Сърбия заменя Великобритания в Европейския съюз?

Федерика Могерини намекна за това в Белград
4 мар 2017 11:50,
139
Сърбия заменя Великобритания в Европейския съюз?
Снимка: архив Reuters

Могерини е на обиколка на Балканите, започнала от Черна гора и завършваща в Косово, за да увери района, че Евросъюзът остава отворен за разширяване въпреки кризата, която преживява.

По-рано вчера Могерини беше посрещната с проруски лозунги и освирквания в сръбския парламент в Белград, докато призоваваше за интеграция на Западните Балкани в ЕС, посочва БТА.

Крайнодесни сръбски депутати, които подкрепят по-тесни връзки с Русия вместо интегриране на Сърбия в ЕС, тропаха по парламентарните банки и скандираха "Сърбия, Русия, не ни трябва Съюза" по време на 25-минутното слово на Могерини.

"Това е въпрос на политика. Става въпрос за сложна политическа среда тук и в района, както и за различно интерпретиране на пътя, по който е поела Сърбия", каза Могерини.

"Мирът на Балканите означава мир в Европа", подчерта тя на обща пресконференция със сръбския премиер Александър Вучич. "В последно време се сблъскваме, а това вероятно ще се случва и в бъдеще, с опити това да се постави под въпрос.

Вучич разкритикува скандирането на ултранационалистите по време на речта на Могерини и заяви, че Сърбия запазва твърдо европейската си ориентация.

Самата Могерини заяви в Белград, че Сърбия може да стане една от страните, които ще заменят напускащата Европейския съюз държава. Могерини не назова конкретно Великобритания.

Аз смятам, че ЕС няма да бъде пълен, докато към него не се присъединят Сърбия и другите страни от Западните Балкани. Балканите са сърцето на Европа." Това заяви върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини пред Скупщината по време на визитата си в Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
10
 
! Отговори
ф преди 7 години
Ами Сърбия си пази границите за разлика от БГ.Тоест ЕС има нужда от Белград .Чудя се кой ще стане излишен ,майче България.
54
1
 
5
 
! Отговори
до сръбско нахалство преди 7 години
Не ми докай и не ми дохай ЕС си заминава за какви ултраси дрънкаш в ерата н нтернет тия на Орбан Марин льо пЕН Иподобни ултраси ли? Който не е триполов и не ще ЕC е ултрас а и зад него е Путин и Тръмп ли е утрас ?,
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73Амчи те са толкова глупави ИМЕННО ЗАЩОТО ПРАЩАХА СИНОВЕТЕ СИ ДА УЧАТ на запад!!!Защото някой им беше втълпил, че там са много умни!!!! (Да бе, да! Да пращаш през 100 години войски срещу Русия, да ядеш бой, да се кротнеш....и после пак!!! Ти на това много акъл ли му викаш????) Добре че поне руснаците овреме се усетиха, че нема нужда от зелени тикви акъл да вземат. Сега е обратното, вече в Москва идват да се учат! А боя по каските еуропейците пак ще си го получат! Ако настояват...
52
0
 
4
 
! Отговори
интересно! преди 7 години
С какво ли Сърбия може да заменя Великобритания в ЕС?!
51
3
 
8
 
! Отговори
сръбско нахалство преди 7 години
До Анонимен68Могерини бе освиркана в белградската скупщина,при посещението си в Сърбия, от простаците-ултраси на карикатурата Шешел.Вучич удобно си мълчеше,защото сръбските лидери винаги са се стремили да изнудват ЕС за пари и пазари,като го заплашват,че ще се обърнат срещу него и се сближат с Русия.Но тази лицемерна сръбска политика,няма дълго да продължи.
50
0
 
3
 
! Отговори
кукуригу преди 7 години
Тва му се вика танто за кукуригу. Заменката ще е 3 в 1
49
0
 
