Австрия дава по ?500 на мигрантите, за да си ходят

План предвижда 50 000 бежанци да напуснат страната до 2019-а
1 фев 2016 09:37,
46
Австрия дава по ?500 на мигрантите, за да си ходят
Снимка: Reuters, архив

Австрия обмисля нов начин да накара 50 000 мигранти да я напуснат до 2019-та.

В отчаян опит да преодолеят кризата с бежанците австрийските власти планират да изплащат по 500 евро на мигрантите, за да напуснат пределите на страната, пише британският вестник "The Daily Express".

Съгласно информация на източник от правителствените кръгове във Виена, пълната сума ще бъде предоставяна само на тези, които се съгласят на тази мярка преди съдът да се е произнесъл по молбата им за убежище, предава Фокус.

Драстичният план е изготвен от вътрешния министър на централноевропейската държава Йохана Микл-Лайтнер, външния министър Себастиан Курц и министърът на отбраната Ханс Петер Дозкозил.

От Министерството на вътрешните работи подчертават, че Австрия е сред държавите, които имат най-висок брой експулсации на мигранти.

В Австрия има най-много мигранти от Мароко, Алжир, Тунис, Грузия, Монголия и Гана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
тя преди 8 години
Приеха ги , сега ще ги гонят! Лудостта на Меркел!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VLIAZOHA ZA EDNA MINUTA BEZPLATNO,A SEGA TRIABVAT 4 G.,ZA DA GI IZHVARLAT.
31
0
 
21
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Трябва да им спрат социалните помощи и те сами ще избягат обратно в арабските си държави. Това са икономически емигранти-ако няма безплатно папкане изчезват.
30
0
 
2
 
! Отговори
jhgjhgj преди 8 години
Чехия, Унгария, Полша, Словакия и Австрия ОТ ГОДИНИ предлагат 500 евро на всеки чужденец, който иска да си тръгне. Има листовки в полицията за чужденци. Нищо ново. Тези пари се дават само на хора с документи, срещу представен билет и, разбира се, после нямат право да се регистрират в държавата, която им е платила да си ходят. Като отидат в съседната, ще се наложи да си намерят работа, за да могат да останат.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не става ясно как ще са сигурни, че с 500 -те евро няма да отидат на разходка до съседна държава и след няколко месеца да се върнат пак. Защото болшинството от мигрантите са без никакви документи, а малкото, които имат някакви са с фалшиви. Европа наистина демонстрира безпомощност...
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знае ли някой руските дали руските танкове вече прекосиха Рейн?
27
3
 
2
 
! Отговори
SSS преди 8 години
До до 17Аз понеже съм българин от България, мисля, че ти си мекотело без грам достойнство, презрян бездомник с нищожен живот, който няма никаква стойност нито за България, нито за света.
26
1
 
4
 
! Отговори
Ерих преди 8 години
До до 17Малко книжки си чел и затова обобщаваш. Хайде сега марш да си дочетеш! Съветвам те да започнеш с Ремарк. Да твърдиш, че всички хора са еднакви е най-голямата глупост на този свят. Ти може да си *** и мързелив, вижда се от коментара ти, но човека на улицата до теб не е.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До18 ти първо гладните и скъсани българи прати там...
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 30 понеже aз сa бългaрин живеещ в Испaния мисля че сме точно обрaтното нa товa което ти твaрдиш
23
11
 
7
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Понеже аз съм българин живеещ в Германия и съм се и изучил тук ще ти кажа следното: Българите сме *** и МЪРЗЕЛИВИ. Малко са, които НАИСТИНА владеят западен език. Защото в цяла България са и малко гимназиите, които предоставят адекватно обучение. Излезнеш ли в чужбина ти секва речта, защото осъзнаваш, че на нищо не са те научили. Но както и да е де. Мисълта ми е, че малко са успелите в чужбина! Не се залъгвай. Някои са вечните студенти други, римляните, са на просия и помощи. Това са българите!
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости! Та те са платили хиляди евра да стигнат до ЕС. И разполагат и с пари в себе си. Нали немските власти излезнаха с изказване преди две седмици, че били учудени от къде бежанците имали пари. Ами имат. Трафикантите да не ги превозват на добра воля. Ама много *** излезнаха западните европейци. По-скоро наивни де.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости, че те са дали всеки по 5000 евро, за да стигнат до Австрия, отделно, че парите не са техни, а са получени от "спонсорите", целящи завладяването на Европа, които режат глави за неподчинение по дефолт, отделно, че 500 евро в Австрия могат да се изкарат за няколко час - да пребият и преджобят няколко момичета, да не са луди а се връщат.Ще почнат да се връщат доброволно , като отново заработят Дахау и Бухенвалд.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я кажете за новата мигранска вълна.. Около 500 000 идат... Ой Европа нека нека широка те яма чека един метър е широка а километър дълбока....
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така трябва. Вместо да ги хрантутят и обгрижват - лекари, лекарства, охрана - даваш им по 500 евро и обратния билет и всеки откъдето е дошъл! По евтин ще и излезе на Австрия този подход за разкарване на натрапниците. В тези страни(Грузия, Монголия,...) 500евро са много пари. Струва си разходкщата до Алпите.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А, на снимката всички са радостни, сякаш вече са взели първите 500 eu ! На луди ги направиха всичките уж стабилни западни държави.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези демонстрират пълна безпомощност! Сега като тръгне слуха, че дават пари на ръка все едно им казват " Елате повече!" Кой знае тази година на какви неща ще се нагледаме и наслушаме с тези бежанци!
16
0
 
7
 
! Отговори
1000 лева в плик преди 8 години
ХАХАХАХАХАОптимисти...
15
1
 
8
 
! Отговори
Ако па имам винетка. преди 8 години
ХА европа и сигурностАко тръгна с едно Т-72Б ще стигна до Париж без да ме забележи никой... Така се пази европата....:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D До Калифорния.....
14
1
 
10
 
! Отговори
BG преди 8 години
Хахахахах, тез меки китки си нямат бухалки. Пари ше им дават. Като си изхарчат паите ще стигнат и до сопата, ама явно имат излишни за харчене.