ЕС с надежда: Мирът на Корейския полуостров е възможен

Евросъюзът е на страната на мира, подчерта Могерини
Обновена: 28 апр 2018 07:16 | 27 апр 2018 21:40, Красимир Ангелов
31
ЕС с надежда: Мирът на Корейския полуостров е възможен
Снимка: Reuters

Днешната среща в Панминчжон между ръководителите на Северна и Южна Корея показва, че пътят към мира е възможен, въпреки всичко. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Още по темата
Днешните събития показват, че диалогът и дипломацията са най-силните средства за постигането на мирно решение по най-трудните въпроси, както и че са от полза за региона и за света. ЕС е готов да отговори на призива международната общност да окаже цялата необходима помощ за премахването на ядреното оръжие от Корейския полуостров, допълни Могерини, цитирана от БТА.

Тя добавя, че това означава Пхенян да се откаже от развитието на ядрените и ракетните си програми изцяло, надеждно и необратимо.

Сега очакваме срещата между ръководителите на САЩ и на Северна Корея, както и нови положителни резултати. ЕС днес, както и досега, е на страната на мира, за премахването на ядреното оръжие и за успеха на всички корейци, допълва Могерини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Бае ви Герги, преди 5 години
А са спрели ядрената програма, веднага са последвали Либия и Ирак! Нали за това се пънят САЩ на Иран, ако се сдобият персите с атомна бомба, краварите и тях няма да командват, затова и бързат със санкции и заплахи.
22
1
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
На куково лято...
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възможен е след ядрената програма на Северна Корея. Европейският съюз и НАТО се срещат с диктатори, разговарят с тях. Мирът е възможен, но войната е невъзможна в Северна Корея. В Ирак, Либия, Афганистан беше обратното - войната беше възможна. В Сирия войната става невъзможна след намесата на Русия и става възможен мирът. Войната остава в Ирак и Афганистан.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23 Как да не клекнаха , какво се случва сега
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати *** изказване,да си махнат ядреното оръжие ,че да им спретнете една демократична война,що не призовавахте за мир когато Тръмп ги заплашваше че ще ги унищожи,ама като не клекнаха сега големи пацифисти станахте.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малииии, направо да се разплачеш колко е загрижена тая доброто на корейците.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не съм чувал корейците да са ви искали мнението бе охлюви.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вчера Тръмп обиждаше Ким и ежедневно го заплашваше,че ще ги изтрие от земята.ЕС го подкрепяше.Въпреки наложените санкции СК се сдоби с ядрено оръжие готова да се защити от САЩ.САЩ,които избиха милиони корейци и разделиха страната.Обединена Корея не е изгодна на САЩ,Русия,Китай и ЕС.Но процесът е необратим и сега всички приветстват и подкрепят обединението,защото нямат друг избор.Дори Тръмп да каже,че той е обединил Корея,няма значение.Важно е,че няма да има ядрен конфликт.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17, удивително инфантилно и д..ебилно джъндърско писание!!!! И за това чакаш няколко цента ха ха ха ха...
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дон Дони каза или мир,или ще ядете томахавки като ислямските аврчета на Путин.За радост на всички,китайците не са диваци каъто руснаците и всичко ще се уреди по мирен път,като най голяма полза от това ще имат севернокорейците.Ким е истински лидер който мисли за народа си,на като Асад който си стои в двореца до като сирийските деца се давят в морето.Но култура не се гради с водка и лосиони и слям,гради се с бачкане и ум.
13
4
 
12
 
! Отговори
за ЕС преди 5 години
Много скоро две държави-агресорки-Франция и Англия-основателки на ЕС , в разрез със законите на международното право бомбардираха суверенна Сирия без доказателства за използване на химическо оръжие от законния президент Асад!!!!
12
3
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Евросъюзът е на страната на мира, подчерта МогериниИма ли нужда от коментар тази наглост?
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Таляна както всеки търтей в Брюксел рецитира клишета, друго не може да каже. Това и е работата, за това и плащаме 300 хил евро заплата.
10
4
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До ами сега ?Руското влияние, винаги е било малко в Северна Корея. Там са китайците... И е доста сложна материя този полуостров за да се обясни с познанията ви!
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми за мир ще са, къде да ходят, иначе оня малкия като ги подпука... Това да не е България която се е навела със смъкнати *** пред по-старшите евроатлантически партньори и всеки я подритва като мpъcна изтpивалка.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мирът на корейския полуостров зависи най-малко от мнението на Могерини!
7
4
 
21
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Мирът е възможен само там, където не присъстват САЩ.
6
10
 
5
 
! Отговори
ами сега ? преди 5 години
САЩ и ЕС ще налеят доста пари в северна Корея и ще й помогнат да заздрави икономиката си ! Русия губи влиянието си над северна Корея !
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само преди 1 седмица 2 държави учредителки на ЕС бомбардираха през нощта като абсолютни страхливци суверенна държава в гражданска война.
4
3
 
15
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Всички сме за мира. Време е чичо Сам, да си тръгва от Корея, но дали ??? А дали руснаците са диваци и алкохолици не знам. Но нямам такъв спомен.