Twitter – спасителят в адската лондонска нощ

Българи на Острова: Хаосът след терора беше страшен!
5 юни 2017 07:14,
6
Twitter – спасителят в адската лондонска нощ
Снимка: Twitter

"Бягай", "Ако не можеш да бягаш, намери сигурно място и се скрий там" , "Изключи си телефона, махни вибрацията и мълчи" , "Ако имаш възможност, обади се в полицията" - основните съвети, които британската полиция разпространи в Twitter минути след зловещия атентат, разтърсил Лондон в събота вечерта и отнел 7 човешки живота.

"Туитовете от английската полиция бяха най-полезни за нас. BBC също ги показаха. Хората се информираха едни на други, докато тичаха", разказа за ужасната нощ Добрияна, която по време на атентата се прибирала от концерт, когато внезапно в метрото съобщават, че станцията на Лондон бридж е затворена.

"Казаха, че влакът ще премине през нея, без да спре. Нямаше паника сред пътниците, но аз се притесних заради случилото се скоро в Лондон и в Манчестър. Единственият начин да се приберем бе да излезем и да се опитаме да си вземем такси", спомня си тя.

На излизане Добрияна проверява новините и с ужас установява, че опасенията й са се случили – до дома й е имало атентат.

"Помислих си, че ако не си бяхме взели сладолед след концерта, щяхме да бъдем там, което е ужасно. Никога не можеш да очакваш къде ще се случи. Беше много травмиращо", споделя тя пред "Монитор".

По думите й, имало големи групи хора, опитващи се да стигнат до най-близките спирки на метрото.

"Много бяха уплашени. Повечето звъняха на семейство и приятели, за да кажат, че са добре", спомня си тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
До СУ 34 преди 6 години
Колега, личи си, че си фен на откривателя на македонската азбука. Знай че Дизраели е британец, колкото Ленин, Троцки, Жириновски, Медведев, Питин и т.н. са руснаци. Всички изброени заедно с дизраели са хазари.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татуирайте си пчеличка с надпис Бай Хох. Терористите са инструктирани да подминават лица с такива татуировки.
2
1
 
5
 
! Отговори
до Су 34 преди 6 години
Доколкото си спомням, кланетата в Батак са подробно описани и документирани за света ИМЕННО от британски журналист или писател, не съм сигурна, но документът го има в Google. Именно неговите пътеписи от Батак привличат вниманието на световни политици и общественици, които осъждат безчинствата на турските поробители над местното население! Да ти припомня ли, че най - известната чужда изследователка на живота и делото на В. Левски, и негова поклонничка, е АНГЛИЧАНКА- Мересия Макдеморт, която издаде и книги с проучванията си! Така че.....разшири си кръгозора от знания.
1
2
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Лорд Дизраели в английския парламент през 1876 г веднага след кланетата в Батак и Перущица заявил, че никакво насилие над българите не е имало от страна на Османската Империя.Трудно ми е да заплача за някакви си англичани като знам, че 5 века са подкрепяли геноцидът на турците над нас!