Задържаха заподозрян за отровената бебешка храна

Германската полиция претърсва жилището му
Обновена: 30 сеп 2017 11:08 | 30 сеп 2017 10:05, Петя Славова
24
Задържаха заподозрян за отровената бебешка храна
Снимка: Bild

.Германската полиция е задържала заподозрян в схема за изнудване с милиони на супермаркети чрез заплахи за отравяне на хранителни продукти, предаде ДПА. Агенцията се позовава на информация, получена днес от източници, запознати с разследването.

Мъжът е бил заловен вчера от полицията в Офтердинген, близо до югозападния грат Тюбинген, след подадени сигнали от граждани.

Още по темата

Полицията издирваше човек, изпратил писма до компании и до полицията, в които заплашва да замърси хранителни стоки в Германия и в чужбина, ако не му се платят 10 милиона евро. Търсен бе мъж, заснет от камери да поставя храни на рафтовете в супермаркет във Фридрихсхафен. Там по-късно бяха намерени пет отровени бурканчета с бебешка храна.

Прокурор в близкия град Констанц каза, че заподозреният е заплашил да отрови 20 различни вида храни и посочил конкретни компании в Германия и чужбина, пише БТА.

Стотици хора са се свързали с полицията по откритата специална "гореща линия", за да дадат информация, която да помогне за издирването на изнудвача.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
38
 
! Отговори
точка преди 6 години
Толерастията и отмяната на смъртното наказание водят до това на всеки "луд" да минава номера.Този трябва да бъде обесен на площада на града в който е заловен.
21
1
 
31
 
! Отговори
АНОНИМНО преди 6 години
Следващият път даже ще се подготвят и така ще го направят, че няма и да си личи, че бурканчето е отваряно, ще имат време даже да го направят чистак ново.
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
Ако в България съдят подобен ***, който по всичко личи, че е луд, ще го обявят за невменяем и готово, ще си го освободят. Лудници у нас вече почти няма, няма сграден фонд, няма и с какво да ги хранят. *** е идеята да се разгласява , защото това няма да е последният случай. Не знам Германия изобщо дали осъзнава пред какви проблеми започва да се изправя-луди, емигранти и т.н. Явно не е толкова розово положението там. Ако човек си намери тук мястото, също става за живеене, сигурна съм.
19
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"югозападния грат Тюбинген" ГРАТ??? Абе, ДНЕС, първокласници ли ви пишат статиите, бе?
18
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И сега като почне едно мащабно заразяване от ИДИЛ ... "КАКЪВ ЖИВОТ ПРЕДВИЖДАМ САМО"
17
0
 
37
 
! Отговори
777 преди 6 години
Да му зазат кашите да ги изяде!
16
3
 
42
 
! Отговори
:( преди 6 години
Дадоха идея на другите луди и на гостите на Меркел. Въпрос на време е да стане белята. Германците са наистина ***.
15
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гиоляма НЕМСКА ГРЕШКА КОЯТО ЩЕ ИМА СТРАШНИ ПОСЛЕДИЦИ! Въобще не трябваше да дават подробности как е тровил храната трябваше просто да кажат че е крадец и го търси полицията. Вместо да ги трепят с автобуси и автомобили ислямистите вече ще ги тровят. Само че те няма да се обадят за откуп и да предупреждават а ще се наслаждават на новините по медиите колко народ са натровили!.
14
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вършат простотии, защото няма смъртно наказание!
13
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искал да бъде съден в Несебърският съд и съдия Майска
12
6
 
34
 
! Отговори
месара преди 6 години
са ако се окаже че е българин.........
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако някой е решил нещо винаги ще го постигне в някаква форма. Щом на Абаджията му набутаха фуроземид в ороцетама, какво остава за храни.
10
2
 
56
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Ако този изнудвач беше действал в България и го бяха заловили, щяха да го пуснат или ще бъде под домашен арест за да може лесно да избяга. За съжаление такава е действителността на територия България. Престъпниците вече са я превърнали в собствена държава.
9
2
 
49
 
! Отговори
Късно преди 6 години
След като медийте толкова подробно и с толкова старание описаха метода на отравяне, тоя и да са го хванали кел файда.. На лудите вече им е светнала лапичката какво да правят за в бъдеще...
8
1
 
52
 
! Отговори
До до 1 преди 6 години
Незнам дали е конспирация, но е факт че хората направиха затъмнение на случая докато минат изборите! Дали нямаше да повлияе в полза на Мути тази новина ако я бяха обявили когато се е случило една седмица преди изборите?
7
0
 
62
 
! Отговори
Gogo преди 6 години
Това е гражданско общество. Полицията работи заедно с хората да задържат такива безумни. Евала
6
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако беше у нас, нямаше да хване никой полицията, тя може да пази само държавниците
5
13
 
38
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Само конспирации са ви в главите, смешници.
4
3
 
48
 
! Отговори
до: COPY-PASTE преди 6 години
Какво ти германско издание Билд , ти всичkо буква по буква си копирала Текста от БТВ , но в Билд пише че е 55 годишен а не 50 годишен , като копираш/крадеш това се получава накрая
3
0
 
65
 
! Отговори
бг преди 6 години
Преди години бях Германия и някакъв психопат уби човек за да му открадне колата.Всеки ден денонощно през час му показваха снимката по телевизията и призоваваха гражданите да го разпознаят и предадат. На третия ден го хванаха.Нямат грешка германската полиция.