Първи арести след атентатите в Брюксел

"Ислямска държава" пое отговорност за нападенията
Обновена: 22 мар 2016 15:47 | 22 мар 2016 14:07,
171

Снимка: Twitter

Полицията в Брюксел арестува двама мъже в района на железопътната гара Норд, съобщи News_Executive в Twitter.

За момента информацията не е потвърдена.

Със снимки на ареста разполага и профилът Abraxas Spa, отново в Twitter.

Терористичната групировка „Ислямска държава“ е поела отговорност за днешните експлозии в Брюксел. Това съобщава белгийското издание Nieuws Blad, като се позовава на кюрдската информационна агенция Rudaw. За изявление на ИД, с което се поема отговорността за днешните нападения, съобщава и свързаната с терористичната групировка агенция "Амак", цитирана от египетските медии. За това информира ТАСС. В комюникето терористите не разкриват никакви подробности за нападенията. Те обаче заплашват с нови атаки в Европа.

Междувременно беше съобщено, че спецслужбите на Русия са предали на властите в Белгия информация за подготовка на атака от трима бойци от „Ислямска държава“, сред които двама братя от Беларус. Според източник на lifenews.ru Иван и Алексей Довбаш заедно със сънародника си Марат Юнусов са заминали за Белгия в края на февруари.

Известно е, че 27-годишният Алексей Довбаш първи е приел исляма и е започнал да комуникира с радикални ислямисти. Под влиянието на по-големия си брат от радикалните идеи започнал да се интересува и по-малкият брат – 23-годишният Иван, казва източникът на онлайн изданието.

По данни на силовите структури двамата братя са се присъединили към отряд терористи в Сирия и след като преминали бойна подготовка, те заминали за ЕС.

Серия от терористични атаки стана днес в Брюксел. Около 8 часа местно време на летище „Завентим“ избухнаха две експлозии. След около час стана взрив на метростанцията „Малбек“. Белгийската прокуратура потвърди, че при координираните атаки са загинали 28 души, а 90 души са ранени.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 8 години
Иван и Алексей!! Руснаци!!
71
4
 
3
 
! Отговори
ROM преди 8 години
Терористите от ПКК се разхождат свободно в Белгия.
70
5
 
6
 
! Отговори
аааа! преди 8 години
А ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗМ УДРЯ В СЛАБОТО МЯСТО . Войната в ЧЕЧНЯ където е най голямото етническо ПРОЧИСТВАНЕ ИЗВЪРШЕНО ОТ ИСЛЯМИСТИ С НАД МИЛИОН УБИТИ И БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ етнически РУСНАЦИ докато излезе едно дребно човече и каза ЧЕ ЩЕ ПРЕСЛЕДВА ТЕРОРИСТИТЕ И ЩЕ УНИЩОЖАВА ДАЖЕ В ТОАЛЕТНИТЕ ....И РАЗКО СПАДНА ЕНТУСИАЗМА НА ТЕРОРИСТИТЕ. ДАЛИ ТЕРОРИСТИТЕ НЕ СА ПРЕЦЕНИЛИ ПРАВИЛНО ЧЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ СКОРО НЯМА ДА СЕ ПОЯВИ ТАКОВА МАЛКО ЧОВЕЧЕ ПОРАДИ ПРЕВАНТИВНАТА ИДЕОЛОГИСКА ТЕРОР НА ТЕМА ТОЛЕРАНТНОСТ
69
4
 
6
 
! Отговори
аааа преди 8 години
ако с поканата на Меркел и поканата на белгийците към всички ислямисти да си създават ТЕРОРСТИЧНИ КЛЕТКИ В ЦЯЛА ЕВРОПА ФИНАНСИРАНИ ОТ ЕВРОСЪЮЗА И ЗА ВСИЧКО ТОВА Е ВИНОВЕН ПУТИН? ТАКА МОЖЕ ДА МИСЛИ ЕДИНСТВЕНОЧЛЕН НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ГОТОВ ЗА ШАХИД
68
5
 
