Фараж като врачка: ЕС умира до 10 години!

Щял да му липсва "театъра в ЕП" и освиркванията срещу него
6 юли 2016 14:00,
161
Фараж като врачка: ЕС умира до 10 години!
Снимка: Reuters

Найджъл Фараж, подалият оставка лидер на Британската партия на независимостта, предрече, че до 5-10 г. Европейският съюз няма да съществува.

На пресконференция в Европейския парламент в Страсбург той заяви, че сегашният съюз ще бъде заменен от независими държави, които ще си сътрудничат като добри съседи.

Още по темата

"Европейският съюз умира и вече нищо няма да е същото", добави той. Според него на 2 октомври унгарците ще гласуват с "не" на референдума за европейските квоти за бежанците, а още от лятото ще започне нова криза в еврозоната.

Фараж съобщи още, че повторение на референдума във Великобритания няма да има и че животът ще продължи и след нейното напускане, като младите британци ще продължат да пътуват и да учат в Европа, както и досега. Вотът на избирателите ясно поставял независимостта на Великобритания над отрицателните икономически последици от раздялата.

Дали Лондон ще постигне добри условия за своето излизане от ЕС ще зависи от това кой ще е следващия премиер, но Германия и Франция ще помогнат това да се случи, каза Фараж.

"Най-лошото, което може да се случи е след 2 г. преговорите да не са приключили, но тогава германският и френският президент ще трябва да обясняват на своите граждани защо рискуват да загубят хиляди работни места", пророкува Фараж.

Според него производителите на автомобили в Германия и на шампанско във Франция ще притиснат политиците си след изборите догодина да договорят добри условия за Великобритания.

Евроскпептиците очакват френските винари, които продават 35 млн. бутилки шампанско на Острова всяка година и германските производители на автомобили, които пласират по 800 000 коли, да бъдат най-горещи привърженици за достойното напускане на Великобритания на Съюза и да помогнат за договаряне на добри условия, настоя националистът.

По време на първата си пресконференция след референдума в Европа, Фараж потвърди, че напуска ръководството на партията си, но остава евродепутат, за да може "свободно да коментира, когато член 50-ти се задейства".

Той обясни, че след изтичането на мандата му през 2019 г. най-много щели да му липсват "театъра и драмата в Европейския парламент", както и да бъде освиркван в пленарната зала.

Това, което нямало да му липсва, щели да са пътуването до Страсбург всеки месец и гласуването в парламента, където по думите му нито един евродепутат не знае за какво гласува.

Найджъл Фараж отрече, че парламентът плаща охраната му и обясни, че тя струва по 15 000 евро дневно, които били дарявани от частни спонсори.

"След 25 г. в политиката аз постигнах всичко, но аз не съм кариерен политик и никога не съм имал нездравата амбиция на 13 г. да ставам премиер", обясни решението си той.

Фараж обави, че влязъл в политиката от бизнеса, защото усетил, че ЕС отива в грешна посока след Договора от Маастрихт, с който бяха приети еврото и решението да се върви към създаване на политически съюз.

Освен на речи по напускането на Великобритания в Европейския парламент, Фараж ще посвети времето си занапред да помага на партии и движения в други държави от ЕС да проведат референдуми за напускане, като този на Острова.

По време на брифинга в Европейския парламент, всички журналисти, задаващи въпроси на Найджъл Фараж, бяха помолени да декларират предварително дали медиите им получават европейско финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
13
 
! Отговори
Кон преди 7 години
Е, Англия внася от ЕС, но и изнася. Така че ще и се понамали производството за износ. Дали ще увеличат цените на вносните вина е английски, не европейски проблем. В паника е, наговорил е глупости, тиражират го. А какво сега да правят, като излизането е чисто връщане назад 50 г, в един по-лош за обикновените англичани живот? Настина, на много хора не им остава дълго да живеят, може би затова да са по-безотговорни.
38
5
 
8
 
! Отговори
К преди 7 години
Фарадж е подходящ за ролята на агент 007.Голям артист е.
37
3
 
