След Brexit... увеличава ли се вноската ни за членство в ЕС?

Министерството на финансите отрича тази информация
3 фев 2018 09:29, Петя Славова
27
След Brexit... увеличава ли се вноската ни за членство в ЕС?
Снимка: Reuters

Министерството на финансите опроверга информация, според която осем страни, сред които и България, са се споразумели да увеличат вноските си в бюджета след излизането на Великобритания от общността.

Според прессъобщението от министерството, страната ни не е изразявала такава позиция и такава не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите-членки и Европейската комисия.

Първото предложение на Комисията за бюджет на ЕС за следващия програмен период се очаква да бъде представено през май тази година.

Дебатът за многогодишната финансова рамка предстои и в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, като София ще бъде домакин на две тематични конференции на високо ниво през март и през юни тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС е вреден за Б-я. Полза има политическия елит, усвоителите на Е субсидии. Да не говорим за партийните субсидии. Страна без съдебна система. Страна на вечния преход. Всеки говори с най добри пожелания и предложения за оправяне, а всъщност със законите замазват кражбите и нищо не се подобрява. Кучето лае керванът си върви. Виновен е Ж.Желев, който прокара безкръвен мирен преход. Затова Б-я без да дрънне ........... няма да се оправи.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двете вноски - за ЕС и за НАТО са общо 1,4 милиарда лева.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
страната ни не е изразявала такава позиция --------------------------------Споко. решението вече е взето в Брюксел и до ден - два страната ни ще изрази точно такава позиция.
20
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
то затова е този зор зап балкани да влезнат в ес да запьлнят дупката в бюджетаоставена от англия само че ние не можем заедно да напьлним тази дупка защотосме малки и бедни а наи добре ес да си намали разходите като се почне от седенкитесофрите и заплатите и местенето на всеки 6 месеца някьде из европа
19
0
 
4
 
! Отговори
смока до №12 преди 6 години
До Ганев 12"Вноската беше 1 млрд евра на година." --- смо тан *** :))) - 398млн. евро е за 2015 що мислиш че има хора дето не четат :)))
18
0
 
2
 
! Отговори
Eвропеецо преди 6 години
До мазепаНаистина ли не разбираш, че фокуса на поста ми не е върху това дали плащаме на месец или на година?Научи се да коментираш по същество!
17
3
 
5
 
! Отговори
смока до №17 преди 6 години
До Анонимен 17"Само дето никой не казва колко е сега нашата вноска в ЕС т.е на кое място сме по вноска и на кое по доходи"ами има я на страницата на Министерството на финансите :))) от влизането през 2007 та до последната финансова година :))) ... откъде ви изравят такива *** . за теб не знам на кое място си по доходи ама аз и доста от моите познати сме над средноевропейското ниво :))) вместо да дращиш глупотевини вземи се образовай и бачкай нещо нормално...
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само дето никой не казва колко е сега нашата вноска в ЕС т.е на кое място сме по вноска и на кое по доходи
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полза има само ако ЕС дават пакети както на Гърция по 50-100 милиарда евро на година. В противен случай е по-изгодно извън ЕС за да не се плащат такси за ислями от балканите и за богати гърцки пенсионери. В НАТО може само ако Турция излезе и се направи обща армия срещу Турция и Косово.
14
0
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До ЕвропеецоАко плащаме 1 млрд. на месец, означава че БВП ни е 90 млрд. на месец или 1080 млрд. годишно, 150 хил на човек, което ни отрежда първото място в света.
13
2
 
11
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Ние българите плащаме 1млрд на месец. ЕС ги дава на гербурунгелски бизнесмени да ни строят стадиони за бабите по селата. Това по-зле от социализъм.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както обикновено при боковите правителства главата не знае какво прави опашката и обратно!
11
10
 
2
 
! Отговори
Ганев преди 6 години
Вноската беше 1 млрд евра на година. Дори и да се вдигне това е в ущърб за големите страни, тъй като малките и бедните като България си ги получават пак под формата на еврофондове, проекти, субсииди и прочие
10
2
 
23
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
Защо не казвате колко е вноската... допреди 2-3 години беше 800 милиона евро вноска, толкова е и на Гърция. А ни подхвърлят помощи във вид на програми и точно те се трупат на сметката на народа. По жестока финансова пирамида от европейския сбирщайн здраве му кажи. Но много скоро ще се спука това...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не би трябвало да се увеличава, защото освен, че внасят те също получават от фондове, както и ползват европейския пазар без мита. А много от стоките им се произвеждат извън Европа и в най-добрия случай само се пакетират в Обединеното Кралство. Така че ЕС би трябвало да си подобри събираемостта на данъци и такси.
8
1
 
29
 
! Отговори
АнтиЕС преди 6 години
Аз искам да попитам защо овакантените от британските депутати места ще бъдат запълвани от останалите страни??? Защо просто не ги оставят така? ЗАРАДИ ХРАНИЛКАТА и раздутата евробюрократщина! Затова наричам ЕС - лафката!! Както навремето Сталин е наричал коминтерна - лафката!Защото бюрократите нищо не вършат!Да си евродепутат е НАЙ-СЛАДКАТА ПРОФЕСИЯ НА СВЕТА!Нищо не работиш, а получаваш КОЛОСАЛНИ ЗАПЛАТИ.
7
2
 
28
 
! Отговори
aнонимен преди 6 години
По телевизията го казаха,че се увеличава,Юнкер също го каза,че ще бъде увеличена,те го казаха ако ние с Румъния и Вишеградската четвока не увеличим вноската ще ни спрят помощите.А защо не намалят администрацията в Брюксел или да замразят заплатите им но нашите послушници само се кланят и изпълнват какво им се каже.
6
1
 
33
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Я най- добре брюкселските миш ки да си намалят заплатите и ограничат околосветските пътешествия! И да спрат да изливат милиарди в оная бездънна дупка Гърция!
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Министерството на финансите отрича тази информация"Значи министерството на финансите лъже, защото в бюджета на ЕС се отваря дупка от 13 милиарда годишно.
4
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
от кьде на кьде ще се увеличава вноската да се намалят седенките и софрите вес защо аз да плащам нищонеправенето им и какво ме греят субсидиите коитополучават няколко семеиства в бьлгария референдум за излизане от нато и ес