Дипломат №1 в Берлин: Да запазим диалога с Москва

Доверието ще бъде възстановено, ако Русия желае това, заяви Хайко Маас
41
Дипломат №1 в Берлин: Да запазим диалога с Москва
Хайко Маас. Снимка: Reuters

Германският министър на външните работи Хайко Маас заяви, че неговата страна желае да запази диалога си с Русия въпреки конфликта около покушението срещу Сергей Скрипал с химическо оръжие и експулсирането на руски дипломати от Берлин, съобщава ДПА.

В интервю за "Билд ам зонтаг", публикувано днес, Маас казва, че сега несъмнено "много от доверието бе загубено заради действията на Русия през последните години".

Но същевременно, подчертава той, "ние се нуждаем от Русия като партньор, например да помага за решаването на регионални конфликти, за разоръжаване и като стълб в многостранния световен ред".

Министърът декларира, че Берлин е готов на диалог и изразява надежда, че доверието ще бъде възстановявано "стъпка по стъпка", ако Москва желае това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
13
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Хайко Маас - най-посредствения от най-посредствените!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя сайт на моменти направо ме изумява с подбора на думи които се цензурират :O :O :OНе мога да се сетя и една смислена причина да се цензурира името на съветския дипломат от времената на ВСВ - Вячеслав Мо-ло-тов!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, нов пакт от типа *** - Рибентроп е кошмар, който със сигурност смущава сънищата на политиците в Лондон и Вашингтон
11
39
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Този немски външен министър е заблуден! Русия ВИНАГИ ама ВИНАГИ е била лъжец, узурпатор и не се е съобразяваала нито с международното право нито с мнението на дадени държави. Топъл пример (освен анексирането на Крим). Русия каза: "изтегляме си войските от Сирия", точно след месец почна да бобми Северна Гута. Заплаши, че ще мине през въздушното пространство на натовска държава, за да достави оръжие на Сърбия!?? Това какво е, питам аз?
10
1
 
13
 
! Отговори
Това е преди 6 години
Това в пътя диалог и разговори,всичко друго води към ада.
9
1
 
31
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
нещата са елемнтарни силна Европа и Русия е най-големият геополитически кошмар за Кравария,говорителя на Стратфор си го каза директно искаме да всеем разцеплние между Евроап и Германия за да може да запазят влиянието си в света иначе отиват на кино!Колко *** трябва да си да не го проумееш това,всичко е схема!
8
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че има и разумни политици, а не са всички като склеротиралата ибладана от бяс бабичка Тереза Мей.
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България взе много мъдро решение. Утре атовете като се разберат, ние магаретата щеостанем със "само дето ручахме жабетата"
6
1
 
30
 
! Отговори
Илия - Варна преди 6 години
За доверие между две страни е необходимо разбиране и ненамеса и от двете страни. Недоказани подозрения, особено изказани от такива интриганти като сащ и британците, трябва добре да се проверяват и подлагат на съмнения. Те винаги лъжат нагло, само за да извлекат интерес за себе си. Припомнете си историята!
5
2
 
32
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ вън от Европа и ще си дойдат нещата на мястото!Тия дни гледам само клипчета заснети от американци в тубата каква клоака и мизерия е в Калифорния,центъра на Лос Анджелис е по-зле и от Столипиново колкото и на мен да ми беше трудно да повярвам!ФАЩ са майтапа на света улиците им са усеяни с бездомни а се правят на голямото добро утро !Аре къш мизерници!
4
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Запада сега направи компромис със световния терорист Русия тогава тежко му !
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните така и не доказаха това което говворят.
2
40
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съд за кремълските престъпници !
1
44
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Берлин може да си позволи да говори каквото си иска защото е велик но България не!За всички стана ясно че България избра Русия а не ЕС.Жалко за България разбира се.