Хиляди лондончани искат независимост от UK

Така те биха останали със столицата си в ЕС
Обновена: 24 юни 2016 21:59 | 24 юни 2016 20:29, Елка Василева
146
Хиляди лондончани искат независимост от UK
Снимка: Reuters

Десетки хиляди лондончани подписаха петиция с искане британската столица да получи независимост и да остане в Европейския съюз, след като британците се произнесоха на вчерашния референдум за излизане от съюза, предаде Франс прес.

Над 40 000 души подписаха в сайта change.org петицията, в която призовават кмета на Лондон Садик Хан да "обяви Лондон за независим от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към ЕС".

"Лондон е международен град и ние искаме да останем в сърцето на Европа", гласи петицията. "Да, ние не сме съгласни с останалата част от страната. Тогава, вместо да гласуваме пасивно и агресивно едни срещу други на всеки избори, да направим развода официален и да постигнем разбирателство с нашите приятели на континента".

На референдума вчера близо 52 на сто от британците гласуваха за излизане от Европейския съюз, но 60 на сто от лондончани се произнесоха за оставане в ЕС, напомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: ЛондоннезависимостЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
MENE преди 7 години
До АнгелАми не е така, индийците пакистанците африканците други от малките острови и азия, са гласували масово за излизането, причината? Не искат конкуренцията на поляци българи румънци, и др европейци. Защо? С толкова много емигранти Англия е принудена да отказва все повече на колонялните емигранти и ги депортира директно, такива които са седели дори години там.
62
0
 
1
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
125Брей тоз Путин , велик шаман ще да е.Щом бабите и дядовците англичани омая да излязат от Е С.Ти мидлиш с глава на роб и искаш да си под нечия шапка, а бледо розовите са с манталитет на империя владяла 1/3 от света до преди век.Все съюзи ,преди съветски сега европейски и вдичките обречени
61
0
 
3
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ами хиляди, но лондон е 15 милиона с предградията , т.е 40 км радиус от ситито.
60
2
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Само чужденците в Англия са против излизането на страната от ЕС .Баз държа че ако се проведе гласуване само межди кореняк Англичяни 80% ще искат да се махнат от ЕС .Англия е на Англичаните не на Пакистанци ,Индийци и всякаква друга Ислямистка ***!
59
3
 
6
 
! Отговори
199 преди 7 години
Грубо, но Лондон е 25% англичани и 75% -чужденци. От последните -90% арабели.
58
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ухажва с милиони левите партии и националистите в ЕС.Левите партии и националистите плюят ЕС.Така плаща за разцепление.Сегя изясни ли ти се?Или пак ти е пълна главата с руски частушки
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите се радват... но и те не знаят защо и на какво ...Толкова им стига пипето
56
6
 
5
 
! Отговори
антиглобалист и наци преди 7 години
глобалистите са полудяли.аз предлагам за всички глобалисти да се отделят няколко големи острова в океана и да си направят страна къв ес.там да има еднополови бракове кръвосмешения и други техни перверзии
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 126хаххаахаа стига бе чоек тва си го копираш и го постваш навсякъде....с тия глупости и дете не можеш излъга
54
1
 
2
 
! Отговори
кольо преди 7 години
До АнонименНАИСТИНА СИ БОЛЕН МОЗЪК.
53
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин отново загуби - за да се случи отделяне от ЕС, след референдума трябва да се гласува в правителството и после в Парламента на Великобритания. Там обаче са За оставане в ЕС. А и никой не иска Шотландия и Сев. Ирландия да се отделят, както се очаква след напускане на ЕС.Спете спокойно, сега ЕС само ще се мобилизира и сплоти.А Путин отново загуби.
52
1
 
3
 
! Отговори
до 124 преди 7 години
Това - болестите на мозъка не прощават.
51
6
 
3
 
! Отговори
Европа на радоста!!! преди 7 години
А дано се махнете от ЕС и НАТО бре!И непременно да организира ямболския откачалник РЕФЕРЕНДУМА преди 2018 година-първата половина бре!Че по програма ви се пада да председателствате ЕС за цела половин година бре!Мащайте се от ЕС и НАТО и се пръждосвайте там откъдето се домъкнахте на коне и кобили диваци и варвари преди 1335 години бре!Вие сте БОЖИЕТО проклятие бре!Ама и да вземете тея 250 000 гащници дето ще се домъкнат обратно след като ги шутират рижавите екзитаджии бре!Мърш от родната Европа!!
50
8
 
16
 
! Отговори
Додо преди 7 години
На този жалък интернет веСник са му платени пари да сипе акита по адрес на суверенното и достойно за уважаване решение на англичаните да се махнат от канцерогенния и бълващ *** и ислям Европейски Съюз!
49
8
 
5
 
! Отговори
Европа на радоста!!! преди 7 години
Вън от ЕС рижави ескюзета бре!А сега е ред да се разкарат и диваците от Азия бре!Айде спретвайте си референдум и се махайте там откъдето се домъкнахте на коне и на кобили преди 1335 години бре!Вън от нашата родна Европа бре!Вие сте ракова клетка и към когото се имплантирате-УМИРА бре!На ваше място вместо рижавите екзитаджии и вие диваци ще влязат в родната ни Европа могъщите турци и смелите сърби бре!Барабар с гордата Македония и красивото Монтенегро бре!Марш на галоп от ЕС и НАТО бре!Махайте се
48
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимост за Люлин!
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
40 000 ахахах ако беше по римско време с населението от 60 000 души, тогава тези гласове щяха да имат някаква тежест.
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Над 40 000 души"Това е нищожен процент от населението на Лондон.
45
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък искам моя квартал да обяви независимост от ЕС. Ще станем град-държава в рамките на България като Ватикана.
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да ти напомням ли, че и в двете войни България се съюзи с Германия по волята на Фердинанд"Фердинанд е издънка, да.. факт! Но пък синчето му Борис е голяма работа! Пък и Първа световна война я губим на косъм! Русия тогава нищо не ни обещава, даже иска да ни вземе!Да ти напомням ли, че НЕ ние сме били срещу Русия, а Русия е била срещу нас!