Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!

"Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него"
Обновена: 25 дек 2017 12:17 | 25 дек 2017 12:15,
156
Орбан поиска от Дядо Коледа: Защита на християните!
Снимка: Reuters

Унгарският министър-председател Виктор Орбан написа обръщение по случай Коледа към християните в страната си и в Европа, публикувано на интернет-страница на консервативния портал "Magyar Idők".

Ние, европейците живеем в култура, създадена от ученията на Христос. Замислям се за известната поговорка на покойния унгарски министър-председател Йожеф Антал: "В Европа дори атеистите са християни".

Според Евангелието на Марк втората заповед на Христос звучи като: "Обичай ближния, както обичаш себе си". В Европа днес често споменават това, искайки да ни обвинят, че макар да се обявяваме за християнин, ние не искаме или дори не позволяваме на милиони от други континенти да се заселят в Европа. Но те забравят втората част от заповедта: " Трябва да обичаме ближния си, но също така трябва да обичаме себе си. Да се обичаме също означава да се грижим и да защитаваме това, което сме. Да обичаме себе си означава, че обичаме нашата страна, нашата нация, нашето семейство.

Когато изчертаваме границите на нашата идентичност, отбелязваме християнската култура като източник на нашата гордост и поддържаща сила. Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него. Не става въпрос за това колко хора ходят на църква или колко се молят честно. Културата е реалността на всекидневния живот. За европейците християнската култура определя ежедневието ни.

Основите на европейския живот сега са подложени на атака. Не искаме да преименуваме коледните си традиции и не искаме да ги защитаваме с бетонни блокове. Не искаме да лишаваме децата от Дядо Коледа. Не искаме да ни отнемат празника на Рождеството. Не искаме притеснения и страхове да ни придружават на празничното поклонение. Не искаме никой да тормози дъщерите и жените ни в тълпата, която посреща Новата година", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я колко потомствени камилари драскат във форума и си мислят че могат да променят нещо във Европа,За вас тя ще си остане студена и никога няма да сте добре дошли ако ще и планини с мечета да ви стоварват по гарите и площадите либералите.
40
2
 
29
 
! Отговори
хроно граф преди 6 години
И навремето е било така - полският крал Сигизмунд и унгарският войвода Янош Хуниади, са се сражавали за християнската вяра в България, а българските боляри са подгАзували на султана.
39
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кой ще защити милионите избити мюсюлмани от ракетите и бомбите на НАТО и ЕС? Какво търсят ЕС и САЩ в земите на мюсюлманите - петрол, заради петрол избиват милиони цивилни и съсипват държавите им.
38
21
 
6
 
! Отговори
Василев преди 6 години
До БългаринИма обективни реалности и геополитически сили в света, които задават дневния ред в света, с които трябва да се съобразят българските селяни прости, или горят като коледен фишек без фойерверки!!!Агент Шон Крейгън!ЦРУ!!!
37
0
 
32
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
Св. хан Тервел (на запад известен като св.Тривелий), общ светец и за православната, и за католическата църква е показал най-добре какво трябва да е християнското отношение към ислямските нашественци, като е разбил арабската войска пред Константинопол.
36
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диктаторе, а когато унгарци се разселват из цял свят може, нали? А когато Европа налива милиарди в унгарската икономика също може, но когато трябва да проявим малко милосърдие, солидарност и християнска човечност като приемем 500 бежанци, неможе!? Това не е държавник, а наглец и популист, възползващ се от страховете на хората. Казвате да влезем във V4.. Но утре при проблем и на нас ще обърнат гръб тези фашаги! Вижте го само Качински и Шидло - като есесовци са! Това ли е новото "нормално"?
35
3
 
35
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Явно, този сайт вече се завладява от мюсюлманите. Това личи от коментари на мюсюлмани, като напр. "Василев", който най-много да е "Василоглу". Така, че поскрепяйте християнството, Орбан и други като него, иначе лошо ни се пише!
34
38
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мохамед да те богослови чичко Орбан,слънчев ден да не видиш дано
33
37
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искаме никой да тормози дъщерите и жените ни в тълпата, която посреща Новата година--------------------Това беше доказана постановка и пропаганден фишек, така че Орбан се явява един болен демагог.
32
1
 
26
 
! Отговори
балама преди 6 години
Да бе - точно касапите и канибалите ислямисти от Близкия изток и Африка са ни "ближни".
31
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Довчера кандидат терористите на Путин плюеха католицизма,сега са готови да целуват Г3 на един баш католик.
30
16
 
6
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Защо президента на САЩ великия Доналд Тръмп приветства политиката на Виктор Орбан относно бежанците!!!Знаете ли какво означава това, селяни прости???Стига повече гуша за мюсюлманите и ислямистите, преведено на *** селски език!!!А това напълно се вписва в концепцията на новата американска администрация и дипломация!А сега ми кажете селяни прости, тези които създадоха хаоса и напрежението с бежанците и ИД, няма ли същите те да решат проблема???Живота е жесток!!!Агент Брад Люйс!ЦРУ!!!
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До русофил Не, че си "русофил", но си безкрайно неграмотен и ***! "Христос воскресе", ама на Великден, не на Коледа!
28
41
 
2
 
! Отговори
Hak преди 6 години
***, какво зависи от мъничката ти фашистка държавица. Нищо. Германци, французи, англичани ни приемат, мешат се с нас. Мислиш ли, че на някой от нас ни пука за унгарската ви кочинка. Хайде, весели празници и си стой в селото там, че си смешен. Бъдещето е наше!
27
1
 
40
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Един нормален пол.лидер в ЕС!!
26
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него"Ами живейте, какво търсите неканени в мюсюлманския свят, какво правите в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан? Махайте се от там, напуснете тези страни и тогава популисти като Орбан да се оплакват от мигранти. Защото преди господарите на Обран да убият Каддари и Саддам мигранти нямаше.
25
29
 
5
 
! Отговори
Василев преди 6 години
В този ред на мисли, ако можете да мислете селяни прости, а аз искренно се съмнявам в това, унгарската и българската държави са част от един европейски съюз и пазар, и се възползват това което са постигнали с векове хищните колониални европейски държави, които контролират много пазари и източват ресурси в Африка,Близкия Изток, Азия,Латинска Америка и не знам си къде още!Следователно селяни прости, Виктор Орбан е един задръстен унгарски селянин, но обича унгарски стоки да продава навсякъде!ЦРУ!
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние политици нямаме, само продажници, дето в Брюксел само ги пипат по празните тикви.
23
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достоен управник! Жалко че е начело на малка държава като Унгария, а не на Германия примерно, защото тогава можеше да промени цяла Европа към много по-добро!
22
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A защита на мюсюлманите и техните унищожени от САЩ и ЕС страни, милиони избити, и жени и деца от бомбите на САЩ и ЕС мюсюлмани - за тях няма ли да искаме защите от дедо Коледа?