Експерт: Германия пречи на влизането ни в еврозоната!

Витае опасението за наливане на обществен ресурс в бездънна яма
7 фев 2018 22:00, Екип на Bloomberg
51
Експерт: Германия пречи на влизането ни в еврозоната!
Снимка: Reuters

Има голяма логика в това да се мисли, че именно Германия е най-сериозната пречка пред това България да приеме еврото. Страната все още се възстановява от шока в еврозоната, свързан с "потъването" на Гърция от преди години.

Това заяви експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Знаем какви дебати се разгоряха тогава по отношение на парите на германския данъкоплатец, които изтичат към Гърция – една страна, която очевидно не беше подготвена за да бъде в еврозоната“

По думите на госта в предаването Федералната република действа на принципа „парен каша духа“, като оттук нататък очевидно ще се опитва да наложи виждането, че в еврозоната трябва да се приемат страни, които не само отговарят на формалните критерии, а са действително подготвени за изпитанието, наречено еврозона.

В Германия витае опасението, че приемането на България и Румъния ще означава ново наливане на обществен ресурс в една бездънна яма, което има основание, смята Инджов.

Има ли място България в Шенген? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Още по-добре! Благодарим ти, Господи!
22
7
 
29
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
До 20:Германия не е жертва във връзка с гръцката история, ами агресора. След световната финансова криза от 2008ма, по-силните решиха 'да го набият' на по-слабите (както винаги става). Изгърбиха значи Португалия, Италия, Гърция и Испания.. Даже за назидание ги кръстиха 'PIGS'. Схемата е давам 5,взимам 50 после..
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха-ха. Не било честно.Че то в Евросъюза кое ли е честно?
20
5
 
20
 
! Отговори
Германците знаеха преди 6 години
Германците много добре си знаеха че Гърците ги лъжат. Те даже искаха да ги лъжат.Причината е образователната система в Германия където ги величаят. И щото се почустваха паралии решиха да се покажат. И това беше в ущърб на България.Така че сега да *** рани и да не намесват България.
19
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лято, жега невероятна, седят си двама гърци на сянка и пият узо. - Лошо, Ставрос, лошо! Ще трябва да се работи! - Кой, бе? Ние ли?! - Не бе, Ставрос. Германците!!!
18
5
 
22
 
! Отговори
PD преди 6 години
Гърция и да е послъгвала, на всички им е било ясно. Друга е причината, поради която са си затваряли очите, до момента в които Гърция, бе оставена като проблем само на ЕС. Свързването на проблемите на Гърция, с ситуацията с България е неумно. ЕС е на границата на неуправляемост, поради наличие, на несъвместими идеи вътре в самия съюз. Ние сме част от центростремителните сили (Гермаия). По тъча бяга Белгия, Холандия. Франция иска две скорости, Вишеградците в свой филм. Такива работи.
17
4
 
17
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимендо 13Да ама гърците са тарикати и си отстояват интереса,а ние-будали и ду.педавци!
16
1
 
22
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Определено са основателни тия опасения...Няма и как иначе да бъде,достатъчно е да видим как Банкянския гений работи с финансите-раздава на поразия по собствено усмотрение.Какво ли ще е,ако получи достъп до още по-голям ресурс????То по принцип би било хубаво,ако се инвестира в нещо перспективно,ама..Май е по-добре да не влизаме в Еврозоната-гърците се набалбукаха с кредити,ама поне народът им видя полза,докато у нас ще намажат само Суджуците,а за хората-го.лата опашка...Цените и доходите-отделно
15
4
 
17
 
! Отговори
Суджук преди 6 години
Баце затова натиска с гърди за еврозоната. Обявява фалит и започва да цоца като Ципракис.Тя Меркел едната и боска е свободна, защо пък да не я захапе и да се насиса едно хуууубаааавооо?!
14
0
 
14
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
тате каза ще ми купи колело, ама друг път... :)
13
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е истина кви пари получи Гърция... стотици милиарди! СТОТИЦИ. А нас ни пържат на бавен огън в собствен сос. Два пъти фалирахме 90-те, никой една стотинка не ни даде. Сега пак никаква снизходителност. А византийците са вечно на аванта. Сори ама не е честно тва
12
4
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
В същност ние сами си пречим. Черна гора например приеха еврото без въобще да питат или кандидатстват за разни чакални.. От друга страна от това евро обикновените хора ще търпят единствено загуби.Тоя е експерт, колкото суджук паша е балерина.. примерно
11
8
 
13
 
! Отговори
България и ЕС преди 6 години
България не беше готова за ЕС. Няма върховенство на закона. Не сме готови и за Шенген и Еврозаната. Пак по същата причина. Гърция на времето също е послъгвала за икономиката си и естествено пропадна. Нима ние вярваме на сегашните управляващи за излишаците? Ние не им вярваме, да не би тези от Западна Европа да са по-глупави от нас, та да им верват? Така че доката не си потегнем кочинката ще оправяме Западните Балкани и Турция, където са на светлинни години преди нас
10
12
 
16
 
! Отговори
Сърбоман преди 6 години
Ей затова не влизаме в недоносчето ЕС. Гледаме отстрани и се смеем как ви гаврят бюргерите. Ние сме си с Русия. ЕС е колонизаторски съюз
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия не е глупава.
8
4
 
15
 
! Отговори
PD преди 6 години
Гола вода е Инджев, и въобще не разбира нещата. Доказателствената сила на , парен каша духа, кърти мивки. Ама къде другаде може да се прояви в пълна сила, некомпетентността му, ако не в медиите.
7
4
 
25
 
! Отговори
:):) преди 6 години
а ББ мисли че е омаял бабето от ГДР.Колкото и вчера онзи холандски джендер.
6
5
 
32
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Експерт: Германия пречи на влизането ни в еврозоната!-------И слава Богу!!!!
5
6
 
28
 
! Отговори
Боже,Божеее, преди 6 години
Гол ***- в Шенген. Боцо си прави тънки сметки за лични интереси.Ако попитате бойковистите,с какво ще се промени живота ни в Шенген,едва ли ще получите смислен отговор. Добре,че хората трева не пасат и не ни искат. Правят ни голяма услуга.Бог да пази България от безумните ни и продажни политици.
4
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И за какво ни "приеха"(НАТИКАХА) в Четвъртия райх,като де какво стане нещо в него,на прицел са ВЕЧНИТЕ ВИНОВНИ,БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ!Срещу нас реват,че имало корупция(а голямата е внос от тях),а на Румънците,където има осъдени за корупция,намират някакви други кусури,а най-перверзното е,че ни потупват по робския гръб и казват "добре,добре,браво,НО ТРЯБВА ОЩЕ "МАЛКО"!Ей това "още малко" може да се точи до безкрая!И МАЛОУМИЕТО НИ,СЪЩО!АМА ЗА ТОВА СМЕ СИ ВИНОВНИ НИЕ,***!НЕ ТЕ!