Почина бившият германски президент Роман Херцог

Той беше първият президент на обединена Германия
10 яну 2017 13:23, Елка Василева
16
Почина бившият германски президент Роман Херцог
Роман Херцог. Снимка: архив, Reuters

На 82-годишна възраст почина бившият германски президент Роман Херцог, съобщи ДПА, позовавайки се на президентската канцелария.

Херцог заемаше поста от 1994 до 1999 г. Той бе първият президент на обединена Германия, отбелязва агенцията.

Преди това Херцог бе председател на Конституционния съд. Като член на Християндемократическата партия Херцог се бореше за реформи и е известен с речта си от 1997 г., в която призова за дълбоки промени в социалната политика и икономиката.

Макар че в Германия президентът има предимно представителни функции, Херцог се ползваше с голям морален авторитет на този пост.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: германияРоман Херцог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Драги ***, само с подобно име мога да направя пичатление на ***, сестра ти или на жена ти, ако си вече случайно женен. С приятелски чувства дедо Ташунко, на 56. Накрая ще станем приятели с теб, покрай дискусията за Херцог
10
0
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
***, моята уста със сигурност притежава всичките си зъби и то в отлична изправност. Имам пари за съболекар. Гледай си твоите зъби, *** с ***. Правилно си взел името на кроткия манастирски *** *** от романа "Под игото", ама откъде толкоз акъл имаш в главицата си д.ървена? Откъде се извъдихте толкова о.лигофрени в тази държава?
9
0
 
5
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Дедо Ташунко е прав. Тук е РАЙ за пенсионирали се държавни чиновници = BEAMTE.Получават 2-3 пъти по-високи пенсии, без да са плащали пенсионни застраховки. Привилигировани са от времето на Бисмарк. Затова пък са верни на правителството до гроб. Напоследък данъкоплатците започнаха да роптаят, но едва ли нещо ще се промени.
8
2
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
до анонимник. Твое е царството небесно анонимник, блажени са нищите духом!
7
3
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Защо ме обвиняваш, че не се възмущавам за жалката ситуация на българските пенсионери, господин анономнико? И каква вина нося аз за нея? Мога ли нещо да сторя? Опитвам се да изтъкна тукашните несправедливости, защото живея тук и добре познавам тукашните гадости! Дано нещо ти влезе в херметически затворената дървена кутия, вместо да ахкаш и охкаш колко достоен човек бил Херцог. Познавам го доста по-добре от теб, бяхме комшии в Дахау. Там е една от къщите му, които си купи след пенсионирането си.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До дедо ТашункоТи за германските пенсионери не се грижи, ами виж нашите. Защо не се възмущаваш за милионите, които откраднаха нашите политици и за нашите бедни пенсионери. Германците ще се оправят, ама нашите баби и дядовци не ги виждам.
5
3
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Аз не гледам в паничката на Херцог анонимнико, а гледам какво остава за паничката на немските пенсионери, след като бивши политици са осигурявани с десетократно повече от необходимото и то на гърба на обикновените данъкоплатци. Един шофьор, работил повече от 40 г. получава 700 евро, една чистачка -400 и т. н. Нали и те са хора, като Херцог? А може да са допринесли за обществото повече от много политици, които само ни цицат и вършат недомислия. Меркел ще взема 20 хил. на наш гръб като пенсионер
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В най-добрите традиции на балканския ***, дедо Ташунко гледа в чуждата паничка. При напускането на поста си президент получава такава сума, защото рядко има какво да работи в останалия си житейски път. Германското работещо население не възразява, но сигурно е трогнато от Вашите тревоги и възмущение от негово име.Грозно е да пишете подобни простотии под съобщение за смъртта на един достоен човек.
3
3
 
7
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
След напускането на президентския пост г-н Роман Херцог получаваше освен тлъста пенсийка от 16 хил. евро на месец, правото на сл.кола, кабинет, шофьор, секретарка и еднократна годишна премия от 214 хиляди евро. От тези екстри той би могъл да се откаже, но "човешко око ненаситно". И всичко това на гърба на работещото население. Затова заявявам - само смъртта е ВИСШАТА СПРАВЕДЛИВОСТ на този свят! Бог да прости Роман Херцог, както и всеки един неизвестен човек, когато си отиде от нас.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2Прав сте. Коментатор 1 вероятно се е "скъсал да копа" царевица, оттук и реакцията му. Вероятно е поддържал работна форма изключително с филии, намазни с мас.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надникнах само да видя, какъв коментар е пуснат под това съобщение. Очакванията ми се оправдаха.