Камерън: Напуснем ли ЕС, ставаме бедняци!

В случай на Brexit страната я чака десетилетие на несигурност
3 юни 2016 08:30,
37
Камерън: Напуснем ли ЕС, ставаме бедняци!
Снимка: Reuters

Евентуално излизане на Великобритания от ЕС ще повлияе отрицателно на жизнения стандарт на обикновените британци, заяви премиерът Дейвид Камерън в интервю за Скай нюз, цитирано от БТА.

"Ако излезем от ЕС, ще заживеем по-бедно", каза Камерън по повод референдума на 23 юни, на който британците ще решат дали страната им да остане член на евросъюза.

В случай на Brexit страната я чака десетилетие на несигурност, през което правителството ще обсъжда нови условия за търговия с ЕС, посочи Камерън.

Той подчерта, че независимо от позицията си за членство на Великобритания в ЕС, той никога не би допуснал тя да се присъедини към еврозоната, тъй като това по думите му не отговаря на основните интереси на страната.

Камерън изрази увереността си, че структура като ЕС способства за стабилността и мира в региона. "В рамките на ЕС страни, които воюваха помежду си два пъти през изминалия век, сега водят диалог", изтъкна той.

Британският премиер заяви, че в близките десетилетия Турция няма да може да стане член на ЕС, тъй като й предстои да изпълни множество условия за присъединяване.

"В близките десетилетия няма перспективи за влизане на Турция в ЕС. Те кандидатстваха през 1987 г. и трябва да затворят 35 преговорни глави, като досега е затворена само една. Турция скоро няма да се присъедини към ЕС - всяка страна, всеки парламент може да наложи вето", посочи Камерън.

Той направи това изявление в опит да успокои тревогите сред някои хора от публиката в студиото, че влизането на Турция в ЕС би довело до по-голям брой мигранти във Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
60
 
! Отговори
SS преди 7 години
Поправете ме ако греша , ама май самият тоя ПАУН преди година и малко заплашваше Меркел и Оланд , че ако не стане неговата ще организира референдум за напускане на ЕС, а сега дава заден яко.*** нема ли кой от тея неговите да го пита тоя "б а й х ***" ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ?
8
5
 
45
 
! Отговори
ами преди 7 години
До цекообясни как ще станем по-богати като напуснем съюза !! според теб работодателите ще вдигнат заплатите , политиците ще крадат по-малко .....ще се върнат хората от чужбина иииии като се увеличат безработните кой ще принуди работодателя да плаща повече ??
7
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tuka edni v Bg plucheha da ne sa v ES ama dezate im vse na. Sapad K. Ninova, R. Ofcharov
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хи-хи-ха-ха.......а така де! Айде да има една по-бедна държава от нас в тоя брюкселски кучкарник! Защо пък ние да сме на опашката? Айде англосансончетата да са след нас........
5
12
 
51
 
! Отговори
цеко преди 7 години
Това са журналистически врътки. Плашат ни че ако и ние напуснем гей съюза ще станем още по бедни. от това по бедни на къде? Толкова беден българина никога е бил.
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
az e na tova kazvam zaplaha..ne izlizaite che vmesto 4 puti v godinata da hodite po pochivki shte e samo vednuj.Mlyakoto sega e 89p za 2.250L,a shte plashtate kato bulgarite 1L =2Leva
3
2
 
50
 
! Отговори
по точно преди 7 години
До Анонимен2не ес има нужда от англетата а само гражданите на по-бедните страни в ес се нуждаят от възможността да работят в англия . като цяло ес би бил по-силен без страна като англия която се интересува само от търговският си интерес . при излизане на англия доста компании ще прехвърлят центалите си на континента и чрез данъците си ще подпомогнат европейската икономика и еврото
2
6
 
68
 
! Отговори
гого преди 7 години
ама толкова малко да ми пука за розовобузите англичанчета! и без това покорно изпълняват командите на черния бащица отвъд океана, само от време на време се правят, че имат собствено мнение
1
14
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А преди да влезете в Европейския съюз да не би да бяхте бедни.Не вие,а европейския съюз има нужда от вас и излизането ви им обърква сметките.