Борисов: Поставил въпроса за ненамеса, но... И Турция има претенции!

Премиерът благодари на Ердоган за нулевия поток от бежанци
Обновена: 27 мар 2018 07:14 | 26 мар 2018 22:17, Боряна Павлова
222
Борисов: Поставил въпроса за ненамеса, но... И Турция има претенции!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Благодаря на председателя Доналд Туск, на Жан-Клод Юнкер и на турския президент Реджеп Ердоган за конструктивната среща, която проведохме, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с лидерите на ЕС и Турция.

"Това беше една среща, която беше заредена с голямо напрежение. Очакванията бяха да няма толкова конструктивна позиция", посочи премиерът.

Той допълни, че е благодарен на тримата си гости. Премиерът посочи, че са обсъдили теми, които са общи и за Европа, и за България.

Борисов посочи, че са засегнати и темите за тракийските бежанци. Съгласие не е постигнато но той изрази надежда, че до юни въпросите ще бъдат решени.

Борисов се извини на варненци, благодари и на Ердоган, че удържал на думата си, че имаме нулев поток от бежанци по границите ни.

"Надявам се българите да го оценяват, защото помним времето, когато мигрантската вълна ни беше притиснала", припомни той.

Премиерът посочи, че е поставил пред Ердоган въпросът за тракиските българи, за намесата ни вътрешните работи, но…

"Решихме, защото и техните претенции не са малко - за данъци, обезщетения за бежанците от Възродителния процес. Всички теми до една са поставени, разисквани, но не сега е времето", посочи Борисов


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
7
 
! Отговори
nina преди 8 месеца
Нищо не си представил - не ти стиска! Или си смутолевил нещо мимоходом.
192
2
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 месеца
Ще има претенции Турция,след като България няма армия и държавници.
191
7
 
7
 
! Отговори
Тракиец преди 8 месеца
До Анонимен
Когато бях в Германия чух, че ако си турчин и вземеш немско гражданство ти конфискуват имотите в Турция ! Не съм го прочел никъде, но напълно е възможно да е така.
190
5
 
15
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 месеца
Единственото което се разбра на тази среща бе ,че дедо Боко не различава Доналд Туск от Доналд Тръмп.На него му е все едно ,важното е да служи на някой господар.Цял живот е бил слуга и такъв ще си остане.
189
4
 
15
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 8 месеца
Нищо не е поставил банкянския келнер.Никой не му е дал думата.Нищо не се случи на тази среща.НИЩО!Няколко снимки на които Ердоган изглежда като държавник , а останалите участници бяха за фон.Особено оня куцащ пияндурник Жан.Цялата пара отиде за свирката.
188
6
 
20
 
! Отговори
БОРИСОВ НЕ ЛЪЖИ преди 8 месеца
СТРАХЛИВЕЦЪТ НИЩО НЕ Е ПОСТАВИЛ ПРЕД ЕРДОГАН. МУТРАТА Е ЗАВИСИМА ОТ ПАДИШАХА И ЗАТОВА ЛЪЖЕ, КАКТО ВИНАГИ. КОЛКОТО Е КАЗАЛ НА ТЕРЕЗА МЕЙ, ЧЕ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА УБИЙСТВОТО НА СКРИПАЛ. БОРИСОВ Е НИТО ПОВЕЧЕ, НИТО ПО-МАЛКО ОБИКНОВЕН ПОЛИТИЧЕСКИ ТЪРГАШ, СЛУЧАЕН ЧОВЕК, ТУРДИСАН НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА ДА ПРЕДСТАВЛЯВА И ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ, ВКЛ. И НА ТУРЦИЯ
187
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДО 188

Господин Борисов не може да издаде такава заповед Турция макар и не чл енка на европейският съюз притежава коза -бежанска вълна ! Никой европейски "лидер" неможе да си позволи ПРЕнаселяване с така наречените "бежанци"(каквито те не са ).За разлика от партньорите отвъд Атлантическия океан които могат да заставят Европа да изгони руски посланици във всички страни и да саботира световното първенство по футбол,България е политически импотентна и не може да налага условия на Турция
186
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Българин

Я ВЗЕМИ ДА ПРОЧЕТЕШ ИСТОРИЯТА, А
185
5
 
25
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 8 месеца
ДА СЕ СПРЕ ВЕДНАГА АВТОМАТИЧНОТО ДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО НА РОДЕНИТЕ В ТУРЦИЯ,

ОТ БИВШИ ИЗСЕЛНИЦИ ОТ БГ И МЕСТНИ ТУРЦИ
184
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Надали има по-продажно мекере, управлявало държавата ни досега от тоя !
183
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
премахване на двойното гражданство с турция !
182
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До анонимен

ВБатак по висшестоящите българи са се събрали в църквата и са решили да изколят турците от с.Нива Махала и един Българин казва това на Башибозука и става нещо което не трябвало да стане. Иначе сега нямаше да има село Нова Махала с Турско население
181
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Тракиец

Недй бе ТРАКИЕЦ ти дори не можеш да си българин а тракиец може да се спори за тракийците какви са били ама щом няма държава Тракия то значи са били асимилирани. България също искаше да асимилира турците там и дори бяха подложени на геноцид.Кой на кого какво дължи много добре се знае
180
17
 
9
 
! Отговори
иван преди 8 месеца
Борисов заяви , че са се разбрали с Ердоган на втора среща до юни месец да се изяснят въпросите , засягащи само България и Турция , въпреки че това би трябвало да се свърши от Президента ни , който не му стиска явно !!!!
179
3
 
15
 
! Отговори
казах ли ви преди 8 месеца
че и Тръмп присъства на историческата среща? обръщението на Борисов към Туск беше-присъствашия тук Донал Тръмп. Странното беше че никой не реагира.Включително и Туск!
178
3
 
6
 
! Отговори
бачо Илия преди 8 месеца
До ЕВРОПЕЕЦ

А как мислиш ,че се казват няколко милиона гърци Останали в северната част, след Гръцко-Турската война 1919-21г. и хиляди други християни в Турция. Разбира се Истамбул прави изключение.
177
8
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
какви претенции може да има кьм нас кога ще плати за 500 години турско
робство за клането в батак за убитите през 1878 за отвлечените жени и деца
еничари
176
2
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 8 месеца
До Анонимен

Има още един оцелял ,,апостол,,. Стоян Заимов. Различни хора са управлявали Българиая, включително и професори, но слабо образованите от Стамболов до Борисов по-дълго време. ,,Всеки народ си заслужава управниците,,
175
7
 
3
 
! Отговори
Коко преди 8 месеца
До Българин.Кой си ти бе ***
174
8
 
27
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
До Анонимен 152
ТИ СИ ЗА ПСИХИАТЪР
По голяма *** от Боко ТЪПОТО не ни е управлявал никога.
Тоя и всички от ГЕРБ трябва да влязат в учебниците по история като най голямото недоразумение.
Хората които унищожиха и ограбиха България.
Тия трябва да напуснат страната незабавно и никога повече да не се връщат тук. По големи КРАДЦИ не е имало никога.