10
 
! Отговори
Оху преди 7 години
Пинокио,къде си забрави носа- в кръчмата ли?
36
20
 
13
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Умира ти алкохолизирания мозък до 10 години,а не ЕС!
35
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разни палячовци и джуджета бленуват и напъват да се разпадне ЕС , но ще им излезе крива сметката! С техните подмолни игрички по-скоро ще консолидират останалите страни от ЕС!
34
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е виновен Фараж.В деня в който България беше присъединена и ЕС вече беше обречен. Съсипахме Турската империя, Германия загуби 2-рата световна, СССР се разпадна та едни ЕС ще ни се опре.Сега като приемем и еврото смятайте. Ще палим печките с евро.
33
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринНе гледайте снимката щом ви дразни. Прочетете текста, сигурно ще ви хареса повече
32
3
 
10
 
! Отговори
Ваньо Пеката преди 7 години
Да питаш журналистите дали медията им получава пари от ЕС е доста мракобесническо. Отделно, че журналистите рядко биват информирани откъде босовете им пълнят джобове
31
4
 
24
 
! Отговори
Евролюб преди 7 години
Кой може да назове 18-те български евродепутати, без да поглежда в Гугъл. Масово - некадърници, които само прибират заплатките и не вършат работа и за партията си, камо ли за България. Може ли някой да посочи 1, само 1 смислена работа, свършена от българин в Европарламента (може и с Гугъл)?
30
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синът на руска емигрантка Борис Джонсън (и американски гражданин) и детето на френски емигранти Найджъл Фараж говрят срещу емиграцията на Острова. Абсурд за нова серия на Мистър Бийн.
29
2
 
4
 
! Отговори
Байрактаров преди 7 години
До ЗащоНали прати сина си в Европарламента. От това не произтече нищо, защото и качества трябват за тая работа, не само връзки.
28
7
 
7
 
! Отговори
Умен човек преди 7 години
е тоя !
27
9
 
8
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Защо тук някои хора го сравняват с Волен или нашите (псевдо)националисти? Волен какво смислено е направил за нацията освен празни приказки и циркаджийски изпълнения? Да беше отишъл и той в Европарламента и там да се бори и защитава интересите на България, така както го прави Фарадж последователно десетки години,влизайки в словесен сблъсък с евро депутати. Присмиваха му се, освиркваха, а той не се предаде и доведе мисията си докрай. Изкарваха го луд .... обаче точно "лудите" (смелите )движат прогреса. Той и Айнщайн на снимките няма особено 'нормален' вид, ама.....
26
2
 
0
 
! Отговори
PFU преди 7 години
туз *** заедно със съотборника си явно си изиграха поставена от някои роля, но защо продължават да злорадстват
25
3
 
6
 
! Отговори
asdf преди 7 години
и защо 500 милиона трябва да се съобразяват с 50 , нещо логиката му куца
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма лошо в това да имаш собствено мнение и да го отстояваш. Но как политик който не вярва в ЕС става депутат в парламента на ЕС? как депутат който говори, че държавата му плаща излишни вноски в ЕС, получава тлъста заплата от същия ЕС с вноските на своите данъкоплатци, които убеждава, че ЕС не си струва? Според мен това е двуличие, измама, позьорство, алчност и други такива. Но който не е разбрал този човек, това си е само за него.
23
5
 
10
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Частният инвеститор който му плаща по 15000 евро на ден май се намира на изток от Украйна...
22
5
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха... преди 7 години
До ОсведоменА ти кой мислиш, че им плаща на такива като него да внасят разкол в ЕС? Свърши си работата, прибра рублите и сега отива на Варадеро на заслужена почивка.
21
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 10 години европвйскияе се е обединил с евразйския.След още толкова северно американския с африканския които до една или друга степен съществуват само дето не са обявени и общо след 50 както са го замислили ще обединят двата големи блока и да ви е честито Световното правителство.не вярвате а някой вярваше ли че европейски съюз ще съществува някога.и любимия ви путин и той е в играта всичко е само постановка
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато в края на 60-те Великобритания изпада в изключително тежко положение, на политиците й се налага няколко години да пълзят по корем пред Франция и Германия, докато през 1973-а се смилят и приемат обеднелите британци в ЕИО. Благодарение на това британците сериозно позагладиха косъма. И през цялото време на престоя си в ЕС не пропускаха шанс да сложат прът в колелата на съюза. Толкова си повярваха, че са водещата сила в ЕС, че се стигна до театралното им напускане.Е, сега ще гледаме цирк!