Меркел отвръща на удара: Държим съдбата си в ръце!

Доналд Тръмп по-рано разкритикува политиките на канцлера
16 яну 2017 20:22,
69
Меркел отвръща на удара: Държим съдбата си в ръце!
Снимка: Reuters

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че европейците "държат съдбата си в ръце". Тя направи това изказване в отговор на острите критики на Доналд Тръмп по адрес на ЕС и на похвалите му за Брекзит, предаде Франс прес.

"Мисля, че ние, европейците държим съдбата си в нашите собствени ръце. Ще продължавам да съм ангажирана 27-те страни членки на ЕС да работят заедно и в бъдеще, изправени пред предизвикателствата на 21 век", каза Меркел.

В интервю за британския в. "Таймс" и за германския в. "Билд" Доналд Тръмп, който встъпва в длъжност в петък, прогнозира, че и други страни може да последват примера на Великобритания и да напуснат ЕС.

Тръмп определи НАТО като отживелица и разкритикува катастрофалната, по думите му, миграционна политика на Меркел.

Меркел не пожела да отговори на всички критики, като каза, че позициите на Тръмп са известни.

"Моите позиции по трансатлантическите въпроси са известни. Новоизбраният президент още веднъж изложи своите позиции. Когато той встъпи в длъжност - а това все още не е станало - ние ще работим, естествено, с новото американско правителство и ще видим тогава какви споразумения ще постигнем с него", каза Меркел.

Тя още веднъж отхвърли смесването на терористичната заплаха в Европа с бежанската вълна от Сирия.
"Искам да отделя въпроса за тероризма от въпроса за бежанците, що се отнася до войната в Сирия", каза тя и подчерта, че "мнозинството от сирийците са избягали от гражданската война, от сраженията срещу силите на режима и на Башар Асад и от репресиите на Асад".

Тръмп каза в интервюто, че последиците от приемането на кандидати за убежище в Германия неотдавна ясно са се усетили, имайки предвид атентата в Берлин, за който отговорност пое Ислямска държава.

Преди Меркел, на Тръмп отговори и германският вицеканцлер Зигмар Габриел. Той призова европейците да демонстрират увереност пред приемника на Барак Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
27
 
14
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Истината е, че силен ЕС е трън в петата на САЩ и Русия. Те за това бълнуват за усилване на НАТО и създаване на съюз Евразия. ЕС ще им отговори най-добре със създаването на собствени въоръжени сили и гранична полиция.
20
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моята версия е, че Путин и го тури тоя номер с бежанците, защото немците го прецакаха в Украйна, след като бяха договорили нови избори, а Меркелицата и ФакдаИю му спретнаха майданче. Мда, не се eбавай с eбачи.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20Zatapiha te neshto
18
6
 
8
 
! Отговори
Bayazitz преди 7 години
Merkelicoooooo vyarva6 li si 4e te byagat ot Asad ,lo6o Merkeloooo,Lo6ooooo
17
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам бабичката какво държи в ръцете си, ама онези с чал.мите държат бомби и автомати. Осъзнаването ще бъде бавно и болезнено.... и после съдбата въобще няма да е на нейна страна.
16
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ангелика говори като Хонекер, пълен фанатизъм и мания за величие. Народът так трябва да си каже думата.
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименOK I am sorryGermany is one of the most powerful economies in the world. Currently they are in top four Can you please explain me how you decided that they are out of control on their future Maybe you know something that I do not know
14
5
 
25
 
! Отговори
Човешко е преди 7 години
Човек (дори и убиец) никога не признава грешките си. Един така казвал, като го питали защо е в затвора: Аз малко го боднах с ножа и той ми направи мръсно - взе че умря.
13
4
 
37
 
! Отговори
Антимурксел преди 7 години
Бабичке, скоро пак ще държиш хурката в ръце.
12
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха....,арабите ни държат за гушите,същите тези араби които покани ,а ги настани у нас да ги храним,*** такава!
11
5
 
49
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Сега разбирам защо лидерите на ЕС са забранили смъртното наказание. Просто са мислели за себе си. Защото с политиките които водят само смърт заслужават ! Изключвам Виктор Орбан и Вишеградската четворка.
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 21Аз не разбирам писанията ти, нито е английски, нито български, нито швабски
9
3
 
31
 
! Отговори
до 21 преди 7 години
Ти гледаш Германия сега, а не след няколко години, когато талибаните ще се размножат хилядократно.
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименdo 17Germania e v tot 4 nay razviti ikonomiki v sveta ( Germania ne EU)Az ne razbiram no shtom ti kazbash che sa si izpusnali sadbata moje bi izvanzemni im praviat ikonomikata. Ti may si zavarshil univesiteta na Prefesor Vuchkov
7
1
 
5
 
! Отговори
Hoho преди 7 години
DraKvo I kajat I na neq tui pravi taaa dratata. ...
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Германската канцлерка Ангела Меркел заяви днес, че европейците "държат съдбата си в ръце"."Вие вашата в Германия отдавна сте я изтървали.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne ya mislete,tya e dobre.Niama da e kancler,a posle shte e pak figura neide.Nas mislete
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам тая какво си държи в ръцете... ама онея с *** държат в ръцете си автомати и бомби. Дано да й помогне съдбата. Ако ли не все така да продължава да я държи.
3
2
 
33
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тая вЕрва ли си ???
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя защо си позволява да говори от името на всички европейци?! Ако тя държи в ръце и решава от позицията си на канцлер съдбата на Европа, това е друг въпрос. Решенията са си НЕЙНИ ПЕРСОНАЛНИ.