3
 
! Отговори
От 109 преди 8 години
Когато и това не сработи, те открито нахлуха в Афганистан и Ирак. Бяха готови да нахлуят и в Сирия, ако не бяха срещнали решителния отпор на Русия. А сега прехвърлят проблема от болната глава на здравата. Това са последствията, но никой не се осмелява да посочи истинската причина. Проблема от политически се преиначава в религиозен. Войната в Европа сега започва. Трябва да се свиква. Така ще е занапред. Жалко че пак страдат невинни. Истинските виновници са под строга охрана и недосегаеми.
67
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствено полза от тези атентати имат ушанките, които Маниакално се стремят да "клатят ЕС", но на края "изклатемите" ще са пак те!
66
3
 
3
 
! Отговори
f преди 8 години
EURO 2016 mislq che shte bude otlojena 100% shte gurmqt i vuv Franciq pak prez lqtoto
65
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Търсете виновните в Москва- инкубатора на тероризма .
64
4
 
10
 
! Отговори
До 107 преди 8 години
Така трябва да мислят и казват всички. Не са виновни мюсюлманите, не е виновна религията. Истинските виновници са САЩ и отделни държави от ЕС, които водят империалистическа политика. Държавите в Близкия изток си живееха кротко по техните си правила и канони. Никого не нападаха. Дори много българи и европейци работеха в Сирия, Ирак, Кувейт. Докато не се намесиха САЩ и ЦРУ. Наляха милиарди долари в създаването на терористични организации, които за свалят месните правителства.
63
2
 
9
 
! Отговори
джамий преди 8 години
Повече джамий с по-високи минарета,така мюсюлманите в Европа ще се интегрират.
62
1
 
25
 
! Отговори
цък преди 8 години
А, лятото и летния туристически сезон още не са започнали.......
61
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко прибирай се бързо! Хвърляй амфета и бегом!
60
4
 
14
 
! Отговори
до 102 преди 8 години
Някой още да се съмнява в глупостта на Анонимния?
59
4
 
30
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Какви са тези провокационни коментари за ПКК? Тя няма връзка със случая. ПКК е проблем на Турция, да. И Турция изнудва Европа - това да.
58
13
 
28
 
! Отговори
Така ще е.... преди 8 години
Ама пълно със лапнишарани тука...благодарение на медийната пропаганда. Не разбрахте ли че ИД е в ролята на съпротива! САЩ със подкрепата на НАТО отвориха кутията на Пандора като запалиха война във всички ислямски държави, прикривайки се зад демокрацията, а всъщност просто искат да заграбят ресурсите им. Избиха милиони невинни и Унищожиха бъдещето на цели поколения. И сега запада очаква тия хора да стоят и да се примирят??Това са последствия от западната политика. Око за око, Зъб за зъб.
57
17
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кристално ясно е, че това е работа на Съединените Американски Щати.
56
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в момента, в който изчезне държавата саудистка арабия, и всички проблеми ще престанат до 2 месеца. така че искрено се надявам петролът им да свърши до 10-на години, преди светът да е започнал да употребява ядрени оръжия за разчистване на сметки.
55
3
 
23
 
! Отговори
до кукловода преди 8 години
Доста елементарно изкаване, надявам се не се дължи на интелекта ти, а защото си се изказал без да използваш мозък, първосигнално. Белгия, драги, е от малкото държави, които не са пратили контингент в Сирия, Ирак или където и да е. Ако за Франци, Великобритания, САЩ, можеше да се говори за отмъщение, тук няма НИКАКВО ИЗВИНЕНИЕ! Става дума, и то категорично, за различия в еволюционното развитие и едни агресивни маймуноподобни, които са попаднали сред хора, но са останали зли животни.
54
2
 
34
 
! Отговори
мариян преди 8 години
Абе тоя Ердоган много познава , завчера предупреди или направо заплаши , че ще започнат атентати и в Европа ??????
53
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цената на евроекскурзията се плаща от саудитска арабия и сащ! а меркелица е най-виновна. няма ли някое здраво дърво, където би могла да увисне?!