Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!

"Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него"
Обновена: 25 дек 2017 12:17 | 25 дек 2017 12:15,
156
Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!
Снимка: Reuters

Унгарският министър-председател Виктор Орбан написа обръщение по случай Коледа към християните в страната си и в Европа, публикувано на интернет-страница на консервативния портал "Magyar Idők".

Ние, европейците живеем в култура, създадена от ученията на Христос. Замислям се за известната поговорка на покойния унгарски министър-председател Йожеф Антал: "В Европа дори атеистите са християни".

Според Евангелието на Марк втората заповед на Христос звучи като: "Обичай ближния, както обичаш себе си". В Европа днес често споменават това, искайки да ни обвинят, че макар да се обявяваме за християнин, ние не искаме или дори не позволяваме на милиони от други континенти да се заселят в Европа. Но те забравят втората част от заповедта: " Трябва да обичаме ближния си, но също така трябва да обичаме себе си. Да се обичаме също означава да се грижим и да защитаваме това, което сме. Да обичаме себе си означава, че обичаме нашата страна, нашата нация, нашето семейство.

Когато изчертаваме границите на нашата идентичност, отбелязваме християнската култура като източник на нашата гордост и поддържаща сила. Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него. Не става въпрос за това колко хора ходят на църква или колко се молят честно. Културата е реалността на всекидневния живот. За европейците християнската култура определя ежедневието ни.

Основите на европейския живот сега са подложени на атака. Не искаме да преименуваме коледните си традиции и не искаме да ги защитаваме с бетонни блокове. Не искаме да лишаваме децата от Дядо Коледа. Не искаме да ни отнемат празника на Рождеството. Не искаме притеснения и страхове да ни придружават на празничното поклонение. Не искаме никой да тормози дъщерите и жените ни в тълпата, която посреща Новата година", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"коментарите" ЯСНО ПОКАЗВАТ какво "представлява" този сайт
20
2
 
44
 
! Отговори
промо преди 6 години
ето това е държавник, а не като нашата червена тиква, жалко че нямаме такива политици
19
28
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Някак си не е възпитано, цивилизовано, християнско и европейско, когато колонизираш една територия и източваш ресурсите, да не признаваш местните обичаи и религии, и правото същите народи и етноси да ти идват и те на гости, както ти си отишъл при тях!!!Честита коледа, селяни прости!!!Агент Дъч Маркъс!ЦРУ!!!
18
55
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
За какво християнство говори този червен номенклатурчик?! Бас държа, че през живота си не е стъпвал в църква.
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Нали знаете, как се гледат злобно българите в чужбина? Как гледат да се прецакат един друг, и даже избягват контакти по между си?"Даже няма и да те гледам! :))) Хич не ми трябваш. Какво като си българин?Като знам, че ще ме гледаш злобно и ще гледаш да ме прецакаш, защо да търся контакт с теб?
16
17
 
12
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Христос Воскресе БЪЛГАРИ!!!
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората имат държавници като Орбан.Ние имаме ситни, ***-податливи, одупени на Ердоган и Меркел дупедавци като Сужжук Паша и Ушев Цецо.
14
18
 
1
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Честита коледа селяни прости!!!А онези европейски колониални велики държави, които под една или друга форма притежават 99% от териториите и ресурсите на планетата, те какво мислят по въпроса???Агент Рейджи Милнър!ЦРУ!!!
13
39
 
0
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 6 години
Този зайко не е фактор и биллюлля никой не го брасне за слива
12
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЯЛ ВЪЛКХахаха, ти на Орбан не му ли виждаш катунарския тен на кожата? :) :) :) Кланяй се на катунари щом искаш...
11
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато унгарците са били част от империя, когато са имали традиции, аристократи, музиканти, поети, реворюционери, ние сме пасли овце по баирите и тепърва сме излизали от килийните училища.Още в гените ни е кодирано това, да крадем, лъжем, мамим чорбаджиите, тоест-поробителите.Национлна черта, набивана в съзнанието ни 500 години.Нали знаете, как се гледат злобно българите в чужбина? Как гледат да се прецакат един друг, и даже избягват контакти по между си? Коя друга нация го прави в чужбина това?
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БЯЛ ВЪЛКИсус е семит. Очевидно не знаеш това. Семити са също арабите и оригиналните евреи (не евреите ашкенази).
9
3
 
41
 
! Отговори
БЯЛ ВЪЛК преди 6 години
БРАВО НА ОРБАН, НАЙ-МЪДРИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПОЛИТИК ! ТОВА ГО ПОВТАРЯМ ОТ СНОЩИ, ЧЕ ИСУС ТРЯБВА ДА ОБЕДИНИТЕЛЯТ НА ВСИЧКИ БЕЛИ НАРОДИ ПО СВЕТА ! ЗАКРИЛНИКА НА БЯЛАТА НИ РАСА ! И ЗАКРИЛНИК СРЕЩУ МЮС,ЮЛМАМИТЕ И ЮДЕИТЕ ИСКАЩИ НЕЙНАТА СМЪРТ ! БРАВО, БРАВО, УНГАРЦИТЕ СПЕЧЕЛИХА ШЕСТИЦА ОТ ТОТОТО С ТАКЪВ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ !!!
8
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Коледно желание...Унгарците казаха "не".
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има един плод с латинско наименование "Mangifera indica". Орбан е точно този плод!
6
2
 
41
 
! Отговори
Коледно желание... преди 6 години
За Коледа искам референдум, "иска ли БГ да е част от Унгария"?Гласувам "за"!
5
0
 
45
 
! Отговори
За Орбан!!! преди 6 години
ЕВАЛА НА ТОЗИ ЧОВЕК! ДАНО И ИСТОРИЯТА СЪХРАНИ И ПОКАЗВА НА БЪДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ СТОИЦИЗМА И МЪЖЕСТВОТО МУ!!!
4
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да ги обичаме, а къде пише, че трябва да обичаш този който идва да го храниш той те ръга с ножа или се взривява с ислямски крясъци на устата или си паркира камиона върху група християни като първо изнасилва гърбавите немкини по летищата.Исляма е умствено психичеко разстройство.
3
1
 
54
 
! Отговори
DD преди 6 години
Честита Коледа...... Велик си Орбане разкажи им играта на евротрансджендърите, България незабавно във Вишеградската група
2
0
 
64
 
! Отговори
Националист преди 6 години
Много е прав Орбан!Добре ,че го има!