Съединени европейски щати? 1/3 от французите и германците "за"

Една трета от германците подкрепят идеята на Мартин Шулц
28 дек 2017 21:37,
57
Съединени европейски щати? 1/3 от французите и германците "за"
Снимка: архив Reuters

Близо една трета от германците подкрепят идеята на председателя на Социалдемократическата си партия Мартин Шулц за създаване на Съединени европейски щати, но според публикувано на 28 август социологическо проучване този показател варира силно в континента, предава Politico.

Още по темата

Шулц, който е бивш председател на Европейския парламент, предложи по-рано този месец да се изготви споразумение, което да превърне ЕС в Съединени европейски щати до 2025 г., припомня "Фокус".

Според проучване на „ЮГов“, проведено преди Коледа 30% от германските респонденти споделят подобна идея, правейки така страната си най-подкрепяща плана на Шулц сред седемте, където е проведена анкетата. Френските участници са също сравнително подкрепящи идеята – 28% са за нея.

Великобритания е най-малко подкрепящата предложението държава- едва 10% от британските респонденти биха се съгласили за СЕЩ. Скандинавските респонденти от Дания, Швеция, Финландия и Норвегия са по същия начин неентусиазирани – с между 12 и 13% подкрепа за идеята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
16
 
! Отговори
българина преди 6 години
нищо против да германия и франция да се вземат с черните и фесовете в общ франкоарийски халифат но без източна европа. ние отиваме към китай русия япония , където са пазарите и технологийте
12
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpaceXНикой не спори за икономическата интеграция става дума, че ти налагат политически решения от горе и когато не си съгласен с тях ти налагат икономически санкции.
11
11
 
10
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
И изобщо не става дума за България която е една СРЕДНОЕВРОПЕЙСКА страна по територия и население , но е джудже в сравнение с Турция ,а какво ад кажем за останалите джуджета на Балканите или пък Бенелюкса например или Вишеградаката четворка , та какво е тя спрямо една Индия Но ЕС е нещо и то гоооооолямо
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ поне имат представителност на власт и не само Ню Йорк,Флорида,Тексас и Калифорния определят избирането на президент. Всеки щат има по двама сенатори в горната камара на конгреса в долната повече се гледа населението, но без горната един закон не може да мине.
9
4
 
19
 
! Отговори
Ром Бакарди преди 6 години
Ние (винаги) ще сме периферна провинция и в СЕЩ !
8
9
 
16
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Единственият начин да се изкласим в условията на глобализацията е СЪЕДИНЕНИЕТО , не пишеше ли така и на Парламента ни. Иначе какво значат малките европейски страни дори една Франция или Германия в сравнение с Китай , Индия , Индонезия , Бразилия разбира се и Русия и Канада и Австралия и САЩ
7
16
 
12
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Аз също съм ЗА СЕЩ
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
6 Дзифтар и какво ще правиш после
5
11
 
13
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Колкото по-скоро България излезе от заробващия ЕС, толкова по-добре за народа ни.
4
8
 
17
 
! Отговори
аз съм българче преди 6 години
1/ факт е,че цел свет имитира американците,германците и французите също2/ факт е,че в Германия и Франция има най-много пришълци и затова искат да се омешим като американските безродници3/ в скандинавските страни са по-малко и си живеят по-добре от американците,затова не се натискат4/ а др.Шулц да ме прощава ама световен интернационал вече нема и нема да има
3
8
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
До1Добро утро! ЕС е картел, формиран, за да защитава интересите на своите основатели. Е, обслужващ персонал винаги е необходим..
2
15
 
14
 
! Отговори
пералня преди 6 години
няма такова ЖИВОТНО ЕС н я м а и не може да има
1
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съединени европейски щати? 1/3 от французите и германците "за"Една трета от германците подкрепят идеята на Мартин ШулцЕС, ако е Германия и Франция, а останалите безгласна буква нямаме място там. Не случайно Англия им тегли една.