Тръмп очаква Русия да върне Крим на Украйна

Американският президент иска сътрудничеството с Кремъл
14 фев 2017 22:13, Красимир Ангелов
384
Тръмп очаква Русия да върне Крим на Украйна
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп очаква от Русия да върне полуостров Крим на Украйна и да прекрати насилието в Лугансака и Донецка област, стана ясно от коментар на говорителя на Белия дом Шон Спайсър, цитиран от Ройтерс.

"Президентът Тръмп беше ясен, че очаква от руското правителство да намали напрежението и насилието в Украйна и да върне Крим“, посочи Спайсър на редовния си брифинг. Същевременно обаче Тръмп иска да работи с Русия, допълни той.

Русия анексира Крим през 2014 г., припомня информационната агенция.

В края на миналата седмица съветникът на Тръмп Майкъл Флин подаде оставка заради връзки с Русия. Флин е обсъждал с посланика на Русия в САЩ Сергей Кисляк възможна отмяна на санкциите срещу Москва малко преди Тръмп да се закълне като президент и да встъпи в длъжност.

Флин сам призна за разговори с руския посланик, но не коментира дали е обсъждал режима на санкции.

Още икономически и политически новини от Европа и света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още по темата: РусияДоналд Тръмпкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ninaТо и в БГ имаше референдум за отпадане на монархията под червените дула!
238
4
 
6
 
! Отговори
**** преди 7 години
Май се пропуска тук нещо съществено,това е изказване на говорителя на Б.Д,а не е из казване на Тръмп,да не излезе така,че Тръмп незнае за това,да не се сополиви после пред Путин и да вдига виновно рамене.
237
8
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
И Мексико очаква САЩ да върне Калифорния, ама...
236
4
 
11
 
! Отговори
**** преди 7 години
Русия ще върне крим тогава,когато чумата върне на Тръмп,на прабаба му децата.
235
8
 
6
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ninaЗа какво, за бога, запада би искал да "излиза" към света през Черно море?! И то - точно през Крим?! Измисляш си абсурдни идеи - дори твърденията за извънземни не са толкова абсурдни!
234
9
 
9
 
! Отговори
do nincheto преди 7 години
Нинче, ако в Кърджалийска област решат да направят референдум за анексиране към Турция, ко прайм? Който иска в родината си стяга багажа и да пътува.
233
9
 
9
 
! Отговори
аз преди 7 години
До ninaПослушах те и прочетох ("Крим уикипедия"). Оказа се, че съм грешал! Мислех, че Крим е бил в състава на Русия до 1954 г. Оказа се, че е бил в състава на Русия само от 1783 до 1921 г. Това са 138 г. От 1921 г. до 1954 г. е бил самостоятелна република в СССР. Потвърди се мнението ми, че най-дълго е бил татарски (около 5 века). Мислех, че руснаците са вторите най-дълго владяли го - но НЕ! Втори са Киевска Рус - два века (почти три - ако добавим и времето след 1954 г.). И това е след 9 век.
232
11
 
11
 
! Отговори
nina преди 7 години
До 269: ако сте пропуснали-в Крим имаше референдум и хората там решиха, че искат да си се върнат в Родината, т.е. в Русия. Пък и там болшенството са руснаци. Но това не се нрави на Украйна и запада, защото й ограничава излаза на Черно море и от там-към света. За това е всичко!
231
11
 
10
 
! Отговори
nina преди 7 години
До 271: ако сте пропуснали-в Крим имаше референдум и хората там решиха, че искат да си се върнат в Родината, т.е. в Русия. Пък и там болшенството са руснаци. Но това не се нрави на Украйна и запада, защото й ограничава излаза на Черно море и от там-към света. За това е всичко!
230
11
 
8
 
! Отговори
nina преди 7 години
До Анонимен /264/. "Не вразим Русия"-казвате. Кое тогава ви пречи трезво да погледнете на Крим?! И, ако става въпрос до агресия 99.99% от света ще ви кажат, че САЩ е по-агривната страна!
229
5
 
8
 
! Отговори
до нина преди 7 години
Абсолютно недопустимо в 21 век да си "връщаш територия" с военни действия , има цивилизовани и демократични начини - преговори,избори,референдуми !Христяни избиват христяни в Европа !
228
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците тайно мечтаят да са в ЕС. Милиони руснаци бягат към европейските страни,че даже и турция. Просто не знаят кск да се справят с военизираната власт,която е готова на всичко. Не случайно има държавна армия....да ги побърква и да е използва срещу народа.
227
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринНе си българин, а руско ***. Българите сме в ЕС и НАТО.
226
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам да има по объркани от русофилите. Явно се дължи на факта,че са просто необразовани селянчетта. Такива са ги създавали,за да са слепи, бедни и гладни. Но са си мислят обратното.
225
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май пак ще стане като със "синеоките рицари на Хитлер" - първо са братя, после люти "вероломни" врагове... Даже нова дума беше измислена от Сталин - "вероломен" - такъв, комуто сме вярвали, а той да вземе да ни опердаши... Петата колона сега се лашка в недоумение, но скоро ще получи новите насоки от Москва и ще се започне...
224
16
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Напред с братска Русия!
223
10
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
До Позо до ЗозоОзначава, че на Путин му свършват денгите :)
222
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ninaНе мразим Русия. Отвращаваме се от агресията и наглостта и.
221
15
 
10
 
! Отговори
nina преди 7 години
Защо, преди да пишете нещо по въпроса "Крим" не чукнете "Крим уикипедия"? Прочетете и,надявам се повече да хулите Русия, че си е върнала нейна територия. Освен, ако толкова мразите Русия, че това ви пречи да сте обективни!
220
12
 
5
 
! Отговори
Тръмп е велик преди 7 години
Тръмп продължава да е велик. А Крим продължава да е руски. Тези две неща няма да се променят. Точка.