Найджъл Фараж е заподозрян за злоупотреби с европейски пари

Пари били плащани на сътрудници на депутатите, без да са работили в ЕП
3 фев 2017 08:36, Елка Василева
26
Найджъл Фараж е заподозрян за злоупотреби с европейски пари
Найджъл Фараж. Снимка: архив, Reuters

Десетина британски евродепутати от евроскептичната Партия за независимост на обединеното кралство (ЮКИП), включително бившият й лидер Найджъл Фараж, са заподозрени в злоупотреби със стотици хиляди евро от парите на Европейския парламент, предаде Франс прес.

Тези пари били изплащани на сътрудници на депутатите, които реално никога не са работили в европарламента.

Според изчисления на финансовата служба на ЕП британските евродепутати от ЮКИП ще трябва да върнат около 580 000 евро поради липса на задоволителни обяснения каква работа са вършели сътрудниците, съобщи на АФП източник от ЕП.

Така той потвърди публикация на британския в. "Гардиън" за финансовите злоупотреби, разкрити след проверка на администрацията на парламента.

Сред замесените във финансовия скандал са Фараж, новият лидер на ЮКИП Пол Нътъл и евродепутатът Реймънд Финч. Съпругата на Фараж била назначена за помощничка на друг евродепутат от ЮКИП и е в списъка на осем сътрудници, чиито договори са прекратени, отбелязва АФП.

Администрацията на парламента е установила, че реалната работа на тези сътрудници е била свързана с националната дейност на ЮКИП, а не с мандатите на работодателите им като евродепутати.

Новият скандал, опетнил ЮКИП, последва друга финансова афера на евродепутати от френския крайнодесен Национален фронт. Неговата водачка Марин льо Пен ще възстановява на ЕП от заплатата си като евродепутат 300 000 евро, изплатени неправомерно на нейна помощничка. Пари ще връщат на ЕП и други евродепутати от НФ, добавя АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Газобетон преди 7 години
До АнонименМордор ? съгласен съм Толкин хубаво е описал съветска Русия.
18
1
 
1
 
! Отговори
Митко преди 7 години
Навъдиха се фирми, които ни подмамват със залагания, трейдване, търкане на разни билетчета и не знам още какви печалби на лесни пари. Хората дават последните си спестявания с надеждата, че ще спечелят поне 100 000, а всъщност стават жертва на измама. Тия фирми работят срещу клиентите си, като ограбват наивните хора.
17
0
 
2
 
! Отговори
Жабока преди 7 години
Не си харчи тихо кротко рублите, на Европейски пари се полакомил.За рублите никой не го е питал и няма да попита.Да взема пример от нашите рублофили.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да иде в затвора. Това трябва да е съдбата и на камара наши политици и фирми вземащи и последния лев на българина залъгващи го с примамливи печалби от търговия на акции, петрол и злато с демо сметки, залози за спортни събития ипрочие
15
0
 
2
 
! Отговори
генчо преди 7 години
Злоупотреби, като фирмите за кредити, еврфутбол, национална лотария и trade
14
0
 
4
 
! Отговори
ами летеца? преди 7 години
Той и президента уреди жена си на работа . . .Ама БСП мълчи със страшна тишина . . .
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да се разкрият сметките на Фараж и резходите му извън ЕС.Имам сериозно предчуствие че е получавал пари от свързани с КГБ.
12
0
 
4
 
! Отговори
До Българина преди 7 години
Фактите показват че и там проверяват къде се изразходват средствата.
11
1
 
1
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Но пък мониторинговите доклади са за нас целият им нас тан съюз е такъв лицемерен
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как бе ?!?! Той е честен британски патриот мразещ България.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички западняци са крадци
8
1
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
е ..команясите къде и да идат знаят едно, докато им пее петела краднат и с бузите, а после реват против системата. или взривяват мандри.
7
0
 
3
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Така,така - там е така! А нашите съветници при Президентът да не се изсипват случайно от работа? Я какви им са платите! Също като на баба Пена от Бусманци пенсията !!!
6
1
 
6
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ех, тоя ЕС...Не го искат, гаден е, пропаднал е, ама паричките му им не пресядат.Дето викаше един ромски лидер - "Каузата си е кауза, парите са си пари!"
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво става драскачи? Май популиста по- крадлив от чиновниците? Мн врякахте ,колко бил готин и сега друга песен ще стане. За кой път дребни тарикати ви подвеждат и продължават да ви подвеждат.Мн малко акъл имате за политика...по-добре си бачкайте и не се бъркайте. Щото да не се озовем в ситуацията на Англия или Румъния.
4
0
 
13
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
А после викат Българите били най-корумпирани.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на снимката: Майка му го е изненадала докато е гледал порно..
2
4
 
25
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цял Брюксел троши милиони на трудещите се европейци....ДА ПЪЛНИ ЕВРОПА С ТАРАМБУКИ !Цял Брюксел са тлъсти готованци....умуват колко прави да са краставиците...и какъв цвят да са кокошите яйца! И активно работят да загробят европейците!
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя с-мешник *** европейски пари, но иначе Д-то му обърнато все към Мордор!