Каква е европримамката, която подмами Великобритания

Вижте какво включва договореният специален статут за Острова
20 фев 2016 21:38,
118
Каква е европримамката, която подмами Великобритания
Снимка: Reuters

Споразумението между Великобритания и останалите страни от ЕС, постигнато снощи след двудневни преговори в Брюксел, предоставя на Обединеното кралство право да въведе някои ограничения върху социалните помощи на мигрантите от другите страни членки.

То включва и промяна в съюзния договор, така че да оставя Великобритания извън тенденцията за все по-тясна интеграция с останалите от съюза, обобщава Би Би Си.

Още по темата

Следват основните точки от споразумението:

- задействане на "аварийна спирачка" за социалните помощи за мигранти за срок от четири години, когато са налице "изключителни" равнища на миграция; Обединеното кралство ще може да използва "спирачката" за срок от седем години;
- детските надбавки, изплащани на мигрантите, чиито деца живеят в чужбина, вече ще се изплащат в обем, отговарящ на разходите за живот в родните им страни; тази мярка ще се прилага незабавно за всички новопристигнали, а от 2020 година - за всичките 34 хиляди настоящи претенденти за надбавки;
- въвеждане на промени в договорите за ЕС, които изрично да посочват, че изискването за стремеж към по-тесен от всякога съюз "не се отнася за Обединеното кралство"; това означава, че Великобритания "не може да бъде принуждавана към политическа интеграция";
- възможност за Обединеното кралство да задейства "спешна предпазна мярка" в защита на лондонското Сити, за да не бъдат британски фирми принудени да се прехвърлят в Европа и да се гарантира на британските предприятия, че няма да бъдат "дискриминирани" поради това, че са извън еврозоната
.

Би Би Си отбелязва, че премиерът Дейвид Камерън е трябвало да направи някои отстъпки, за да се споразумее с останалите 27 страни от ЕС.

Първоначално той искаше да договори пълна забрана на практиката мигранти да изпращат детските надбавки в чужбина, но бе принуден да направи компромис с позицията на някои източноевропейски страни, които настояваха пребиваващите мигранти да продължат да получават детските надбавки в пълния им обем.

По въпроса за това колко дълго Обединеното кралство ще може да прилага четиригодишното ограничение върху социалните помощи за новопристигнали мигранти, Камерън трябваше да се откаже от идеята си това да трае 13 години и се съгласи на седем, съобщи Би Би Си.

Очаква се днес Дейвид Камерън да обяви датата на референдума за членството на Великобритания в ЕС.

Очакванията са допитването да е в началото на лятото, отбелязва Асошиейтед прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
33
 
! Отговори
Парфюмьор преди 8 години
И защо англосаксонския *** да е по-ароматен от всеки друг еврозадник?
41
1
 
32
 
! Отговори
Отрезвител преди 8 години
Синдромът на "голямата метрополия" ще им изяде главите, а скоро след това ще им изяде и всичко останало докато не стъпят на земята. Време е да разберат, че векът е 21, а не 18 и че Индия отдавна не е "дойна крава".
40
4
 
39
 
! Отговори
Голям плач преди 8 години
Голям зор да се убеждават британците да са част от ЕС. ЕС ще просъществува и без тях. Нещо повече - ще съществува по-лесно и в по-голям сговор. Аман от британски рев, че другите им източват социалната система и им заемат работните места. Ако бяха достатъчно кадърни, нямаше индийци и китайци да са 90% от персонала на техните IT-компании. Истината е, че тази нация е свикнала да живее на "стара слава" и на "чужд гръб". Само, че палачинката вече се обръща и идва време да се плаща сметката.
39
2
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Добре де, като не щат да спазват правилата в ЕС, защо трябва всички други да се съобразяват с британците, а не те с останалите? Този съюз е все пак доброволен и предполага общи правила и норми. На който не му харесва е свободен да си ходи. Много шум за няколко мъгливи острова, които дори и географски погледнато не са в Европа.
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1) Терминът прабългари да се замени с древни българи.2) Произходът на древните българи е индоевропейски.3) Титлата на българските владетели е кан.4) Да се изучава Волжска България.5) Да се разшири познанието за иранския древен свят.6) Началото на българската държавност да бъде положено в 165 г.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евророби и евроовце от Източна Европа!Прочетете добре,какво е написал в едно изречение #52 и ще ви стане ясно,какво бъдеще на роби,подмятани от големите западни акули ви очаква.По минуса,който вече е цъфнал там се вижда,че ви чака дългогодишно робство - за вас и вашите поколения.Това "изключение" е само началото.Ще има и други,докато "европа" пак се раздели на това,което е била винаги - страни господари и роби.Докато "европа" се отделя от белите роби,се пълни с качествени ***.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 62!Shte mojesh li da go napishesh oshte vednaj?
35
6
 
32
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Сиреч всички да сме равни, но наглосаксонците да са по-равни от другите !
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революционна промяна в историята: Българите сме индоевропейци! Страната ни е много по-древна, възникнала е още през 165 година!
33
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най вероятно ще имам диста минуси но:Живея в Лондон от 8м,работя в англ фирма с доста англичани,мога да ви кажа,че са невероятни хора,зависи как се отнасяш с тях
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобно и на теб.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С тази новина пожелаваме лека нощ на всички ***. Вече могат да си вземат хапчетата и да си лягат. Повече новини-утре. Доскоро!" Довиждане. Лека ти пръст.
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"С тази новина пожелаваме лека нощ на всички ***. Вече могат да си вземат хапчетата и да си лягат. Повече новини-утре. Доскоро!"
29
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога запада граби Източна Европа бе всичко ОК , сега кога няма вече за грабене , дойде време да ни хранят , дават назаден ..
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да са махат един окупатор по-малко.. всички да се махнат от ЕС и НАТО само ние да останем е тогава ще сме свободни..
27
0
 
20
 
! Отговори
бекам преди 8 години
Спасихме лондонското сити
26
0
 
29
 
! Отговори
До пашата преди 8 години
Като ти е толкова мила Турция ходи там.....ама там във демократична Турция спират нета когато не им изнася.....ти и затова си тук във България......че и пишеш на нашият език
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е и у нас да има референдум за членството ни в ЕС.
24
4
 
28
 
! Отговори
До пашата преди 8 години
Долу Турция.....да живее обединен Кипър.....да живее Кюрдистан
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 41. А ти какъв го играеш бе брат'чед? Корен на ряпата ли?