Английският посланик у нас: Благодарим ви!

"България вече изрази солидарността си към Великобритания"
29 мар 2018 09:10,
282
Английският посланик у нас: Благодарим ви!
Снимка: архив, Булфото

Посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс изрази благодарността на страната си за придприетите от нас мерки по случая "Скрипал".

Припомняме ви, че десетки европейски страни отзоваха руски посланици и дипломати, докато нашето правителство привика за консултации посланикът ни в Москва Бойко Коцев, който късно снощи се прибра, но не пожела да коментира какво ще го консултират.

Още по темата

"Има много страни като България, които поради географски, икономически и енергийни причини, за които е много трудно да вземат такова решение. България присъства в тази реакция на международно равнище, за кеото ние сме много благодарни", заяви днес Хопкинс пред Нова тв.

По думите й за Великобритания няма колебания, а има голяма вероятност Русия да е виновна за отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му.

"Русия развива през последните 10 години невропаралитични вещества за убийства в световен мащаб. Това е поредица от действия. Години наред Русия погазва международния правов ред - намесата й в цял свят, кибератаки. У нас това се разглежда като поредица от последователни действия и за нас е много важно да покажем, че ние повече няма да търпим подобни неща", каза още тя.

"Сигурността на Европа е и британската сигурност. Управлявайки развода си с Европа, искаме от нея да постигнем ниво на сигурността, за да можем да се справим със заплахите, защото те не са само към Великобритания", обясни посланикът на Великобритания у нас.

"През последната годинаи  половина водих много разговори с българското правителство и едно от нещата, което се откроява в тях винаги е, че ние ще останем приятели след напускането ни на ЕС. Ние ще продължим да изграждаме вазимните си отношения. Те са много сили в борбата с тероризма, нашите търговски отношения се разрастват. За нас е много важно да продължим да привличаме българските студенти", завърши дипломатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кой им открадна чистачките в тази гъста мъгла"ТК
143
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните наказват руснаците,че си избраха отново Путин.Тереза Змей място не може да си намери.Ами ако МИ6 са истинските извършители с цел провокация и международна подкрепа с друга цел-намаляване на милиардите евро,които дължи Англия на ЕС заради Брекзит???Много въпроси без отговор.
142
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години обвиниха българин,че е искал да убие папата.Не го доказаха,но съсипаха живота на един човек и репутацията на цялата държава.После се извиниха под сурдинка,но злото вече беше сторено.Сега историята се повтаря на друго място с друга държава,неудобна за "ценностната" им система,позволяваща диктат на по-силните към по-слабите имащи наивността да се включат към техните "ценности".
141
16
 
5
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Усеща се и натрапчив мирис на рушка газ ... май пак трябва да слагаме противогазите или поне да отворим широко прозорците, за да проветрим помещението ...
140
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА АКО АЗ СЪМ НА МЯСТОТО НА ПУТИН ИЗЛИЗАМ И КАЗВАМ ,ЧЕ ПОЖАРА В КЕКЕРОВО Е УМИШЛЕН И Е ПРЕДИЗВИКАН ОТ АМЕРИКАНСКИ ,ЕВРЕЙСКИ И АНГЛИЙСКИ СЛУЖБИ.НЕ МУ ТРЯБВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА НА РУСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДОСТАТЪЧНО Е КАКТО ПРАВИ ТЕРЕЗА ЗМЕЙ БЕЗ ДА ПРЕДСТАВЯ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА ПУТИН ДА КАЖЕ ,ЧЕ ИМА ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ПОДПАЛВАЧИТЕ ДА СА ШПИОНИ ОТ СЛУЖБИТЕ НА НЕЙНО КРОВОКРАКО РЕПТИЛСКО (ВЕЛИЧЕСТВО) И КРАВАРСКИТЕ ИМ КАШЕРНИ КОЛЕГИ КАТО ЦЕЛТА Е ДА СЕ ДЕСТАБИЛИЗИРА РУСИЯ
139
3
 
18
 
! Отговори
без доказателства преди 6 години
Всъщност, по принцип, Ема Хопкинс сама си признава, че няма доказателства!
138
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха ни натикали насила в ЕС и НАТО, сега щяхме да сме спокойни и нямаше да се налага всички да ни командват.
137
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, както винаги България бърза като муле пред майка си! Да, това е НИКОГА да не си взимаш уроци от историята! Не мога да разбера, само преди 15 години тия фалшиви и лицемерни ингилици, със същите "доказателства" подпалиха войната в Ирак и донесоха нещастие и смърт на милиони хора!!! САМО ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО ВЪОБЩЕ ДА НЕ ИМ ВЯРВАМЕ, а да ги "подкрепяме" е истинска ЛУДОСТ!!!! С КАКВИ ОЧИ ЩЕ ГЛЕДАТЕ НАРОДА СИ, муш-мо-роци, КОГАТО ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ И ВИНОВНИКА ВЪОБЩЕ НЕ Е РУСИЯ!???????
136
9
 
4
 
! Отговори
Хопкинс преди 6 години
- Благодарим на новата ни добра *** България за услужливото и поведение!
135
2
 
22
 
! Отговори
Тази е 'за' преди 6 години
До Стефанов Англия не е подписала Истанбулската конвенция, но тази посланичка е 'за' конвенцията, не е съгласна с държавата си, така че пред нас е ***. Тя пак и пак казва, че Ист. конвенция е само и основно против насилието над жените. Не я защитавай, *** е от всякъде, а може и да е ***, я я виж по-внимателно
134
2
 
31
 
! Отговори
11 преди 6 години
"за Великобритания няма колебания, а има голяма вероятност" .... идиотска работа.
133
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато всички ни благодарят, а ние не знаем за какво ...Замисляме се, мислим, мислим, ...И не знаем за какво ни благодарят и се побъркваме от чудене
132
2
 
6
 
! Отговори
Слободен българин преди 6 години
с шамари не става, ако шамариш по чужди къщи. Ако защитаваш своето, с друго освен шамари не става.
131
1
 
19
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
Русия погазва международния правов ред - намесата й в цял свят, кибератаки?????-----------------------Епруветка с измислено хим.оръжие - руска намеса? Бомбардировки на Сирия ,с която започнаха да разбиват една страна - руски? бомбардировки на цивилно население в Сърбия - руско? Събиране на данни от Фейсбук и използване за манипулации - руско? Подслушване на телефоните на европески лидери от американско посолство?Гнусен ***,който изтипосан на снимка - да предостави поне 1 доказателство
130
1
 
12
 
! Отговори
Брррр преди 6 години
Брей, квой туй страшно нящо?
129
1
 
25
 
! Отговори
Песен преди 6 години
- Ох, колко мило! Госпожата ни благодари! Найс, ама този Рай води в Ада!
128
9
 
2
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
До Анонимеk "Да, но западът изяде шамарите в Крим. Крим е руски. И в Сирия Путин ви опука шамарите. И ще бъде президент още 6 години и ще има много шамри." Със шамари не става, особено в дългосрочен план. Справка - Близкия изток, Арабска пролет, цветни революции.
127
1
 
20
 
! Отговори
мъка преди 6 години
Божеее, какви страхливи и продажни *** за политици , които вземат безкрайно *** решения!***
126
0
 
17
 
! Отговори
Изложиха се преди 6 години
Работата е много зле, щом не става с инструктаж по телефона, ами кола от Брит. посолство отива до Външно. Не щат да им засекат лъжите по телефона освен това.
125
0
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Благодарим ви!-------------------На чустветелни ли го играят Британците? :)) Засегнати са били чувствата на безчувствените! :)) ... п*си, сър!