Макрон преди балотажа: Реформа в ЕС или Фрекзит!

Фаворитът за президент на Франция води с 20% пред Льо Пен
1 май 2017 12:08,
76
Макрон преди балотажа: Реформа в ЕС или Фрекзит!
Снимка: Reuters

Фаворитът за президентския пост във Франция Еманюел Макрон не изключи възможността страната му да последва Великобритания по пътя извън Европейския съюз.

Седмица преди балотажа Макрон обяви в интервю за BBC, че Европейският съюз трябва да се реформира или ще се изправи пред заплахата от Фрекзит.

Следващата неделя проевропейският центрист ще се изправи срещу крайнодясната си съперничка за поста на държавен глава – Марин льо Пен. Според социологическите проучвания в момента Макрон има преднина с около 20%, съобщи bTV.

"Аз съм проевропеец, по време на тези избори непрекъснато съм защитавал европейската идея и европейските политики, защото съм убеден, че те са от изключителното значение за френския народ и за мястото на страната ни в глобализацията", заяви Макрон.

Той обясни, че следващият френски президент трябва да се вслуша в думите на народа си и да чуе неговото недоволство от “дисфункцията на ЕС", който се нуждае от задълбочени реформи.

Макрон добавя, че ако той позволи ЕС да продължи да работи както досега, това би било предателство.
Лидерът на "Национален фронт" Льо Пен обещава, че ако победи на изборите, ще проведе референдум за френското членство в Евросъюза.

На първия тур на изборите тя спечели подкрепа от провинцията и от някои бивши промишлени региони с обещанията за възстановяване на контрола върху границите на Франция и твърди действия срещу имиграцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоа е ентелехентен куту Черната Златка. Жив млад меринджей.
22
3
 
10
 
! Отговори
от 24 преди 6 години
Ааа, забравих и великата нация на белгилезите, чието най-голямо постижение са пържените картофи и висшата бюрокрация.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къpлежитe като ЮКей, Франкомасония и разни подобни да се омитат по-бързо от съюза ни.
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** аре чао бе, фpaнзeли сбръчкани! Само да не се точите като брекзита 10 години и през това време да цуцате от нашите вноски.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и на Брекзита , водехте ама кво стана..
18
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е долна тактика за привличане на нерешилите французи като се крадат идеи от Льо Пен.
17
5
 
41
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Макарон удари дъното - сега подвежда хората с Фрекзит. Пълна нула е Макарон една гола реторика и огромна амбиция - на всяка цена.
16
6
 
15
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До *** ГорянинДолен лъжец и измамник !Ние всичко помним за горяните-убийци !
15
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EVREISKO LEKE SRAM I POZOR ZA FRANCIQ S TOQ.
14
6
 
31
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Откъде идва всъщност Макрон?Ами от банка на Ротшилд!Има ли смисъл повече да го обсъждаме-всичко е кристално ясно....Бабо.е.еца ще работи за Господарите,естествено!
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I makaron shte se iznenada che nikoi NEmoje da napusne EU.Vlizane da,izlizane Ne.Shte vidite i za radost na Putin.
12
8
 
33
 
! Отговори
Je suis Macaron преди 6 години
Арабската територия наречена Франция не произвежда нищо друго освен дребни мъже с огромни комплекси и императорски мераци. Поредния жалък, сексуално угнетен и генетично увреден Наполеончо, кинта и двайсе с вдигнати ръчички, ама с амбиции да пие колкото Путин и да е велик като Елцин.....не пардон, май беше обратното.
11
35
 
14
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
чета ви коментарите и сте много зле -плачат ми за ТАто , спомнете си как подсмърчахте по времето на соц-а в празните магазини и как единственият зареден що годе беше ЦУМ-а , пълен със всичко и повечето неща не ти ги продаваха , защото стояха там за пропаганда пред запада - да видят че не сме зле , а в кварталния магазин се биехме за 100гр сухи маслини. Забравихте , как ви грабеха от разните фирми за визи за германия ,взехте да ритате срущу ЕС
10
4
 
29
 
! Отговори
Да напомня на пъпе.. преди 6 години
..шите тук, че ЕС е френски проект с участието на Германия. Идеята на Наполеон, подкрепена от наследниците на Хитлер. Заявлението на Макрон е чиста проба предизборен трик за привличане на част от недоволните от ЕС французи, нищо повече!
9
2
 
28
 
! Отговори
хахаха преди 6 години
Няма как да се върне миналото , защото индустрията и селското стопанство се развиват и модернизират и все повече хора стават излишни . Затова НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ - на големите европейски държави НЕ ИМ трябва евтина работна ръка , а потребители , първо приеха източноевропейските държави където затвориха пройзводствата за да продават , и като се свършиха държавите , започнаха да си внасят хора - работа за трафиканти , за полиция и тн
8
3
 
25
 
! Отговори
Лили Иванова преди 6 години
ЕС ще се реформира, когато жена ти се подмлади, Макроне. Тоест жаме на френски. Затова овреме си обирай крушите и фрекзит. Закривай тая извратена седянка.
7
2
 
22
 
! Отговори
Мак(а)рон преди 6 години
Или ще се реформира тая бабичка или минавам на млади жени! Бебекзит ще има! Ама ха, не се издържа вече без реформи!
6
9
 
19
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Въпросът е не дали ще има Фрекзит, а кога! Гаранция че франсетата са следващите дето ще излезнат. Вавилонската кула наречена ЕС ще иде на кино. Там и е мястото.
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТоС пък пак с неговия сорос и рокшилда. Едно и също дъвче . Цяла вечер ли ги съченяваш тея измишльотини :)
4
7
 
12
 
! Отговори
Путински трол преди 6 години
А такааааа! Ква стана тя бе? Ротшилдовия агент се оказа путинист. КРАААААЙЙЙЙ, местния сорроссски ссслугинаж е в пълен шах. И в остър цайтнот чака да му спуснат опорни точки. Ама днеска е празник и от Козяк почиват. Ще има писаници и грантове ама утре.