Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!

Споделяме болката ви, страдам с вас", заяви Ангела Меркел
Обновена: 23 юли 2016 21:17 | 23 юли 2016 21:14,
150
Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че скърби за убитите в снощното нападение в Мюнхен и обеща, че службите за сигурност ще направят всичко възможно за безопасността на обществеността, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Всички ние - казвам това от името на цялото федерално правителство - скърбим със свити сърца за тези, които никога повече нямат да се върнат при семействата си. На семействата, родителите и децата, на които днес всичко изглежда напразно и безсмислено, казвам лично и от името на много, много германци: споделяме болката ви, мислим за вас и страдам с вас", заяви Меркел.

Тя похвали жителите на Мюнхен, особено тези, които са отворили вратите си да приемат непознати, след като градът се озова в състояние на почти пълна блокада, отбелязва Франс прес.

Те показаха, че "живеем в свободно общество, което проявява човечност". Именно в тези ценности се съдържа "огромната ни сила", подчерта канцлерката.

Вчера млад германец от ирански произход откри стрелба в района на търговски център в Мюнхен. Девет души бяха убити, а 27 са получили различни наранявания и травми. След това нападателят се самоуби, припомня ТАСС.

Повечето жертви са юноши или млади мъже. Властите смятат, че нападението е дело на душевноболен човек, страдащ от някаква форма на депресия. Полицията заяви, че няма данни постъпката му да е свързана с ислямистка мотивация, отбелязва АФП.

Полицията по-скоро смята, че нападателят се е интересувал от масови стрелби и се е повлиял от касапницата в Норвегия, където Андерш Брайвик уби 77 души преди точно пет години, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
26
 
! Отговори
Пипилота преди 7 години
Как така тоя лудия намери професинале килерски пистолет с който можа да стреля много точно и отгоре една торба с патрони? Неее, никой от исис не му е помагал, той е сам вълк единак. Е га ти глупостите!
23
0
 
20
 
! Отговори
случайно да преди 7 години
до 28отричаш , че родителите му са бежанци и ако не ги бяха пуснали в германия това нямаше да се случи ??
22
13
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
От 28 а в същото време се впечатлявате от силната ръка на ИСЛЯМИСТА ЕРДОГАН
21
20
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Случайно да забелязвате, че Лудия Мак не е бежанец а е роден в Германия и се касае за силно комплексиран и депресиран тийнейджър който е бил на лечение
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха ясно бил психично болен значи. Това вече става доста истъркано оправдание и едва ли има човек, който да се върже. Онзи мароканец във Франция, който наръга с нож майка и трите и деца и него го искарахте психично болен . И въпреки че е крещял алах акбар пак ги искарахте така нещата, че нямал нищо общо с ИД. Започвам да си мисля , че случаят с падналият самолет на джерман уйнкс, където обвиниха Анреас Любиц ,че бил с психични проблеми е постановка!
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убиецът на Европа се изказа.
18
1
 
31
 
! Отговори
СС преди 7 години
Ясно беше, че ше го изкарат немски националист. Безочието на тая крава няма граници.
17
1
 
8
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
18 От кога обърна палачинката . Май и фес ще сложиш още малко
16
1
 
21
 
! Отговори
Тайсън преди 7 години
Депресираното момче кой го е снабдил с боеприпаси и пистолет? 18 год. лольо-въоръжен? При това депресиран.
15
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който иска здраво пипащ политик да отива в Турция. При Ердо няма хън-мън и толерастия. Ердо е мечтата на всеки путинист. Дори и самия ВВ се учи и иска да му подражава.
14
6
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
14 Защо Тома Неверний не ти ли харесва биографията на лудия пред Мака не се вписва в опорните ти точки
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щях да кажа, че това на снимката е държавен изменник, но всъщност е континентален изменник. Заради пилешкият й мозък ще страдат всички.
12
6
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
17 Точно така , много правилно питаш. Колко ли българи щяха да си отворят домовете за тези които бягат от терориста Как ли би реагирала родната ни полиция. А за преврата , да ти припомня че всички преврати в България са били успешни или може би само с исключение на един слава богу още веднага след Освобождението , той ако беше успял нямаше да има днес България
11
5
 
17
 
! Отговори
питане преди 7 години
Мисля си, ако това се беше случило в България, с какви ли думи щеше да се оправдава Плевнелиев. Мисля си, колко ли човека щеше да излязат, ако имаше преврат и Плевнелиев призовеше хората за подкрепа. Той беше кандидат на Бойко и може би Борисов щеше да му помогне. Но кои ли ще излязат? Може би хората от гее-парадите и никой друг.
10
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До : Въпрос- Няма как да и тежът на съвеста понеже тя няма съвест! Единственното което я интересува е власта, човешките животи са на заден план
9
1
 
25
 
! Отговори
Неа до 7 преди 7 години
Няма съвест ...
8
1
 
31
 
! Отговори
Меркел ханъм преди 7 години
На семействата, родителите и децата, на които днес всичко изглежда напразно и безсмислено, казвам лично и от името на много, много германци: споделяме болката ви, мислим за вас и страдам с вас. Добре, изчетох си опорките, замазах очите на овцете, вдигнах малко рейтинг, а сега да продължа с ислямизацията на Германия.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е време за скръб,фрау Меркел.Време е за действие.
6
3
 
25
 
! Отговори
Petronius преди 7 години
"живеем в свободно общество, което проявява човечност"...но само спрямо мюсюлманите...
5
1
 
36
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
На Меркел дали и тежат на съвестта жертвите? А влошеното качество на живот на немците дали и тежи на съвестта? А дали и тежи на съвестта фактът, че с парите на обикновените хора издържа ***, които след това избиват същите хора. Голям цинизъм е това. Как ли носи този товар на съвестта си?