Берлинският атентатор използвал 14 имена в Германия

Анис Амри пристигнал в страната през 2015 година
5 яну 2017 15:55, Елка Василева
19
Берлинският атентатор използвал 14 имена в Германия
Анис Амри. Снимка: архив, Reuters

На германските власти са известни 14 различни самоличности, под които се е подвизавал нападателят на коледния берлински базар Анис Амри, съобщи пред репортери шефът на криминалната полиция в провинция Северен Рейн-Вестфалия Дитер Шурман, цитиран от Асошиейтед прес.

Според следователите 24-годишният тунизиец е шофирал камиона, връхлетял върху базара на 19 декември, убивайки 12 души. Атентаторът бе убит на 23 декември в престрелка с италианската полиция в предградие на Милано.

Амри пристигнал в Германия в средата на 2015 г. По-късно властите го включили в списък на склонни към насилие ислямски екстремисти. Бил е разследван и за получаване на социални помощи едновременно под две различни имена.

Шурман каза пред депутати от провинциалния парламент, че властите не са могли да открият улики срещу него за евентуални планове за атаки, които биха издържали в съда.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - "Боже, боже... Те списъци правят. Вместо веднага да..."не много отдавна SS е действал доста безкомпромисно. Сега, от една страна се пазят, а от друга изобщо нямат стратегия по въпроса. Глобализмът явно не се кахъри за метастазите на партизанската борба и вариантите на световна революция. Дълъг разговор е това.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По-късно властите го включили в списък на склонни към насилие ислямски екстремисти."Боже, боже... Те списъци правят. Вместо веднага да екстрадират нечовешки злия престъпен И СКЛОНЕН КЪМ НАСИЛИЕ ИСЛЯМСКИ индивид, те в списък го сложили. Замислете се само що за умствено болни и комплексирани са немците. Ционистката пропаганда с 89-те трилиона "изгорени" евреи просто им изяде ума, горките промити мозъчета.Въпреки че не го заслужавате, нека Бога ви помага, жалки краутове.
10
0
 
8
 
! Отговори
Мозък преди 7 години
Този *ти и мозъка ще излезе, как се запомнят 14 имена? Сигурно се е писъл че е малолетен също, горкото 15 годишно детенце ... малееее на Германците им е развалена системата и ще си патят още много
9
0
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
Шурман каза пред депутати от провинциалния парламент, че властите не са могли да открият улики срещу него за евентуални планове за атаки, които биха издържали в съда.ТЕ КАКВИ УЛИКИ ИСКАТ ДА ОТКРИЯТ ?! ВЕЧЕ НИТО ЕДИН ТЕРОРИСТ НЕ ПИШЕ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА ПЛАНОВЕТЕ СИ ,НИТО СЕ ГОВОРИ ПО ТЕЛЕФОНА ЗА ТЕЗИ РАБОТИ ! ДЕЙСТВА СЕ БЕЗ ДА СЕ ИЗПОЛЗВАТ ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕФОНИ ! НАЛИ СА ГО ЗНАЕЛИ ,ЧЕ Е ТЕРОРИСТ ,ЗА КАКЪВ Х.. СА ГО ПУСНАЛИ ДА ВЛЕЗЕ В ГЕРМАНИЯ ?!
8
0
 
17
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Стана ми смешно като прочетох.Тия немци голема работа са били.
7
0
 
14
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Ха,ха , ха ... сега имат предостатъчно улики, "ха ха ха", ама вече през сълзи. Кога ще им светне на германските власти, че е време да защитят собствените си граждани, да погледнат истината в очите относно "мигрантите" - реални съвременни нашественици ..., иначе Германия, а след нея и Европа остават миг в историята на Света.
6
0
 
17
 
! Отговори
БГ преди 7 години
НЕ МИ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ,ТОВА ВИ Е ДЕМОКРАЦИЯТА,ДА БРОИТЕ ТРУПОВЕТЕ,ЧЕ И НАС НАТАТРУЗИХТЕ ОТ ЗАВИС,ЧЕ ЖИВЕЕМЕ МИРНО ,НЕ СЪМ ГИ НАПРАВИЛ АЗ ТЕЗИ АРАБСКИ ПРОЛЕТИ,ИЗЛЕЗТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ И НАЙ ПОСЛЕ КАЖЕТЕ ЧЕ ИЗВЪРШИХТЕ ХАРАКИРИ ПРЕД НАРОДА СИ,ТАКА ЗАБЪРКАХТЕ ВТОРАТА, А И СЕГА ТРЕТАТА СВ.ВОЙНА
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А още колко скрити лимонки като тоя, т.нар меркелци има още да щъкат из Европа, бедна ви е фантазията.
4
1
 
13
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Интересно как е запомнил 14 имена?
3
0
 
11
 
! Отговори
месара преди 7 години
Ана сигурно ли е че е тоя и че са го застреляли , или замазват ситуацията , да не се окаже друго ?
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен ме проверяват даже и в българска болница с пръстови отпечатъци, а такива си имат по 10-20 имена, паспорти, помощи, че и застъпници (Шперкел) и си се чувстват като в собствена птицекланница!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо необичайно."Продал" е малко мир с камиона и си е намерил майстора.