Брюксел казва утре: Падат визите за турци!

Анкара заплаши, че ще пусне мигрантите, ако това не стане
3 май 2016 07:19,
130
Брюксел казва утре: Падат визите за турци!
Снимка: архив Reuters

Изпълнителната власт на Европейския съюз ще предложи в сряда отменянето на изискванията за визи за турски граждани. Това съобщиха двама източници на агенция Reuters, цитирана от "Фокус".

По-рано Анкара заплаши, че ще се откаже от изпълнението на споразумението за миграцията, ако ЕС не облекчи правилата за пътуване за турски граждани.

Либерализирането на визовия режим за Турция, мюсюлманска страна от 79 милиона души, е спорен въпрос между страните от ЕС. Но Брюксел ще продължи да придвижва отменянето на визите, разчитайки, че така споразумението за мигрантите ще остане в сила.

Служител на ЕС и източник, близък до преговорите между Брюксел и Анкара, съобщиха, че в сряда Европейската комисия на ЕС ще проведе заседание, на което ще предложи облекчаване на визовите изисквания.

Вторият източник разясни, че предложението е било подкрепено на подготвителна среща в понеделник, преди Европейската комисия да обсъди въпроса в сряда.

Турция е трябвало да изпълни 72 изисквания, за да постигне либерализиране на визовия режим, а служител на ЕС каза на 21 април, че Анкара е изпълнила по-малко от половината от тях.

Въпреки това, вторият източник добави в понеделник, че Турция е постигнала много по-голям брой, макар че е ясно, че няма да успее да изпълни всички 72 до сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
10
 
! Отговори
до 73 преди 7 години
Сутрешното приемане на наркотици блокира мозъчните центрове. Остава свободен само центърът на простотията....
48
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сега Турция е издала турски паспорти на над 500000 "бежанци" и продължава да издава. След падане на визовият режим всички тия ще дойдат в европа съвсем законно. Честито на печелившите........
47
2
 
5
 
! Отговори
I преди 7 години
sega e nacaloto na kraia vsicki ste izbjgat ot turkia stoto tam uzas
46
4
 
23
 
! Отговори
Са преди 7 години
Време да излизаме от този ЕС , никаква полза от него освен че сме по-зле от преди него а сега и 80мил турци ще плъзнат ...
45
4
 
29
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Уважаеми управляващи!!!!!!! За това ли умряха Ботев, Левски и още много други герои, чиито портрети висят по стените в кабинетите Ви! На които поставяте венци на паметниците им само и само да Ви снимат 20 секунди по телевизиите???!!! Риторични въпроси! На кой му пука в тази "държава" какво мисли обикновеният човек. Сега гледам и броя за колко секунди ще бъде изтрито това мнение.
44
3
 
25
 
! Отговори
S преди 7 години
Паднат ли визите за турците, Англия със сигурност излиза от ЕС. Такива са нагласите сред познатите ми Англичани.
43
3
 
22
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Юрууууушшшшш към Виена.....
42
5
 
10
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
труден избор за Европа: избирай, турци или араби...от две злини ще трябва да избере по-малката...
41
2
 
42
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 7 години
Честито ни Второ Турско... "Съжителство"...
40
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никаква логика. Ще отворят вратите на 82 милиона турци, за да запазят извън Европа 3 милина мигранти.
39
1
 
57
 
! Отговори
АААА преди 7 години
ПОТУРЧВАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
38
2
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Ти зубри кюрдският!
37
3
 
42
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Случайно да знаете,че Турция започна да дава гражданство на сирийци и всякакви други!???Ха сега съберете 2 и 2 и си представете какво ще стане при падане на визите!Нещо като узаконено ислямско нашествие!Ха да ни е честито!Май наистина трябва да се оглеждаме за изхода от ЕС-той все по-малко прилича на това,към което се стремяхме през 90-те......
36
2
 
21
 
! Отговори
ааааааа преди 7 години
ЩЕ ГИ ПУСНЕ ,ОБАЧЕ ЗАКОННО С ТУРСКИ ПАСПОРТИ И С РЕДОВНИТЕ АВТОБУСНИ ПРЕВОЗИ ,САМО ЧАКАТ ДА ПРЕМАХНАТ ВИЗИТЕ
35
20
 
2
 
! Отговори
59 преди 7 години
качвай се на вакзала слагай ушанката и да те няма.бий си камшика за масква и тва ти е играта,там ще си точно на мястото си,ама май твоите братушки ще те натирят към сибир
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в турция минималната заплата е 440 евро и минималната пенсия е 310 евро при 20 години стаж и при цени по ниски от бг.турската интелигенция,инженери лекари учители печелят повече в турция от колкото в западна европа.
33
0
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Има ли още някой,който да отрече,че има план за съсипването на Европа?Одисей,къде си,да защитиш со.р.о.со.идната позиция!Щото само разни фе.со.ве са на линия.Отиде по дяволите ЕС!В желанието си да го подчини,Америка му прати толкова много "божии" напасти,че нищо чудно да предаде Богу дух!То не бяха фалшиви бежанци,системен терор,икономически натиск,война с Русия,а сега и натрапването на Турция!Чели ли сте Библията-за Мойсей,фараона и евреите?Прочетете и ще разберете кой ги измисля тези неща!
32
19
 
6
 
! Отговори
53 преди 7 години
със или без план русия я очаква съдбата на ссср,разпад с криза банкрут и социална революция
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всеки може да изнудва ес щом не може да си опази границите и не отделя средства за отбрана.има 40 000 чиновника и бюрократи в брюксел и по другите интстуции на тлъсти заплати и не могат елементарни неща да свършат
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
плана на сащ за ислямизиране на европа продължава,дори и слепите вече го видяха.Сега предстои да видим след преселването ,откъде ще тръгне конфликта за начало на войната,след това сащ ще се намесят почвайки бомбандировки,предполагам русия го очаква и те също ще заемат страна и ще се повтори втората световна.Меркел е куха манерка щом не го усеща това,най-вероятно оттам ще тръгне всичко