Няма бежанци, няма пари, заплашил Матео Ренци

Предупреждението е към страните от Източна Европа
19 фев 2016 07:46, Елка Василева
58
Няма бежанци, няма пари, заплашил Матео Ренци
Матео Ренци. Снимка: архив, Reuters

Италианският премиер Матео Ренци предупреди лидерите на източноевропейските държави, че може да получат по-малко средства от ЕС за развитие, ако не помагат в кризата с бежанците. Това разказаха участници в срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел, предаде Ройтерс.

Унгария, Полша, Словакия и Чехия са сред най-твърдите противници на плановете на ЕС за прехвърляне на търсещите убежище от Южна Европа в останалите държави от съюза, напомня Ройтерс.

 "Миграционната криза е общ проблем за всички страни от ЕС. Ако вие не покажете солидарност, страните, които внасят най-много в бюджета на ЕС, може да покажат по-малко солидарност към вас", е заявил Ренци на своите колеги на вечерята в Брюксел, която продължила до ранните часове на петъчния ден.

Италианският премиер заплашил източноевропейските държави с намаляване на средствата за развитие, които се отпускат за техните най-бедни райони. Около една трета от седемгодишния бюджет на ЕС на стойност един трилион евро се заделя за проекти в по-бедни, предимно бивши комунистически държави и региони на блока, чрез така наречените "структурни фондове", отбелязва Ройтерс.

Преговорите за следващия седемгодишен бюджет ще започнат тази година. Италия е третият най-голям вносител в бюджета на ЕС след Германия и Франция. Тъй като разходите за подслоняване на търсещите убежище нарастват, страните, които са приели повечето от тях, призовават за по-голяма помощ от бюджета на ЕС, посочва агенцията.

Холандия, която е ротационен председател на съюза, предложи част от сегашните средства в структурните фондове да бъдат пренасочени за справяне с миграционната криза, припомня Ройтерс.

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: бежанциЕСМатео Ренци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жабаро мафиозо
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ви щем парите не ви щем "бежанците".Спираме вноските към ЕС. Италианците да си прибират и хрантутят мигрантите от колонийте на Римската империя. Цяла северна Африка сте грабили векове.Приберете си потомците на тези които са ви робували.Българите не сме били колониалисти,не сме използвали други народи.На вас сега ви се връща.Чужда вина няма да споеделяме.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма пари -няма членство и вноски би трябвало да отвърнат страните от Източна Европа, ако правителствата им не са марионетни и корумпирани. Полученото е под 70% от внесеното в ЕС. Ако се инвестира в собствена икономика резултатът ще е по-добър. Въпрос към автора. Къде е златния резерв на Германия, а на Франция, а на Италия, а на Полша? Да питам ли за този на България? Защо са там и кога ще ги върнат? Ако авторката има претенции, че е независим журналист, нека да отговори.
29
1
 
8
 
! Отговори
Lan преди 8 години
Да бе, страшен, прилича на нацупено детенце от детската градина :).
28
1
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
А за Левки въпроса не е бил никога спорен.За турците винаги е бил едно.За Българите винаги е бил друго.Въпроса е спорен единствено от това дали се определяш за турчин или българин.А не Левки.
27
1
 
7
 
! Отговори
до 40 преди 8 години
България да не е глупава да подписва такова споразумение, те българите не искат да седят в България а какво остава за имигрантите.Хем вълка сит, хем агнето цяло.
26
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 8 години
Не сме суверенни ! Каквото ни кажат това ще правим, егати демокрацията!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че БЪЛГАРИЯ не е "сред най-твърдите противници на плановете на ЕС за прехвърляне на търсещите убежище от Южна Европа". Става въпрос за Унгария, Полша, Словакия и Чехия. България вече е подписала документ за приемането на бежанци. И първите вече са на нейна територия. Журналята на де спят, а да кажат кой го е подписал. за да не се чудят един ден децата и внуците ни кой предаде България! Както сега е спорен въпросът дали Левски е предаден или не. А ако е предаден, то от кого?
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те имигрантите нещат в българия искат си германия,там са парите.
23
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Пари с които да храним мигранти не ни трябват. Изключителна наглост да се дават много повече пари за мигранти отколкото за българските пенсионери!
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искат да ни втълпят,че парите които внасят в ЕС нямат възвращаемост ! Ренци, никой не дава даром и всеки знае как функционира ЕС.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам злобната физиономия на тоя макаронаджия, "солидарността " в Еврохалифата не върви добре. Не щат камилари да обарват жените им източно европейците и това си е.
20
1
 
14
 
! Отговори
Споко преди 8 години
Споко бе, пич! На вас Саудитска Арабия ще ви даде пари за постройка на джамии, а вишеградците ще пият една студена вода. Без арабски пари ще си останат горките.
19
1
 
13
 
! Отговори
Да не внасят преди 8 години
Ами да спрат и да внасят и да получават от евробюджета. Току виж излезли на кяр.
18
1
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 8 години
Не знаех, че разплащането в ЕС вече става с бежанци. Това новата европейска валута ли е?
17
1
 
17
 
! Отговори
Европец преди 8 години
Ха-ха-ха-ха! Хи-хи-хи-хи! Лъснаха като тиган на месечина обединеноевропците!Нали ужким името му беше ЕВРОПЕЙСКИ съюз, кога стана АФРОАЗИАТОЕВРОГЕЙСКИ?
16
1
 
24
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Изнудваш ли ни Ренци?!? Никакви емигранти! Аз предлагам откъсване и обособяване на източноевропейските страни от тираничния диктат чрез к*рв*нски методи на изнудване ЕС и образуване на Източно Европейски Съюз (ИЕС) който да защитава европейските нации а не да разглежда Европа като територия на който корумпираните *** и масони да си правят каквото искат в разрез в волята на европейските народи. Първата задача на ИЕС да е внезапно и скоростно масивно индустриализиране за скок в заплащането.
15
1
 
20
 
! Отговори
От Конго преди 8 години
Скъпи европеоиди! След хубава Арабия (изчакайте малко!) цяла Африка ще дойде при вас! Ние искаме храна и секс в Европа!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има бежанци, пак няма пари
13
1
 
26
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Жабар пазете си границите!Европа я превзеха талибаните!Кой ще ги храни ?