37 пострадали при пожар в бежански лагер в Германия

10 деца и четирима възрастни са приети в болница
11 юни 2017 18:56, Петя Славова
4
37 пострадали при пожар в бежански лагер в Германия
Снимка: Reuters

През нощта е избухнал пожар в бежански лагер в Германия, като 37 души са пострадали, предимно заради вдишване на дим, съобщиха в неделя от полицията, предава "Фокус", позовавайки се на AFP.

Общо 10 деца и четирима възрастни са приети в болница. Огънят е започнал около 2:30 ч. (местно време) в мазето на пететажна сграда в северозападния град Бремен.

От полицията съобщиха, че около 50 души ще бъдат преместени в друг лагер. Предполага се, че огънят е започнал от кошче за боклук, а след това се е разпространил. В момента се провежда разследване, за да се изясни причината за инцидента.

От 2015 г. Германия прие над един милион бежанци, като около половината от тях са от Сирия, Ирак и Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Географ преди 6 години
Според мен това е научно-изследователски инцидент! Сигурно някой инженер-химик е правил нови научни открития в областта на органолептичната химия и нещо не е тръгнало по план! Не забравяйте, че "бежанците" са високообразована маса хора с огромен научно-технически и практически капацитет! Докторанти, доценти, с и тук-таме по някой и друг професор!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Nekadarnici!!!
2
1
 
14
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Само 37?! Само пострадали??Какво разочарование!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не е вярно! Това са научни работници изследващи влиянието на тирозинкиназни инхибитори върху заздравяването на повърхностни рани от изгаряне. Явно експериментират по време на ексудативната фаза. Просто тестват животински модели...