Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон

Пакистанецът победи с 11% консерватора Зак Голсмид
Обновена: 6 май 2016 22:42 | 6 май 2016 22:34,
250
Мюсюлманинът Хан стана новият кмет на Лондон
Снимка: Reuters

Лейбъристът Садик Хан спечели изборите за кмет на Лондон с 11 процента пред консерватора Зак Голдсмит.

Така Хан, който е от пакистански произход, стана първият градоначалник мюсюлманин на британската столица.

Лейбъристът получава 45 процента от гласовете на произведените вчера избори, а консерваторът - 35 на сто. Това сочат резултатите от всички окръзи на града, предаде Sky News, цитирана от "Фокус".

Садик Хан, който произхожда от скромно семейство, се обявява твърдо за оставането на Великобритания в ЕС, докато Зак Голдсмит – потомък на аристократичен род, иска страната да напусне ЕС.

Британците гласуваха още за местни съвети в Англия и за регионални парламенти на Шотландия, Северна Ирландия и Уелс, информира БНР.

Лейбъристката партия понесе загуби на регионалните и местните избори. Лейбъристите се справиха зле на десетки избирателни райони в Шотландия, Уелс, части от Англия и в Северна Ирландия.

След преброяване на две трети от гласовете те отбелязват малки промени в позициите си в Англия, 9-процентна загуба в Шотландия и лек спад в Уелс.

Антиимигрантската и евроскептична Партия за независимост на Обединеното кралство спечели първите си места в регионалния парламент на Уелс. ЮКИП си осигури седем мандата и обеща да използва този свой изборен успех в кампанията си за излизане на Великобритания от Европейския съюз - въпрос, по който британците ще гласуват на референдум на 23 юни.

Избирателната активност е била около 37 процента, по-ниска от обичайното за местни избори във Великобритания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Евах ти избора ! Да избираш между мюсюлмански пакистански ром и еврейски милиардерски син !Разбира се ислямизиран Лондон избра мюсюлманина. Закривай тази *** наречена Западен свят !Живял съм в Лондон преди 15 години .. Още тогава разбрах накъде вървят работите ...Скоро ще кандидатствам за виза в руското посолство, а след това и за гражданство.Ще помоля президента Путин за такова въз основа на това, че съм подложен на етнически геноцид в собствената си държава.
44
6
 
39
 
! Отговори
Ddd преди 8 години
Сега следва христянството да се забрани в Лондон. Всички християнски символи като кръстове, икони и статуи да бъдат премахнати от църквите, камбаните да замлъкнат, за да не влудяват муслитата, а забравих, бурките стават задължителни. Списъка е дълъг, това е само началото.
43
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер! Сега ще се молят на Руснаците да ги спасяват!Хи-хи-хи!
42
0
 
9
 
! Отговори
Сюн Тан преди 8 години
Хюсюлманинът Ман??
41
5
 
1
 
! Отговори
Божил преди 8 години
bojil.blog.bg/politika/2016/05/06/obriazvaneto-e-vredno-za-psihicheskoto-zdrave-na-myjete.1449794
40
5
 
11
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Знаково събитие за бъдещето на града: до 1-2 века името му ще стане Лойдан а кралят- емир с тюбетейка. И на Русия същото й се пише- и там християните намаляват с половин милион души годишно,така че- надайте се русофили на да ви дойдат на главите руски ислямизатори!
39
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същата толерастия, която докара Исляма в Европа, ще бъде премазана от самия Ислям.
38
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи че лондон е на емигрантите каквито и да са , задължително уроци на майчин език , училищни униформи според религията , едно голямо гето и цени на ни гонещи ........... който бял европеец иска да живее в това скъпо гето моля да се яви с кеш в агенция по ни , а утре и някой китайски кмет , добре дошли в гето лондон д'гета ха ха ха ха ха ха .
37
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лондон паднА! Нищо чудно! То, цяла Европа натам е тръгнала, благодарение на меките китки!
36
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ай, чЮститу! Да си го ползват със здраве първият и едва ли последният кмет мюсли на Лондон! То, не се знае дали след време ще се казва Лондон, ама аре....
35
4
 
31
 
! Отговори
1 преди 8 години
Сега ще започнат да никнат джамии като гъби в Лондон.Ислямистите там ще започнат да се борят за все повече и повече права. Ще станем свидетели на това как се правят на репресирани смачкани и унижени докато в същото време налагат шарията.
34
1
 
24
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Въобще днешната българска политика е един голям тюрлю-гювеч, но независимо кои са на власт, в крайна сметка става това, което кажат от американското посолство!
33
3
 
13
 
! Отговори
обективен преди 8 години
И що си мислиш, че като си дадеш гласа за най-отявления политически бизнесмен и демагог Сидеров, нещо ще се промени в България! Първо съвременната българска политика се съгласува с американското посолство, второ- съмнява ме на Сидеров чак сега да му е дошъл акъла в главата, щото по времето като бяха в управлението, се държеше доста неутрално спрямо турските интереси в българия! Тогава Валери Симеонов и съратниците му обвиняваха Атака в протурски настроения! Сега е обратното!
32
3
 
43
 
! Отговори
КОШМАРЪТ преди 8 години
Сега очаквам и новата им кралица да се казва Айше.
31
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво .успех на новия кмет на Лондон
30
4
 
6
 
! Отговори
До 53 преди 8 години
Ако слушкаш и тази вечер ще ти разреша да биеш.....на сън.
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде хаирлия да е! Днес в Лондон, утре в Париж Токио и София!
28
0
 
11
 
! Отговори
Майор Бенс преди 8 години
*** е Елтън Джон ;))) Много си *** Саше. Хахаха
27
8
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Много ясно защо - Голдсмит е евреин. Това значи че е лъжец във всичко, ето и сега на два реда успя да пробута че е "потомък на аристократичен род"?! Тази плебейска мечта на азиата да е от елита на белите.
26
3
 
16
 
! Отговори
Зала Арменец преди 8 години
Нещо джамия няма ли да построи кметя? Така по гоуеминка. Да може повече пръчове да съ дупят разииш ли ;)))