Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Най-висока концентрация от отровата имало на входната врата
29 мар 2018 07:30, Анисия Иванова
130
Скрипал и дъщеря му – отровени пред дома си?

Бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му, отровени с нервнопаралитично вещество във Великобритания, вероятно са били изложени на токсината на входната врата на дома им във Великобритания според британската полиция, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Британското правителство обвини Русия за атаката с бойно отровно вещество срещу бившия агент на руското Главно разузнавателно управление, издал имената на много руски агенти във Великобритания. Москва отрича обвиненията, довели до незапомнена дипломатическа криза между Русия и западния свят.

Специалистите са констатирали, че най-висока концентрация на нервнопаралитичното вещество до момента се регистрира на входната врата на дома на двамата в Солсбъри, в Югозападна Англия, се казва в съобщение на Скотланд Ярд - криминалния отдел на полицията.

"Затова смятаме, че баща и дъщеря Скрипал са имали първо съприкосновение с отровата именно там",писа в Туитър шефът на контратерористичния отдел на лондонското полицейско управление Дийн Хейдън.

Следи от веществото са били открити и на други места, изследвани от експертите през последния месец, но концентрацията там е била по-малка. Затова домът на двамата остава главен обект за работа на детективите, разследващи случая.

Скрипал и дъщеря му бяха открити в безпомощно състояние на улицата в Солсбъри на 4 март и оттогава са в реанимация, където британските лекари се борят за живота им. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези англичани сътвориха комедиен сериал, с който ще надминат "Ало, ало"
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кога да чакаме последната версия? Ами да седнат МИ 6 и да мислят..., няма само Тереза Мей и Джонсън да се потят и да говорят глупости!
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези се оплетоха в собствените си лъжи като патета в кълчища!
86
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 6 години
Тия ще ме "утепат" от смях! Излизат се с нови и нови" доказателства "!
85
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 6 години
Английска подлост !
84
0
 
14
 
! Отговори
тя преди 6 години
Как пък пред този вход не е пострадъл някой друг при тая "страшна" отрова? Смех и пак смех!
83
0
 
18
 
! Отговори
тя преди 6 години
"Отровен пред дома си" .Значи имал е време да посрещне дъщеря си , която в чантата си носила същата отрова , яли в ресторант , излезнали и сядат на пейка н несвяст! Дрън , дрън та пляс! Затънаха в лъжи и искат цял свят да им е солидарен в лъжите им!
82
0
 
11
 
! Отговори
Една жена каза преди 6 години
Хайде сега, отнесете къщата на скрипалови като веществено доказателство. Добре я опаковайте, с голи ръце.Този Скрипал, дето уж бил отровен и никой не го е видял, в същност не е Скрипал.Всеки чавек си има двойници. Та, руснаците са подменили лежащия в затвора им Скрипал с негов двойник. Затова този двойник, сега 100% руски шпионин се е мотал около лабораторията за бойни отровни вещества, дето уж не се произвеждат в Англия.Англичаните се усъмнили и го отровили с БОВ произведено в тяхната си лаб
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Много шум за нищо" или "Комедия от грешки"? Шекспиреее! Нищо ново след теб няма! Дори Макбет е още жива!
80
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шерлок Холмс:- Доктор Уотсън, къде е отровата? Проверихме в пейката, колата, багажа, гаража, вратата, къде ли не.- Холмс, а може би е лабораторията за бойни отровни вещества на съседната улица?- Гениално Уотсдън! Как не се сетихме преди месец!
79
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трета седмица вече британските лекари се борят. За жалост Скрипал и дъщеря му са все още живи. Тереза Змей е внесла протест до Москва " Вашите агенти не искат да ядат гъби! Ще им наложим санкции!"ЕС оказва солидарност и изпраща безплатно мухоморки и стрихнин за Скрипал.
78
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега,ново двайсе.Накрая да не се окаже,че са яли отровни гъби.
77
11
 
6
 
! Отговори
Докога ? преди 6 години
Пак наказаха бедната Путинова Русия...Докога ?
76
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следете и останалите английски епизоди. Стават все по - смешни с всеки изминал ден. :)
75
1
 
32
 
! Отговори
Конфронтация преди 6 години
Точно когато Тръмп поздрави Путин и поиска среща с него, стана джънгъра. Аз в случайности не вярва. ЦРУ и МИ5 са убийците.
74
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срочно съвещание на британските тайни служби. Ще теглят жребий, за да определят къде е бил нервният газ.
73
0
 
30
 
! Отговори
The Queen преди 6 години
Очевидно MI6 не си вършат работата много добре ! Почти един месец са в болницата и не са умрели явно много водка са пили тея руснаци !Корави руснаци !
72
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хаха, аглийците се оплетоха като патета в калчища с лъжите си. Всеки ден нова версия...
71
1
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
ГЕЙОВЕТЕ ОТ АНГЛИЯ СЕ ОПЛЕТОХА В КЪЛЧИЩАТА. ТОЛКОВА Е ВИДИМА ИЗМАМАТА, ЧЕ И ПЪРВОЛАК ЩЕ РАЗБЕРЕ,ЧЕ Е ИНСЦЕНИРАНО. ЦЕЛТА Е АНГЛИЯ ДА СЕ ОТТЪРВЕ ОТ ТОЗИ БИВШ ТЕХЕН АГЕНТ КОЙТО Е ПРЕДАВАЛ РОДИНАТА СИ РУСИЯ. ВЕЧЕ Е ПЕНСИОНИРАН И НЕ ИМ Е НЕОБХОДИМ ТА ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ НЕГО. ВИДИМО.
70
2
 
39
 
! Отговори
eddim преди 6 години
Странно!!! Прегледах новините в нета и навсякъде "случая Скрипал". Това което не може да не направи впечатление е коментарите. Навсякъде доминират иронията и сарказъм. Това е май масовата оценка за случая.