Първи арести след атентатите в Брюксел

"Ислямска държава" пое отговорност за нападенията
Обновена: 22 мар 2016 15:47 | 22 мар 2016 14:07,
171

Снимка: Twitter

Полицията в Брюксел арестува двама мъже в района на железопътната гара Норд, съобщи News_Executive в Twitter.

За момента информацията не е потвърдена.

Със снимки на ареста разполага и профилът Abraxas Spa, отново в Twitter.

Терористичната групировка „Ислямска държава“ е поела отговорност за днешните експлозии в Брюксел. Това съобщава белгийското издание Nieuws Blad, като се позовава на кюрдската информационна агенция Rudaw. За изявление на ИД, с което се поема отговорността за днешните нападения, съобщава и свързаната с терористичната групировка агенция "Амак", цитирана от египетските медии. За това информира ТАСС. В комюникето терористите не разкриват никакви подробности за нападенията. Те обаче заплашват с нови атаки в Европа.

Междувременно беше съобщено, че спецслужбите на Русия са предали на властите в Белгия информация за подготовка на атака от трима бойци от „Ислямска държава“, сред които двама братя от Беларус. Според източник на lifenews.ru Иван и Алексей Довбаш заедно със сънародника си Марат Юнусов са заминали за Белгия в края на февруари.

Известно е, че 27-годишният Алексей Довбаш първи е приел исляма и е започнал да комуникира с радикални ислямисти. Под влиянието на по-големия си брат от радикалните идеи започнал да се интересува и по-малкият брат – 23-годишният Иван, казва източникът на онлайн изданието.

По данни на силовите структури двамата братя са се присъединили към отряд терористи в Сирия и след като преминали бойна подготовка, те заминали за ЕС.

Серия от терористични атаки стана днес в Брюксел. Около 8 часа местно време на летище „Завентим“ избухнаха две експлозии. След около час стана взрив на метростанцията „Малбек“. Белгийската прокуратура потвърди, че при координираните атаки са загинали 28 души, а 90 души са ранени.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
8
 
23
 
! Отговори
Кукловода преди 8 години
Каквото посееш това жъниш . Европа пося това и сега си прибира реколтата . Мен лично изобщо не ме интересува какво става там . Така както едва ли белгииците не ги интересува какво става в България . Затова моля спрете да ни пълнете главите с *** простотия и помия .
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за наше съжаление, всичко е пост фактум... ако турция или друг ни нападне какво следва?
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моментално както преди столетия в испания, цялото арабско население да се маха в саудитска арабия и околията.
49
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всички тези атентати са замесени САЩ това мога да ви кажа
48
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почему-то вспомнились слова Владимира Владимировича, сказанные в ООН: "Вы хоть понимаете, чего натворили?!" Все это - следствие того, что натворили...
47
1
 
15
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Яжте брюкселско зеле......има релаксиращ ефект. ......
46
10
 
13
 
! Отговори
До ДАНС: преди 8 години
Прави впечатление че всички тия ислямски терористични организации, са със структура и методи на работа индентични с тези на. финансираните от Кремъл крайно леви терористи от 70-80-те години ===========Не ми дремете, а вземете хванете този участник известен под ник Шоп, Западноевропеец икакво ли още не.Има много данни за терористичната дейност в Европа.На съд по бързата процедура и го пъхайте в затвора за 20 години.Ако не в затвора поне в лудницата.
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май тези гърмежи оповестиха края на ЕС. Защото по медиите, гневни граждани в Брюксел, хулят ръководството на ЕС, че той е причината за терора.
44
2
 
30
 
! Отговори
Хипномастър преди 8 години
Сега притворете очи и си представяйте как камиларите от Ракка, Сирия стоят зад всичко това и ЦРУ нямат нищо общо.
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези атентати не биха били възможни без помощта и съдействито на белгийското правителство и белгийските тайни службиСтига вече са избивали хора,стига вече да преписват зверствата които вършат на разни талибани с трети клас.НЕ НИ ИЗБИВАЙТЕ,ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СКАНДИРА ДНЕС ВЪВ ЦЯЛА ЕВРОПА ПРЕД ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА
42
1
 
7
 
! Отговори
72 преди 8 години
Пийте си хаповете, бе хора.
41
0
 
9
 
! Отговори
do 14 преди 8 години
Това са безмозъчни терористи! Целта на тероризъма е всяване на страх, паника и хаос. Тяхната цел не е правителството, а демонстрация. За това и невинните го отнасят. Ако едно общество иска да наложи край на тези практити, то тогава трябва да се вдигне на протест и да натисне едно правителство да въведе закони и да предриеме действия. Така работи едно здраво общество. Само с бутони във фейсбук и лайкове не става.
40
4
 
14
 
! Отговори
Луда работа преди 8 години
Западняците или са ***, или са луди. Правят се на интересни на единственият си РЕАЛЕН съюзник - Русия, а дават милиарди на ислямиста Ердоган и пускат 1 милион терористи в Европа. После мучат: Ама защо така стана?Мисля си, че този път Западнала Европа няма да прескочи трапа.
39
5
 
23
 
! Отговори
честит преди 8 години
Рано или късно ще се разбере че всеки ислямист е враг. Няма добри и лоши. Има мюсюлмани и всички останали религии. Броя на едните следва да се редуцира за сметка на броя на другите.Вие изберете кои.ЕВРОПА Е НА ХРИСТИЯНИТЕ, МЮСЮЛМАНИТЕ НЕ СА ЖЕЛАНИ.
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до един българинТези ..... хора не изповядват исляма,защото да отнемеш човешки живот е голям грях спрямо религията ни...Те се прикриват зад етикета само...Жалко,много жалко за хората,които вярват ,че един мюсюлманин може да извърши толкова жестоки неща...
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Демокрацията е за напреднали общества. Диктатурата е необходима на слабите общества, за да оцелеят.
36
0
 
5
 
! Отговори
gishena преди 8 години
Ей, *** бомбите, *** чудото. Тея направо ни *** мамата от атентати. Да се притеснява човек да отиде в Брюксел.
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Basi cenzurata! veche e 58
34
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А Меркел мълчи! Тя ги повика! Нека да я чуем сега!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ne 61, a 59