След ада в Барселона – тишина! "Рамбла" затворена и пуста

Районът остава затворен след атентата, отнел животи
Обновена: 18 авг 2017 10:14 | 18 авг 2017 07:00, Петя Славова
38
След ада в Барселона – тишина! "Рамбла" затворена и пуста
Снимка: БТА

Туристическата улица "Рамбла" в центъра на Барселона, където вчера беше извършен атентатът с бус, остава затворена, предаде ТАСС.

Още по темата

Представители на полицията заявиха, че улицата остава отцепена за пешеходци и пътни превозни средства. Разрешава се да преминават единствено туристите от околните хотели.

В центъра на Барселона навсякъде дежурят служители на правоприлагащите органи. Полицията засега не може да каже кога ще бъде възстановен достъпът до улицата, съобщава БТА.

В резултат на атентата са пострадали граждани на най-малко 18 страни, съобщи Франс прес, като се позова на местните власти.

Двама мъже са арестувани след атентата с бус в Барселона и те са свързани със случилото се, но нито един от тях не е шофьорът, заяви полицията, цитирана от Ройтерс.

Шофьорът на буса е напуснал автомобила и е тръгнал пеша и както изглежда, не е въоръжен, заяви каталунската полиция на пресконференция.

Тя съобщи още, че единият от двамата арестувани е мароканец, а другият е от испанския анклав в Северна Африка Мелиля. Арестувани са в два различни града в Каталуния, Рипол и Алканар.

Отделно от това, полицията заяви, че атентатът с буса изглежда има връзка с експлозия в жилище в Алканар в ранните часове на вчерашния ден, при която един човек загинал, а друг бил ранен.

Според Франс прес загиналите при взрива са двама и са били нанесени значителни материални щети на съседна сграда.

Каталунски полицейски представител, цитиран от Ройтерс, заяви, че атентатът очевидно е бил терористична атака, имала за цел да бъдат убити възможно най-много хора.

Той заяви също, че няма данни, че ще има друг атентат.

В момента се провежда операция за откриване на шофьора на буса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: атентатБарселона
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тихо е там, а тук рапоня ръси бисири и показва тен. Това е евро бъдещето!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още колио трябва да бъдат взривени, газени, ръгани с ножове, застреляни за да разбере Европа, исляма трябва да се забрани напълно!!!! Всичко до един на кораби и самолети и обратно при камилите. Разберете, правят се, че са несъгласни с тези убийства но тайно ги одобряват, защото си мислят, колко сме силни и смели, колко сме повече от християните. Толерантността към тях се смята за слабост и страх. Забранете ги и ще видите колко са мирни и толерантни! Какъв из///род трябва да си да газиш невинни?
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нашият мутро Суджук изходил ли се е по въпроса.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ся кво - пак ли дежурните плаши ли ИД е виновно.