Веган родители уморили бебето си с растителни млека

Белгийски съд прати майката и бащата в затвор за 6 месеца
14 юни 2017 17:30,
110
Веган родители уморили бебето си с растителни млека
Снимка: архив, Reuters

Белгийски съд даде 6-месечни ефективни присъди на родителите на 7-месечно бебе, което почина от обезводняване и недохранване заради неправилната диета, прилагана от родителите му.

Майката и бащата на бебето Лукас бяха признати за виновни, защото умишлено отказали да отидат на лекар, въпреки че видимото състояние на детето им било лошо и то отслабнало рязко.

Семейството, което живее в северната провинция на Белгия – Фландрия, давало на кърмачето растителни млека. По време на процеса майката обясни, че причината за това е, че тя нямала кърма, а детето имало непоносимост към изкуствените формули.

Още по темата

Растителните млека, най-често оризови и бадемови, обаче нямат същите свойства като майчиното мляко или специалните смеси за кърмачета.

Родителите, които са собственици на магазин за биохрани, решили по свое усмотрение да дават на бебето заместителите на млякото.

Въпреки че виждали, че малкото момченце не се развива нормално, те не се обърнали към педиатър. Едва в последния момент те посетили лекар хомеопат.Той забелязал спешната ситуация и повикал линейка, но бебето починало на път за болницата.

Прокурорът смята, че родителите са били небрежни към отрочето си, което на 7 месеца тежало едва 6 кг и поиска присъда от 18 месеца затвор. Родителите оспорват това. Според тях то ту се подобрявало, ту се влошавало и затова те не потърсили веднага медицинска помощ. Когато се решили, вече било късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: бебебелгияприсъди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
12
 
! Отговори
hm преди 6 години
Тази нова мода е поредния начин за пробиване на нови играчи в индустрията с храните.Нещо не ги схванах какво точно консумират ,ама човека си е всеядец-месоядец по природа.Всички тревопасни имат по-добро периферно зрение за сметка на фокуса ,а при хищниците е обратно.Или ако те гледат две очи, не е на хубаво.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествен подбор.
2
2
 
31
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Изплющяли ненормалници...веган - от бога набъхтан.То бива изкилифещване....*** бивол за курбан - не бива!
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 месеца за умишлено убииство на човек - не е зле, даже нашата "правосъдна система" (извинете за неценурния израз) не се излага така.