Борисов се разграничава от обидите срещу Келер

Европейската комисия: За нас въпросът е приключен!
Обновена: 12 фев 2018 17:34 | 12 фев 2018 17:30, Екип на Dnes.bg
89
Борисов се разграничава от обидите срещу Келер
Ска Келер. Архив: Булфото

Българското правителство се е разграничило от обидите и настояването за екстрадирането на лидера на европейските Зелени и евродепутат Ска Келер, отправени от партията на Валери Симеонов, след разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Говорител на Комисията съобщи днес, че Юнкер е разговарял по телефона с Бойко Борисов и със Ска Келер в петък, след което правителствената пресслужба е публикувала съобщение, с което правителството се разграничава от декрацията на Националния фронт за спасение на България.

Още по темата

"След дадените пояснения за българската позиция, за нас случаят е приключен", заяви говорителят.

Тя беше запитана дали еврокомисарят за вътрешния пазар Елжбета Биенковска ще участва в насрочената утре в София среща на министрите на туризма в ЕС, след като правителството не се е извинило, а само разграничило от обидите и дали са взети мерки Симеонов да не се появава на конференцията, която е част от програмата на Българското председателство.

Самата Биенковска не е коментирала дали ще промени плановете си, но Българското председателство вече съобщи на сайта си, че тя ще участва в туристическия форум утре.

В декларация, публикувана миналия четвъртък, партията на Валери Симеонов призовава Келер, която беше в Банско и в Кресненското дефиле да се запознае с плановете на правителството за промени в защитените природни зони, да бъде обявена за персона нон-грата и изгонена с "камионетка" от България.

Отправят се обиди към германската евродепутатката, която е наричана "зелен джихадист" и "нагла и самонадеяна особа". Самият партиен документ, който не е свален от сайта на НФСБ, е озаглавен "Да намажем ските на Ска Келер".

Келер, която е съпредседател на парламентарната група на Зелените в Европейския парламент, призова да се спре изсичането на горите в Пирин и обоснова участието си в протести в Банско с факта, че Национален парк "Пирин" е част от защитените природни зони по "Натура 2000".

Келер е отправила официално питане до Европейската комисия дали плановете на българското правителство да разшири зоните, разрешени за бизнес дейност на територията на парка, не противоречат на европейското законодателство за "Натура".

В изявлението на правителството от петък се казва, че "позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство", както и че кабинетът "винаги е отворен към критики и зачита правото на свободно изразяване на лично мнение в рамките на закона".

Ска Келер, която е избрана в Европейския парламент от Германия, не е коментирала намесата на Юнкер по обвиненията на партията на Симеонов срещу нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
21
 
! Отговори
българина преди 6 години
Кога немските крави пасяха у гората и бауерите ги е ха България е била на три морета! А за това че ни оставихте да се оправяме с фесовете сами 1444г сега е ваш ред да видите що е то ислям и как се интегрира! Успех през следващите 482г! Не се занимавайте с България! Ще патите мноого.
11
16
 
28
 
! Отговори
@ преди 6 години
Не съм фен на г-н Симеонов... изобщо даже.Но е прав.Утре може да дойде и портиера на Бундестага или ел. техника на евро парламента да ни дава акъл и да участва в организирани шествия. Не карам и ски. Не стъпвам в зимни курорти. Скъпо. Но, как може курорт като Банско да е с един лифт? Швейцария и Австрия са надупчени като сирене от километри лифтове.Швейцарците имат 335 ски курорта с 7086км писти. Население почти колкото нас - малко над 8 милиона.Ама от псевдо дами като г-жица Ска.
10
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това на снимката от какъв пол е?Да не би да е представител на Истанбулската конвенция?
9
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банско има нужда не от 2, а от поне 3-4 лифта!Къде са тези еколози, когато се изсича и продава в чужбина дървесината от цяла България?
8
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръгнала акъли да дава на българите.Айде ............марш от България.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Boiko zezo se gotvi Sa stola ti taka lujanov naoravi sreschtu jivkov i bakev
6
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая евродепутатка Ска Келер да не дава акъли , а да се маха от България.Аман от натрапници и еврогадини.
5
4
 
21
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Имах си аз Гражданите за Еничарство на Република България герб да не ни предадат и продадат на отворено обшество, америка срещу България, мит, шалом и цру. Още гербаджийски деца ще си заминат...
4
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Респект към Валери Симеонов!Не може тука някакви *** да идват и да казват какво да се случва!
3
1
 
26
 
! Отговори
:):) преди 6 години
февруари месеца на разкола за правителствата на Герб
2
6
 
33
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Абе Боко насила ще ме принуди да гласувам за социалистите.
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОКООООООО ИЗТИЧА ТИ ВРЕМЕТОООООООО, КЕ ТИ ДРЪПАТ УШИЧКИТЕ