в Германия.
11
3
 
22
 
! Отговори
Сурай преди 8 години
Този бабунгел защо не е с никаб ?!? Който не носи никаб в Обединените германски емирства трябва да бъде убит с камъни xD
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахаха!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЕРКЕЛ Е ПЪТНИК, НЕЙНАТА МАКСИМА Е:"С Л Е Д М Е Н И П О Т О П"НЕЙНАТА РОЛЯ (ЗАДАЧА) Е: С Ъ С И П В А Н Е Н А Г Е Р М А Н И Я И Е В Р О П А !ПОЗНАЙТЕ КОЙ СТОИ ЗАД НЕЯ ?ОБАМА !...НО ИМА И ДРУГИ !ДАНО 2016 Е ПОСЛЕДНА ЗА НЕЯ ! ЗА ДОБРОТО НА ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ !ПОВЕЧЕТО НЕМЦИ СА ПРОТИВ НЕЯ И НЕЙНАТА ПОЛИТИКА! НА ПРАКТИКА, ГЕРМАНИЯ И ЕВРОПА В МОМЕНТА СА В КАПАН !ДАНО 2016 Е ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА ЗА МЕРКЕЛ КАТО КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ !