Транспортен ад за милиони лондончани – метрото стачкува

Провалиха се преговорите във връзка със съкращенията
9 яну 2017 11:22, Елка Василева
14
Транспортен ад за милиони лондончани – метрото стачкува
Снимка: архив, Reuters

Милиони лондончани днес ще се сблъскат с транспортен ад, след като 24-часовата стачка на метрото парализира транспортната мрежа, информира в. "Дейли мейл".

Повечето метростанции в централните части на Лондон са затворени и хората се придвижват с претъпкани автобуси, пеша, с велосипеди или с лични автомобили, за да отидат на работа.

Стачните действия започнаха вчера в 18 ч. местно време (20 часа българско време) след провала на преговорите между ръководството и персонала относно съкращения и закриване на гишета за билети по метростанциите.

Според два синдиката на служителите в метрото 900 работни места от ключово значение за сигурността в метростанциите са били съкратени. Стачкуващите критикуват и закриването на гишетата за продажба на билети и замяната им с автомати в станциите.

С метрото в Лондон пътуват всеки ден 4,8 милиона души.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Лондонметростачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Мира преди 7 години
До чегевараСпециално искам да поясня, че Лондон не е София. Ако в София можеш за 15-20 лв да стигнеш на много места. Едно такси от летището до вкъщи в Лондон може да ти е 40-60 паунда, влака ти е 12-16 паунда. Аз до работа за да стигна с такси трябва да платя 50 грубо, но каква полза има , ако стоя в трафик и сумата скача на 80. А да имаш кола в Лондон не е нужно на всеки, това не е България и ползите от колите не са много.Колкото до стачкуващите, те са си в правото и ги разбирам.
9
0
 
2
 
! Отговори
Коментатор преди 7 години
Аз всеки ден отивам на на работа на 16 км за 40 минути с Маунтин Байк (33х18 предавки). Здраво сърце, здрави крака, бодър дух. Всяка събота и неделя карам по 200 км Бианки Кампаньоло EPS.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В такива моменти човек оценя това, че работното му място е на 10 минути пеша от дома. А работниците от метрото имат право да стачкуват - да, повечето от тях "кесят" по цял ден и почти нищо не правят, но все пак трябва да им предложат алтернатива или курсове за преквалификация. Вината за съкращенията не е тяхна, те са си изпълнявали задълженията. Но политиците във всяка една страна си приличат - винаги следват максимата "повече за нас, по-малко за тях".
7
2
 
4
 
! Отговори
Чегевара преди 7 години
Скъпи сънародници за какво седите у Лондон като нямате кола, а таксито ви е скъпо ?
6
0
 
2
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
Днес е ад,пътувах два часа и половина вместо 15 мин. С метрото.извращение.
5
0
 
5
 
! Отговори
Мира преди 7 години
Честно казано наистина почти нито една линия не работи. А тези , които са в движение не правят пълен курс до края на линиято. Максимум 2-3-4 спирки. Задръстванията бяха адски. Автобусите препълнени и в трафик. В софия и нищо да не работи пони таксито и вариант до някъде. Тук е много скъпо и ще ти излезе златно. Ни знам как някои приятели са отишли на работа даже , защото нямат кола...
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А все Путин ви виновен а хахаха!
3
0
 
2
 
! Отговори
london преди 7 години
До 77777прав си, не е толкова зле. Аз нямах проблем изобщо да стигна до работа. А и много хора просто работят от вкъщи.
2
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 7 години
В момента съм в автобус и пътувам към работа. Тръгнах 07:30, сега е 9:30 и имам още около час.Наистина е доста натоварено.
1
1
 
8
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Предполагам, че в Лондон не са направили малоумието, което направиха в София - да спрат надземния градски транспорт над метрото и макар и трудно ще се справят.