Германия издирва: 50-годишен, слагал отрова в бебешки храни!?

Мъжът е отровил над 20 вида храни, иска ?10 млн. откуп
28 сеп 2017 16:37,
45

Неидентифициран мъж е сложил отрова в бебешки храни в някои от най-големите вериги за храна и бебешки стоки в Германия. Мъжът, който се издирва, иска 10 млн. евро откуп, за да спре да отравя храните.

Той е изпратил писмо с исканията си до Централата за защита на потребителите в Баден-Вюртемберг. Писмото му е изпратено и до много вериги, които се смята, че са засегнати от действията им. Въпреки това полицията не назовават конкретни имена на вериги.

Според германското издание "Bild" става въпрос за веригите Rossmann, Aldi, Lidl, DrogerieMarkt, Mueller, Edeka, Norma и Rewe.

"Той обяви, че иска да се срещне с национални и международни дружества на германски производители на храни и дрогерии", каза прокурорът Александър Богер по време на пресконференция в Констанц.

"Приемаме заплахата много сериозно", допълни той.

Според властите са отровени поне 20 вида бебешки храни. Те вече имат и заподозряно лице, намерено по записи в една от веригите. На него мъжът се държи подозрително и обикаля около щанда с бебешки храни.

Полицията незабавно е иззела всички бурканчета с бебешка храна от магазина и е открила силна смъртоносна отрова в пет от тях.

"Това е изключителен случай на изнудване и трябва да приемем, че търсим безскрупулен изнудвач, който е готов да умре", заяви представител на полицията.

Ако не получи парите обаче, той ще продължи да поставя отрова в неназовани продукти.

Случаят е от изключителна сериозност, но не бива да има паника, а само повишено внимание, призоваха властите. По следите на изнудвача са 220 полицаи. По данни на полицията мъжът е действал в магазин във Фридихсхафен. Той е около 50-годишен, с очила, сива шапка и черни обувки с бяла подметка.

Властите предупреждават клиентите да са особено внимателни, когато купуват стоки за деца. Фабричните бурканчета с бебешка храна са затворени и имат вдлъбнатина в капачката, която се получава при вакуума. При отровените опаковки обаче вдълбнатина няма да има.

Полицията призова всеки, който има подозрителни бурканчета у дома или попадне на такива в магазина, да се обади на ръководството му и на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се каква е тази психоза, вярвайте ми няма да се вдигне да отиде до България. Но в България понеже винаги трябва да е негативно се почват интервюта по новините с майки и куп излишни драми и приказки. В Германия полицията идва за най-малкото нещо, нали а за такова нещо на какво са способни.
31
3
 
4
 
! Отговори
стари спомени преди 6 години
Ще трябва да се върнем към старите спомени - детска кухня и пюрета от кухнята на мама.
30
1
 
4
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Ама моля ви бъдете толерантни ... Човека няма деца ...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимното преди 6 години
Ето, че родните пюрета на Ганчев не са чак толкова лоши май. Детето ми израстна както с тях, така и с домашно приготвени. Ганчев да се стяга ще има бум на купуване от неговите пюрета.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне религията знае ли му се на този?
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1111111!И все пак този не е "мултикулти", а е чист ариец. До два дни ще знаем как се казва - фрицовете пипат здраво!
26
4
 
4
 
! Отговори
Viktor Make :) преди 6 години
Te go izdirvat, a toi iskal da se sreshtne s tqh 220 policai zad petite mu e kak taka?
25
1
 
9
 
! Отговори
anonimka преди 6 години
До КПчетох статии в германксите медии - няма как да ти кажат КОЯ марка е. ТОй е ходил от магазин на магазин - от ДМ, през лидъл и другите. Не е стигнал до фабриките и слава на Бога за това. Но не е отбирал храни - т.е. не е избрал само хип, или само на дм марката, или Нестле. Взимал е от рафта, отварял и сипвал. Все още няма смъртни случаи в Германия. НО НЯМА КАК ДА КАЖАТ МАРКА, РАЗБИРАТЕ ЛИ?
24
5
 
12
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 6 години
НЕМСКА МУ РАБОТА..
23
2
 
19
 
! Отговори
КП преди 6 години
Здравейте аз също съм с бебе на 5 месеца и се страхувам ,затова реших че детето ми ще яде само храни приготвяни от мен . Моля ви *** ,приготвяйте вие храната на децата си! Как може да има такива психопати ...нямам отговор на този въпрос. Защо не кажат марката на пюретата за да са информирани майките все пак има доста дечица които се хранят с такава храна ? Наистина обърнете внимание и дайте информация за коя фирма става въпрос .
22
5
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
А бе тия германци нямат ли снайперисти ???
21
2
 
25
 
! Отговори
1111111 преди 6 години
До 666Никой не си го мисли това Германия откакто стана мултикулти там вилнеят най-големите ***. Нищо чудно че най-големите изродщини стават в Германия.
20
2
 
31
 
! Отговори
666 преди 6 години
А вие си мислите, че само в БГ има откачалници.
19
2
 
64
 
! Отговори
Свинаря преди 6 години
Останалите психопати благодарят на медиите за чудесната идея
18
3
 
12
 
! Отговори
Хичкок преди 6 години
Психо - 3
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ще отрови не само детски храни може да отрови всички продукти които са на самообслужване. Това е индивид без мозък и ще направи големи поразии ако не го хванат в най скоро време! Бабооо докъде докара Германията? Не стигат пришълците ами и безмозъчни се появиха! Колко ли деца вече са натровени но поради медииното затъмнение не се оповестяват! Днес е 28 септември а храните са отровени още от 16 септември!За 12 дни колко бурканчета са изкупени и чакат да се отворят и дадът на децата? УЖАС!
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ни казват истината кой е сложил отровота? Съмняваме да е дело на сам човек.Има нещо гнило в тази история.
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя е малко глупааав ми се струва, как ще вземе парата без да го арестуват, не го е измислил докрай, хахаха. жална му майка като го сбарат милиционерите, може да мине на бебешка храна в панделата, от неговата!
14
11
 
25
 
! Отговори
Тхф преди 6 години
Такова нещо само в Германия може да се случи
13
11
 
42
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
Германците да си отдъхнат отровените храни вече са изнесени към България :)