Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!

Затова британският министър-председател готви визите
27 фев 2017 08:08, Петя Славова
155
Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!
Снимка: архив, Reuters

Британската министър-председателка Тереза Мей изглежда се готви да отнеме на гражданите на Европейския съюз правото на свободно движение, когато задейства член 50 идния месец, защото според правителствен източник в противен случай "половин Румъния и България" може да дойдат във Великобритания преди Брекзита, пише лондонският вестник "Индипендънт".

Още по темата

Според "Дейли телеграф" се очаква Мей да обяви, че гражданите на ЕС, пристигнали след "гранична дата" - около 15 март, няма да имат право да живеят постоянно в Обединеното кралство, пише БТА.

По силата на нейния план обаче гражданите на ЕС, които вече са във Великобритания и наброяват около 3,6 милиона души, както и онези, които ще дойдат преди тази дата, ще имат тези права при условие, че същият принцип е в сила за британските граждани, живеещи в ЕС.

Не е ясно дали планът на британското правителство е в нарушение на договорите на ЕС, които гарантират свободата на движението, посочва "Индипендънт".

Правителствен източник заяви пред "Телеграф": "Получихме сведения, че Европейската комисия може да се опита да ни принуди да защитаваме правата на всеки, който дойде до момента на нашето излизане (от ЕС). Може да стане така, че половин Румъния и България да дойдат тук, ако чакаме толкова дълго".

Около 1,2 милиона британски граждани живеят в други страни от ЕС. Те биха могли да получат гражданство на ЕС индивидуално, добавя "Индипендънт".

Европейският парламент заяви, че разследва как Великобритания се отнася към граждани на ЕС, живеещи на нейна територия след съобщенията, че някои от тях са се сблъскали с "бюрократична стена", когато са се опитали да си гарантират законно право да останат във Великобритания, посочва "Индипендънт"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британците ме дразнят вече! Напълниха се с мюсли и черни а българи и румънци се превъщаме в изкупителна жертва. Това е много подла нация, винаги са били против нас. А относно визите, който е искал да отиде там, дори когато имаше визи намираше начин. Както и аз през 2002. Единствено ще навредят на онзи които отиват с цел бизнес, туризъм и шопинг. Чистачи, строители и берачи на ягоди ще намерят начин!
27
1
 
7
 
! Отговори
хахаа преди 7 години
днес, само 50 коментара имате, а вижте в дира кво става! КАзвах ви аз, че стая цензура ще останете без посетители ама...
26
3
 
30
 
! Отговори
saki преди 7 години
Само ние им се палим и връзваме на тия от острова. Германците ,французите, холандците,белгийците,испанците,швейцарците, италианците.....въобще не се интересуват от Англия и не им говорят английския език.
25
1
 
15
 
! Отговори
КК преди 7 години
Да ви са честити *** ценности , по които лигавият "елит " от жълтите плочки постоянно хленчи. А България на втора скорост ! Управляват ни абсолютни продажници !
24
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ще радевчета.
23
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умни са британците.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
описаните "страхове" за прилив на българи и румънци в Албиона е много вероятно да са плод на пропаганда на някои наши среди, които в стил агенция ЕЖК се стремят да разпространяват негативни настроения у нас.От друга страна голяма част от заселилите се ЮК са от страни на Британската общност, която, ако се разгледа картата на света, заема кажи-речи половината земно кълбо. Те са си техни. Няма място за чудене.
21
4
 
31
 
! Отговори
хммм преди 7 години
ахаха кой ще идва в дивата ви Индия бе пеpверзни англета, най-много да ни гръмнат терористи или да бъдеш изнасилен ако си жена от някой правоверен. Горките луди.
20
4
 
41
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Британската империя вече я няма скоро този остров който никога не е бил Европейски ще потъне в ислямизация,затова англичаните бягат от там.
19
2
 
20
 
! Отговори
1 преди 7 години
Овца, те по-скоро да се страхуват като си отидат, че ще им спре брекзитската икономика!
18
4
 
62
 
! Отговори
Вече ходих у Лондон преди 7 години
Не мога да разбера защо при всичките пакита, черни и друга ***, проблемът на тази леличка са българите и румънците....
17
1
 
21
 
! Отговори
Циник до Пуц преди 7 години
Моля??? Нещо си се объркал - поляците отнесоха въпроса за дискриминацията до Брюксел - третираха ги, като ро*би
16
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щото па сме се залетели! Я там си дръжте пакитата, ние с румънците ще ходим там, където ни искат.
15
5
 
17
 
! Отговори
Good Save the Queen преди 7 години
Който мисли да идва в Англия има 2 седмици. После ще е "късно е либе за китка "
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре ли е да дойдат афганистанци и сирийци...Да се махат от Е.С. те никога не са били 100 процента в него.
13
2
 
70
 
! Отговори
Пуц преди 7 години
Популистите в Англия използват именно български и румънски имигранти за плашило на тяхната рая защото точно тези 2 държави са слаби икономически и политически и знаят, че ще им се размине щото си трайкаме. Ето защо няма (толкова) нападки към полски, унгарски, чешки имигранти там - тези държави няма да допуснат да се унижават гражданите им така, за разлика от бг и ру.
12
3
 
10
 
! Отговори
Davigo преди 7 години
Na bakata meiy i tryabvat afrikanski vnuceta ograbiha afrika i sega tryabva daim pomognat
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dane se plasat ot Bulgari i rumanci, dase plasat arabite i afrikancite.Vsqka treta anglicanka se e...be sus afrikanec...
10
3
 
24
 
! Отговори
Тигъра преди 7 години
Това е оригиналната статия и там няма нищо за Българи и Румънци.Днес Бг пак се пускат в свободни съчинения.dailym.ai/2mAEfGI
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малии?! :-) :-) И са ко ке праят,насте юпита?! :-) :-) Толкова прехвалени!!