Турция никога не е била по-близо до членство в ЕС

Европа се нуждае от южната ни съседка, смята Джоунс Хайдън
184
Турция никога не е била по-близо до членство в ЕС
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Турция донякъде изненада европейските лидери, тъй като страната отправи нови искания към ЕС. Всички подробности по споразумението все още не са разгледани, но преговорите ще продължат на насрочена среща на европейските лидери през следващата седмица. Това каза Джоунс Хайдън, ръководител на редакцията на Bloomberg в Брюксел, коментирайки липсата на окончателно споразумение на лидерите от страните членки на ЕС и Турция относно миграционната криза, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Основните неща в предварителното споразумение включват искането от Турция на повече средства от предварително договорената сума за справяне с миграционната криза. Исканията са за 6 млрд. евро.

Друг ключов момент е искането за ускоряване на либерализацията на визовия режим с Турция и постигането на напредък в кандидатурата на страната за членство в ЕС.

Турските власти чувстват, че имат повече сила за преговори, отколкото са имали някога. Те са в преговори за членство от десетилетия, но не е постигнат голям напредък. В този момент ЕС се нуждае от Турция и Турция знае това, така че страната е в много по-добра позиция за преговори, отколкото е била някога, каза Хайдън, обяснявайки защо новите искания от страна на Турция идват точно сега.

Още икономически и политически новини от България и света четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаете ли как ще се отървем от турция и подобни народи.ЕС трябва с закон да приеме задължително Ядене на пържоли и сланинка и с цели пииишшшкииии.Който има други ценности катп да си избива населението да затваря опозициони телевизии да подържа терористи няма нужда да са в ЕС
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На турция нека и дадът 6 милярд . Без това ЕС ще се разпадне и после Гърция и България да върнат оградите по границата и да стелят на месо.Нека си минават Сириската граница както правят сега и подържат терористите
23
3
 
6
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Анонимен БЬЛГАРИЯ НЕ Е В ЕС ВЕ4Е---ТЯ Е ВИЛИАТЕТ НА ТУРЦИЯ НАРЕД Е МАКЕДОНИЯ СЬРБИЯ И УКРАЙНА
22
6
 
19
 
! Отговори
подло и коварно преди 8 години
Турците винаги нападат подло и коварно изотзад! Като уличните кучета!
21
3
 
19
 
! Отговори
8-ми Март преди 8 години
Вчера в братски Истанбул и в братска Анкара, братската турската полиция, по най-брутален начин, с гумени патрони, палки и сълзлив газ, разгони женска демонстрация по случай 8-ми Март, Световния ден на жената. В Турция е традиция за 8-ми Март жените да бъдат бити от полицията.
20
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Влезе ли Турция в ЕС, ЕС ще стане османска ислямска империя и България ще трябва да излезе.
19
7
 
8
 
! Отговори
още три милиарда преди 8 години
Коварните турци искат още три милиарда. Най-вероятно за да финансират с тях ИДИЛ и да продължат да бомбардират кюрдите и сирийците.
18
2
 
11
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Защо не пишете, че част от договорките е искането на Турция, Европа да си трае за грубите нарушения на човешките права в Турция, за липсата на демокрация, за липсата на свобода на словото и за войната, която режима на Ердоган води и срещу опозицията и срещу кюрдите?
17
10
 
7
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
русофилскиподлоги сопрете ревaнето, ефектa е нулев, Европa никогa не е питaлa някой, нaй- мaлко русиятa кaк дa грaди бъдещето си
16
4
 
9
 
! Отговори
Ноком преди 8 години
Ппед договорената "алтернатива"в Европата да плъзнат 70 милиона *** со визи, бих предпочел 2-3 милиона сирийци без такива.То и терористите са интегрирани сред първите, по препоръки на Ердо.Циниците от Ебдо и Ердо са изтърсаци на различни демо"но"крации,но с един ментор отвъд Атлантика,които коват ковчега на ЕС. То и АнМер им помага,но нейното е от наивност,а нашето -от сервилност, но млъкни сърце!
15
13
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Неминуемо е днешнa турция, която всъщност е некогaшнaтa Визaнтия дa бъде чaст от Единнa Европa. Но ЕС кaто зaмисъл не е Осмaнскa империя, a по- скоро Римскaтa, свободaтa нa религиите в хилядолетния Рим е билa неговa същностнa чертa.
14
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли е трудно да се затворят границите? Толкова ли е трудно да се ликвидират ислямистите? Толкова ли е трудно да се озаптят Турция и СА,които подкрепят терористите?
13
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако Турция ще бъде в ЕС , всички терористи ще бъдат в ЕС.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джоунс Хайдън да се поразходи малко из азиатската част на Турция точно за 2 дни ще си промени мнението
11
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСМАНЦИТЕ ДА СИ СЕДЯТ В МАЛА АЗИЯ И ДА НЕ ПОГЛЕЖДАТ КЪМ ЕВРОПА.ВЗЕХА ЧЕ СИ ПОВЯРВАХА ЧЕ С НЯКОЛКО МИЛИОНА ТУРЦИ В ГЕРМАНИЯ ЕВРОПА ЩЕ ГИ ПРИЕМЕ ВСИЧКИТЕ ДРИПЛЬОВЦИ.
10
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турци,вие сте на гости Европа,но вече много се задържахте и става досадно,освободете Кконстантинопол,ако обичате !
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре бе, Турция за какво толкова драпа да бъде приета в ЕС?! Нали уж силна, независима икономика, силна армия, просперираща държава отвсякъде! Такива изпаднали като нас разбирам, че гледаме да се присламчим към някой богат, ама Турция защо?
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След последните национализации на малкото опозиционни медии, Ердоган всъщност закара страната си доста далеч от ЕС.
7
20
 
16
 
! Отговори
852 преди 8 години
Турция ще стане членка на ЕС само при условие, че еврогейците се съгласят да приемат условията на Турция. Също да се не забравя, че този съюз е много калпава имитация на великата Османска империя. И както всеки интелигентен човек знае, имитацията никога не може да е добра като оригинала.
6
4
 
21
 
! Отговори
Цар Кирльо преди 8 години
Муахахаха! Всичко се плаща! Толкова се козихте тука про-*** де били, когато ЕС се набърка в Либия и Сирия! Толкова бехте щастливи, че некви диктатори щели да се видят със Саддам!Айде честито! Сега вие ще се видите с буба Ердоган! ЕС с член Турция, а ислямът - задължителна религия в Съюза! Докато за сирахте пространството с дри шни срещу агресора Путин, Турция е на път да постигне мечтата на султан Сюлейман империята да стъпи на Атлантика! Муахахаха!