Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма

Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция
16 мар 2017 18:00,
256
Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма
Снимка: Reuters

Ердоган отправи поредните си критики срещу Европейския съюз.

След като обвини редица държави в "нацистки практики" и нарече други "останки от фашизъм", сега турският президент обяви, че ЕС и Европейският съд водят "кръстоносен поход" срещу исляма.

Още по темата
Повод за острото изказване стана решението, което позволява на европейските компании да забраняват на служителите си носенето на религиозни или политически символи, включително традиционната за исляма забрадка (хиджаб).

"Съдът на Европейския съюз, моите уважавани братя, са започнали кръстоносен поход за борба против (мюсюлманския) полумесец", заяви Ердоган в телевизионна реч, пише AFP, цитирана от "Фокус".

"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент.

Междувременно лидерите на Франция и Германия – Франсоа Оланд и Ангела Меркел – осъдиха "неприемливите" коментари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с които обвини двете европейски държави, че действат като "нацисти".

Оланд и Меркел "осъждат сравнението с нацизма и агресивните изявления срещу Германия и други държави-членки като неприемливи", се казва в съвместно изявление на двамата лидери, разпространено след проведен телефонен разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
15
 
! Отговори
Тото преди 7 години
Като го гледам тоя ***, започвам да се убеждавам че нацизма е нещо хубаво и доста полезно.
19
3
 
15
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 7 години
АБЕ СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ С ТОЗИ ИЗКУФЯЛ ЕРДОГАН И ОЩЕ ПО - ИЗКУФЕЛИТЕ МУ НЕОБРАЗОВАНИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ ! ЕС ДА МУ НАЛОЖИ ЕМБАРГО НА СТОКИТЕ И ТОЛКОВА !
18
4
 
9
 
! Отговори
? преди 7 години
Ердоган, ЗАЩО ВИЕ- ИСЛЯМСКИТЕ страни не СМАЧКАХТЕ ИСЛЯМСКА държава, а трябва ХРИСТИЯНСКИ държави да ВИ спасяват??? Или може би ви харесваше СЕЧЕНЕТО на глави от изповядващи ИСЛЯМА и бруталното завземане на НОВИ територии? ЗА вас нямаще да е голяма загуба- все Ислям. Има поговорка; покрай Илия, намразих и св. Илия.Сигурно и вие имате такава( с име Ахмед или под.)Не се ли питате ЗАЩО е толкова кръвожаден Исляма на ИСЛЯМСКА държава, не искате ли да ги УНИЩОЖИТЕ- да няма такава КЪРВАВА < РАЗРУШИТЕЛ
17
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами кръстоносен я. Няма да е полумесецоносен.
16
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоан има доблестта да си казва истината в очите ,на кой му отърва отърва ,на кой му не отърва да си коментира.За разлика от българските политици,които"мъркат"само и само да бъдат погалени от някой...
15
3
 
22
 
! Отговори
А1 преди 7 години
Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу ислямаКъде е свободата на религията, пита президентът на Турция------------"Каквото повикало - такова се обадило!"Не може в 21 век, в центъра на Европа - да убиваш, взривяваш, обезглавяваш и изнасилваш, агресивно и безцеремонно да налагаш културата и традициите си, а след това да очакваш търпимост и разбиране!Не става!!!!Затова "Всяка жаба - да си знае гьола!"
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя риториката му започна да прилича на риториката на ИД. Всички са криви, само той е прав.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога се пънеше да влиза в Ес не бяха нацисти. Сега му отрязаха квитанцията и хоп, станаха нацисти. А пък на Еврочпа хич не и пука какво мисли Ердо.После обяви и Асад за фашист почна да му праща терористи. А ИД го снабдяваше със сирийски нефт на безценица. Ама руснаците му отрязаха нефта.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гонят немските военни от Инджирлик. Русия ще продава C 400 на Турция. Турция май ще напуска НАТО. Интересно САЩ мълчат.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затворете границата и му върнете всички *** обратни
10
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай Ердо!
9
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дидо, камбанният звън не е спирал в Истанбул. Верно, от воя на джамиите трудно се чува, но в Истанбул има над 300 действащи църкви. Дори вселенската патриаршия е там(представи си) с коскоджа ми ти вселенски патриарх.
8
3
 
25
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Добре, така и не разбрах защо този нацистики, анти-ислямски съюз е толкова важен за вас и искате да влезете в него? Паричките не миришат нали Ердоганчо, били те и от ***...Най-добре кандидатствайте за арабската лига, нищо, че не сте арабели, пак ще вземат по милост.
7
5
 
32
 
! Отговори
Dodo преди 7 години
Къде е свободата на религията? И аз това се питам. От коя година в Истанбул и цяла Турция не се чува камбанен звън?
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем скоро ще има гражданска война в Турция и кюрдите ще си имат държава. То така на по 50тина години турците се самозабравят и валят шамари от великите сили.
5
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами велик е, не цепи басма никому!
4
3
 
32
 
! Отговори
8 преди 7 години
a пък ислямските държави се пръскат от свобода на религиите. жалко, че от ЕС са меки китки, досега сто пъти можеха да поставят тоя *** на мястото му - путин им показа как става - злобното куче разбира само от тояга
3
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ли начело на евросъюза,ще застане някой истински мъж и,ще го постави на място,тоз разпасал се гащник?!
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е, че не води. Ама ако така продължаваш да се държиш ще поведе.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, това ще дойде рано или късно. Но сега се вижда навсякъде в европа къстоносния поход. Толкова много християни живеят и се плодят по мюсюлманските страни, а пък мирните мюсюлмани по една джамия на квадратен метър в европа не мога да постоят годките. Бива да си нагъл, ама чак толкова!!!