Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон

Пакистанецът победи с 11% консерватора Зак Голсмид
Обновена: 6 май 2016 22:42 | 6 май 2016 22:34,
250
Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон
Снимка: Reuters

Лейбъристът Садик Хан спечели изборите за кмет на Лондон с 11 процента пред консерватора Зак Голдсмит.

Така Хан, който е от пакистански произход, стана първият градоначалник мюсюлманин на британската столица.

Лейбъристът получава 45 процента от гласовете на произведените вчера избори, а консерваторът - 35 на сто. Това сочат резултатите от всички окръзи на града, предаде Sky News, цитирана от "Фокус".

Садик Хан, който произхожда от скромно семейство, се обявява твърдо за оставането на Великобритания в ЕС, докато Зак Голдсмит – потомък на аристократичен род, иска страната да напусне ЕС.

Британците гласуваха още за местни съвети в Англия и за регионални парламенти на Шотландия, Северна Ирландия и Уелс, информира БНР.

Лейбъристката партия понесе загуби на регионалните и местните избори. Лейбъристите се справиха зле на десетки избирателни райони в Шотландия, Уелс, части от Англия и в Северна Ирландия.

След преброяване на две трети от гласовете те отбелязват малки промени в позициите си в Англия, 9-процентна загуба в Шотландия и лек спад в Уелс.

Антиимигрантската и евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство спечели първите си места в регионалния парламент на Уелс. ЮКИП си осигури седем мандата и обеща да използва този свой изборен успех в кампанията си за излизане на Великобритания от Европейския съюз - въпрос, по който британците ще гласуват на референдум на 23 юни.

Избирателната активност е била около 37 процента, по-ниска от обичайното за местни избори във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсюлманина е победил евреина.
24
2
 
32
 
! Отговори
Мюслим Магомедов преди 7 години
Ае честиту братя и сестри! Днес кмет на Лондон, утре премиер, после халиф. Инш аллах. Аллах акбар. Долар акбар хахаха
23
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАНЪТ НА ЛОНДОН ВЕЧЕ СЕ ВИЖДА ПОБЕДИТЕЛ,НО ЩЕ БЪДЕ СРАЗЕН НА БАЛОТАЖА.
22
4
 
22
 
! Отговори
Един от вас преди 7 години
Такава е тя западната демокрация... Вълната , тръгнала от САЩ през Западна Европа, отдавна вече е и тука. Стимулира се хомосексуализма, жените масово не искат да имат дете, щото щяла да им се развали фигурата, или примерно искали да си вземат куче или котка.... Арабите се множат и ще ни превземат , за съжаление....
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданинът кХан:). Английски хумор...
20
4
 
36
 
! Отговори
G преди 7 години
Е какво се впрягате толкова?Барак Хюсейн Обама какъв беше?А и като гледам жената на новия кмет не ми прлича на забулен пингвин. Трагичното е друго.Само 37% са гласували в държава като Англия.Със сигурност кметът е избран с не малка част от гласовете на "новите мургавички англичани".Но нека.По-лцемерна нация от английската не познавам.След като ние сме им проблема,нека се пълнят с ***,тях винаги са ги предпочитали преднас.Важно е България да се събуди от кома и да осъзнаем че ИМАМЕ родина!
19
21
 
21
 
! Отговори
777 преди 7 години
До Анонимен31; Този "*** " е завършил най-реномираните университети, от години е в политиката на една от най-традиционните демокрации, образован, добре облечен, добре нахранен, добре лекуван и добре живеещ, с една дума човек без комплекси и чувство за справедливост и морал. С една дума той никога няма да каже както бугарина : "Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле" А гнева, безнадежността, злобата, завистта ще ви задави но никога няма да ви помогне...
18
24
 
15
 
! Отговори
Dimitar преди 7 години
Напротив това показва, че Англичаните са стигнали доста далече в толерантността и за тях не важен етническия и религиозния произход на кандидата, а по- важно е какъв човек е и дали може да бъде успешен в длъжността за която е избран. Не на омразата, не на дискриминацията, не на фанатизма, да за всеки честен и достоен човек независимо от религията която изповядва. Ние българите пъхаме носа където не трябва, първо слова на Бога нашите сънародници работят и са работили сред мюсюлмани в арабския свят и имат много добро впечатление от тях.
17
2
 
5
 
! Отговори
7+ преди 7 години
До 777А шумовете от хлопането на дъските ти чуваш ли?
16
6
 
11
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 7 години
Май пак някой не е разбрал от Днес.бг. За да спечели са му необходими 50%+ , т.е ще има балотаж.
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къв е тоя ***?
14
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква дилема само! Евреин или мюсюлманин ... Мюсюлманина или евреина?Ако са останали нормални англичани в Лондон, то те са си останали вкъщи. Останалите "англичани" са се преброили - мюсюлманите са определено повече!
13
11
 
36
 
! Отговори
Shark преди 7 години
И каква стана тя, гордите англичани, верни на традициите, избраха муслимския навлек пред потомък на аристократичен род. Явно Лондон отдавна не е английски. Нека, ще си платят ингилизите за това че са подкрепяли Османската империя. И цяла Западна Европа ще си плати за това че не са помогнали на Балканските християнски страни при нахлуването на престъпните рез-ци и са оставили християнски народи да бъдат клани и изтребвани.
12
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврозападналите гейове да умират , *** прости. Слабите видове умират. От тук нататък е важно ние с кого сме , в отбора на гейовете или в отбора на мъжете - вишеградци , Австрия , Русия. Лондон показва какво ни очаква всички нас , ако следваме лезбийки и травестити.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както виждаме няма нужда от талибани, терор и войни за да могат мюслитата да превземат Запада. Просот трябва кадъните да раждат като ***-майки по 10 чавета и демокрацията ще свърши останалото.Няма нужда да си Нострадамос за да се досетиш какво следва след 30-50 години в Европа.
10
18
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 15Европа като стане мюсюлмански континент ще видиш дали ни грее или не
9
1
 
66
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Колелото на историята не спира да се върти, изгилизите в 19ти век имаха империя, в 20ти си загубиха колониите, а в 21ви вече дори не си управляват столицата ;)
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Саудитска Арабия харесва това !
7
23
 
8
 
! Отговори
777 преди 7 години
Това е бъдещето на Европа, без гейове, лесбийки,просташкото и безбожно разложение, без богохулството, без това което е предизвикало Садум и Гоморе...Европа ще живее оня живот който е заповядано в трите свещени книги а те забраняват богохулството , лъжата, грабежите, убийствата, прелюбодействието, разврата....Европа ще намери правия път към Бога...
6
27
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 12Всичко което е свързано с мюсюлманството ме топли