Дончев отсече: Не сме №1 по корупция в ЕС

"В доклада не пише, че сме нито първи, нито втори, нито трети"
1 юни 2016 14:07,
37
Дончев отсече: Не сме №1 по корупция в ЕС
Снимка: flickr

Вицепремирът Томислав Дончев опроверга информацията, че в доклада на Европейската служба за борба с измамите с европейските фондове - България е наредена сред първите страни по злоупотреби.

Още по темата

"В доклада не пише, че сме нито първи, нито втори, нито трети по нарушения. Искам да видя къде е този пасаж, в който сме наредени в топ три на лидерите по корупция", обърна се той към депутата от БСП Румен Гечев, който поиска обяснение от него за констатациите на ОЛАФ.

Според Дончев сравнително по-големият брой разследвания, които се правят у нас, се дължат на повечето подадени сигнали, както и на старите, още не затворени случаи по САПАРД, по които продължават проверките и съдебните процеси.

"Огромният брой случаи, които са свързани с грешки и нередности, са идентифицирани от българските институции, тези 511 случаи не са дошли като резултат от сезиране на ОЛАФ, което означава, че националните служби са си свършили работата", отсече вицепремиерът.

"Страшното е, когато държавните контролни служби се опитват да прикриват нередности, каквито случаи имаше при предишно управление, а ние поверяваме всеки сигнал, не се опитваме да замазваме", упрекна Дончев депутатите от ляво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
32
 
! Отговори
Techenie преди 7 години
Stom bulgarite ot bg poveche iztichat navan v eu, otkolkoto navatre v bg....te nai-dobre vijdat i znaiat kakvo e vatre v bg...bg narod chuvstva i jivee v visoko kriminalna darjava...svetat ne e kiorav - ima nezavisimi iztochnici za informacia...bg mafiotski medii ...:-):-):-):-):-)
29
0
 
33
 
! Отговори
men преди 7 години
я сам гусжа и у трите дупки да. затривам земеделие, затривам атомни централи, затривам армия, затривам производства и с гусина със сините венци закривам държаавици и сичку туа без пари. само за потупване по рамото, уйче у дупярата и место у борда на директорите на париба. курупция нема, никаква. да да да.
28
0
 
35
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
О, той Дончев ги разбира тия неща ! Не, бе Дончев на последно място сме по-заплати и здравеопазване ,както и по- образование ! По корупция сме си на първо място! И то по корупция сред политиците ! Поне така казват авторитетни Европейски институции ! А срещу тях стои само твойто компетентно мнение ! А на кое място сте според теб ?
27
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не сме ама сме плешив Б.*** герберастки
26
0
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Дончев отсече: Не сме 1 по корупция в ЕС" Доказано СТЕ! И не само в този доклад!
25
0
 
33
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
И тука ли си изоставяме?
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно прав е човека, ние не сме номер едно по корупция. Номер едно са африканските републики - Гана, Нигер... А ние сме много преди тях. Ако за 1во място по корупция даваха 1 златен медал, ние щяхме да имаме поне 245...
23
0
 
37
 
! Отговори
Баце ви Бойко преди 7 години
Дончев, покажи ми пасажа, в който пише, че България не е в топ 3 корумпирани държави в Европа. Не се наядохте на асфалт и нагласени поръчки.
22
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли някъде богата корумпирана държава? Като видите на кое место по богатство е Българи в ЕС ще си отговорите сами дали не сме на 1-во място по корупция. За мен сме най-бедната държава в ЕС с най-голямата корупция.
21
0
 
38
 
! Отговори
ined преди 7 години
Пак се изложихте, дори в такава традиционно силна дисциплина в Българип като корупцията се оставихте да ви изпреварят.
20
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Po dolni ot nashte upravnici nqma...27 god. Prehod.. I neshtata za naroda sa ot zle po zle . Pensioneri oceliavat s 100? na mesec.mladi te vseki koi moje imigrira. .. samoubistva na hora ot bezizhodica...A upravnicite debeleqt ta debeleyat...
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е аре бе, дайте поне по нещо да сме първи. Верно в лоша статистика ама това пък за политиците ни не е лоша статистика, защото значи, че те най-много заработват по 2рия начин от всички в ЕС.БРАВО такива труденици няма на света, като нашите. Лаене и заяждане в медии, а после пият заедно по заведенията и разпределят порциите.Бойко и БСП са си дружки от едно време - комунисти от най-долните.А в ДПС има връзка покрай държавна сигурност и множеството агенти в тая партия - абе работят си хората.
18
0
 
38
 
! Отговори
хъш преди 7 години
Айде бе, не сje. Недей да скромничиш излишно!
17
2
 
38
 
! Отговори
:) преди 7 години
Не сме най-корумпираните, а най-простите и най-наглите. Съответно е лесно да ни хване ОЛАФ. Как мислите комунист или гербераст въртят далавери? Ами по селски, защото 99% от политиците ни са пълни селяндуpи. Тотални! Само им вижте тъпuте мутри. Вижте за какви oтпадъци сте гласували.
16
0
 
36
 
! Отговори
1 преди 7 години
а кой сме?
15
0
 
33
 
! Отговори
Рюхо преди 7 години
мхм, значи, докато сме 4ти и надолу, можем да сме спокойни и нищо да не правим по въпроса.
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПИЕШ ПО ЕДНА ЧАША НА ДЕН ОТ ЧУДНАТА НАПИТКА, ОТСЛАБВАШ ПО 7 КГ НА СЕДМИЦА И СЛЕД ДЕСЕТ СЕДМИЦИ ИЗЧЕЗВАШ
13
0
 
38
 
! Отговори
Ура преди 7 години
Ура-Ура. Вече сме първи в нещо. И това ако не е добра новина. Дончев не отричай, а ходи и вземи наградата. Всъщност като се замисля друг ходи да взима наградите. Дано да има и ножичка и рязане на лента, така човека ще се усмихне щастливо, а и някой лев може да вземе, уж паднал на земята. Земьо българска пълна с блага и застлана с пари навсякъде.
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е толкова важна класацията по корумпираност. По-важен (и обективен) показател е например минималната работна заплата. Там сме първи (т.е. последни) в ЕС.
11
6
 
33
 
! Отговори
deliormanli преди 7 години
Svoboda za Deliorman ! Vednaga !