6
 
! Отговори
Защо ме разсмивате? преди 7 години
Ха,ха!Ако Сърбия може да се сравни с Великобритания,тя намаше да проси пари от ЕС и нямаше да има нужда изобщо,да се присъединява.
48
2
 
7
 
! Отговори
До РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 години
В Гърция проблема не е външния дълг, а държавния дълг, има колкосана разлика между двете понятия, но на теб очевидно не ти е известно, затова намирам за излишно да споря с теб
47
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аха, ясно ми е, търтеите в Брюксел са в шок и ужас от напускането на GB, понеже им секват несметните финансови потоци от Кралството и опитват отчаяно да ги "компенсират" чрез примамване на нови "шарани" в мафиотския" им съюз - пирамида за още и още лапане от бездънната каса на огромните еврофондове пълнени чинно от данъкоплатците.... Май скоро раздутият фалшив балон ЕС ще се пръсне с гръм и трясък, пометен от същите тези данъкоплатци. Ама само докъде са стигнали, да назначават на висши постове кадри от мафиотска Италия! Трагедия.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много грозна тая лелка и беше освиркана в цяла Сърбия Много нависоко се е взела поредната чиновничка, ей какво стана с демокрацияте е либерасти смотани никой не ви ще скапания ЕС шорошки слуги мръсни.
45
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп да се присъедини към eвразийския съюз и отиваме и ние там, долу ЕС.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСобствени телекоми и банки - визираш собтвеност на мафията в лицето на мултаци като Доган и Пеевски ли?
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В СЪРБИЯ СЕЛОТО Е ЧАСТНО. НЕ Е ИМАЛО КОЛХОЗИ. И НЕ МОЖЕ ДА ИМА. НА ПРАКТИКА ВОЙВОДИНА Е В ЕС.ЖИТНИЦАТА НА СЪРБИЯ
42
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Язък,за сръбската скара и хубавите продукти ако това стане.Ще ядем плескавици от соя,жили и сушена кръв
41
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ви трябва братя сърби "Еуропска уния" гледайте България и Гърция, че и Испания, Италия и тнтЩе пиете боядисана вода вместо мляко и пластмасови домати,гмо меса и Рафи ще ви играе гей в детските театри.Ааа, и ще останете без собствени телекоми,банки и идустрия и ще ви спрат тецовете че нямат сероочистки и ала-бала.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е пък тая че да заповядва на сърбите къде да влизат и да излизат тая ако не схваща ситуацията нека я подсетя какво следва разпад на ЕС и ггражданска война.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми Сомалия въобще няма външен дълг и к'во, на мен ми се струва че на теб въобще не ти е ясно какво значи "външен", размера му няма никакво значение към икономиката на страната, всъщност в страните с големи чужди инвестиции е нормално да има и голям външен дълг, например Хонг Конг и Сингапур са с едни от най-високите нива на външен дълг, знаееш ли защо? И въобще за дълга е много по-важна цената, а не размера, щото не е едно и също дали ще е при ОЛП 0,25% или при 11,5% както е в Русия
38
1
 
2
 
! Отговори
Ruschiche Schweine преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТНали точно това ти казвам, щом ти прави удоволствие да се правиш на умен, прави се. Дори може да си повярваш, че наистина си такъв. Но го прави с мярка, защото рискуваш да те заболи когато разбереш, че не си. А с ресурса, който демострираш, това ще се случи много скоро.
37
3
 
10
 
! Отговори
бай хой преди 7 години
Сърбия ще влезе в ЕС когато на путин му цъфнат налъмите!
36
2
 
3
 
! Отговори
Ruschiche Schweine преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ...............От няколко 5 години ревеш, че Русия всеки момент ще фалира и се разпадне, *** ей на - все още си е цяла целеничка !..Успокой се, всички не можем да бъдем умни. Ако ти прави удоволствие да се правиш на такъв, прави го, но не изпадай в истерия. Хватит истерит! Понял?