Оланд отиде при насилвания от полицаи младеж

Поредна нощ продължиха бурните протести в парижко предградие
8 фев 2017 09:30, Елка Василева
21
Оланд отиде при насилвания от полицаи младеж
Снимка: архив, Reuters

Френският президент Франсоа Оланд посети вчера младежа, станал жертва на полицейско насилие - случай, предизвикал възмущение и бурни протести в предградие на Париж, предаде Франс прес.

Оланд прекара половин час с Тео и семейството му в болница в Олне су Боа, северно от столицата, където 22-годишният чернокож младеж е настанен на лечение. Тежко пострадалият Тео призова младежите "да не повеждат война, да останат единни и да имат доверие в правосъдието".

Няколкостотин души, обкръжени от десетки полицаи с каски, протестираха източно Париж, скандирайки: "Тео, Адама - няма правосъдие, няма мир!", имайки предвид Адама Траоре, друг чернокож младеж, починал при разпит в района на Париж миналото лято.

"Полиция, насилници, убийци! Всички мразят изнасилвачите!", викаха в един глас демонстрантите.

Вълненията в Олне су Боа, където живее Тео, продължиха трета поредна нощ. В понеделник вечерта бяха арестувани 26-ма души. Подпалени бяха между пет и десет автомобила, щети бяха нанесени на два ресторанта, полицейски коли и автомобили на службата за спешна помощ. Полицията прибягнала до предупредителна стрелба с бойни патрони, казаха полицейски източници.

Още по темата

Тео обвини полицай, че го е изнасилил с полицейска палка, а още трима негови колеги - в групов побой. Четиримата полицаи бяха уволнени.

Кандидатката за президент от крайнодясната партия "Национален фронт" Марин льо Пен осъдите тези "размирици". Кметът на Олне су Боа отхвърли това определение и каза, че за момента става въпрос за нарушения на обществения ред. Той призова правителството да отправи силно послание към жителите, за да им каже, че "държавата застава зад тях, а не против тях".

"Правосъдието е гарант на свободите и гражданите трябва да знаят, че съдията е този, който ги защитава", реагира президентът Оланд.

Премиерът Бернар Казньов се обяви за най-строго отношение към виновните полицейски служители. Знам на какво са изложени полицаите и жандармерията в борбата с тероризма и насилието, но те са длъжни във всеки един момент да служат за пример на останалите, заяви той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на Оланд, на Меркел, на Обама и на Плевнелиев да им бъде завряна по една палка , незабавно!
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това,че са му завряли полицейска палка в черното *** отверствие не означава изнасилване.Гадно е,но тук става въпрос за чернокож жител на предградие където 100%са престъпници и наркотрафиканти. Вижте какво става,значи чернокожите са престъпници и когато някой хване престъпник и го пребие,те започват да палят и чупят.Нищо цивилизовано не може да се очаква от *** африканци.
10
3
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "....Тео обвини полицай, че го е изнасилил с полицейска палка.." край на цитата.Не ги ли е било г*нус полицаите?
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оланд отиде да почерпи опит. Знае какво го чака човечеца.
8
1
 
9
 
! Отговори
**** преди 7 години
Oланд отиде при насилвания,за до го пита болили го още.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй да не е садо-мазо на политическа тема в някакво студио за игрички с преоблечени артисти,впрочем облечени щот за облечени приказват по време на проверки,когат се преобличяли ли е станало,че как казаха от насилие в изнасилване прерасло,че още и адвокат казал,че главния артист операция претърпял,коет значи хирурзи са го шили,те пък какво ще кажат що са шили или подшивали дрешки от сценария кат на суров материал по предстставяне подобно на онуй за Кадафи-проверка,насилие,изнасилване без адвокат
6
1
 
4
 
! Отговори
много преди 7 години
До Анонимен 7ти е къса паметта, в Ангия пак бяха яко мигранти и малко местни ***, а дали помниш какво им се случи после? По снимки от камерите? разследване - съд и присъда за 90%.
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак.... поводът е?! Пише го в статията. Така ли се държат френските полицаи??! Вече нямат респекта ми- нито те нито Франция. Няма значение произхода на жертвите, тези полицаи са садисти и така могат да се държат към всеки. Правилно са ги уволнили но.... едва ли с това подобни случаи ще се изчерпат. А относно погромите, малко им е. И не само тъмнокожи протестират по този начин във Франция! Колко пъти бели младежи са чупили витрини, коли и какво ли не по време на стачки. В Англия е същото. Не са тихи и раболепни като българите.
4
2
 
32
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Абе, тоя оландофрен посещава ли близките на убитете и жертвите на изнасилвания от чернокожи?
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изнасилен и бит!? PETA и The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals да се самосезират веднага!
2
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Африка биха докарали армията да ги застреля и всичко щеше да бъде наред.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отиде и при крадливия Свиленградски интегриращ се,на който му отрязаха три пръста.