Макрон и Мей с призив: Забрана на химически оръжия!

Двамата призоваха световната общност за повече мерки
29 апр 2018 21:37, Петя Славова
32
Макрон и Мей с призив: Забрана на химически оръжия!
Снимка: БТА

Френският президент Еманюел Макрон и британската премиерка Тереза Мей призоваха международната общност да подсили мерките за забрана на химическите оръжия, предаде Франс прес.

Още по темата

"По повод 21-ата годишнина от влизането в сила на Конвенцията за химическите оръжия и след събитията в Дума и Солсбъри, Тереза Мей и аз призоваваме международната общност да подсили, заедно с нас, мерките за забрана на тези оръжия за масово поразяване", написа Макрон в Туитър

."Преди 21 години Конвенцията за химическите оръжия забрани използването, разработването, производството и складирането на химически оръжия. Еманюел Макрон и аз потвърждаваме, че държим на това споразумение и призоваваме другите страни да се присъединят към нашата твърда позиция: никога не трябва да се връщаме назад", заяви в Туитър британската премиерка.

Конвенцията влезе в сила на 29 април 1997 година. В Организацията за забрана на химическите оръжия, която е натоварена с прилагането й, членуват 192 страни. Централата й е в Хага, пише БТА.

На 14 април Великобритания, САЩ и Франция нанесоха удари срещу режима на сирийския президент Башар Асад. Те го обвиняват, че на 7 април режимът му е извършил в град Дума предполагаемо химическо нападение. Сирийска делегация, явила се пред ОЗХО в четвъртък, определи нападението като инсценировка, припомня АФП

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Какво зловещо лице,досущ Кондолиза.
26
0
 
2
 
! Отговори
Нико преди 6 години
А в порт даун лабораторията какви опити прави и какво произвежда??? Или тя произвежда шоколади
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртата вещица Мей......................прилича на вампир!!!
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е пари! Тия ракети, дето полетяха срещу Сирия се произвеждат от две компании. Съпругът на тая е акционер в едната от тях!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ot usa ili ot anglia
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безогледните лъжи прерастнаха в безогледни клевети. И до днес няма нито едно доказателство за използването на каквото и да било хим. оръжие. Ако имат, нека го покажат. Англоамериканците си имаха нужда от враг и си го намериха в лицето на Русия, която просто не им играе по гайдата. Прави чест на Путин, че реагира сдържано и не отговори на провокацията им в Сирия. А те буквално пощръкляха, защото нямаше накъде повече да се излагат... Добре замислен цирк, с неочаквано неприятен край.
21
13
 
1
 
! Отговори
Русия потъва преди 6 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
20
1
 
11
 
! Отговори
А преди 6 години
ТИЯ КАКВО РАЗБИРАТ ОТ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ,ЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА ЛЪЖИТЕ ВЪВ ИМЕТО НА ПЕТРОЛА,ЧЕ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ЗА ТЯХ НИЩО НЕ ЗНАЧИ,КОЛОНИАЛНОТО В ТЯХ МОЖЕ ДА СЕ ИЗБИЕ САМО С НЯКОЯ РАКЕТА.
19
1
 
14
 
! Отговори
Майко, мила преди 6 години
Какви болни умове и зли хора управляват света!
18
1
 
14
 
! Отговори
Петя Славова преди 6 години
тая от снимката изглежда сякаш саи завряли чадър отзад и са го отворили
17
19
 
1
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Единствено Русия и С.Корея плашат с оръжие, то толкова и си могат. Само не разбирам защо русофилите заминават на запад а не за Русия. Жалка работа.
16
0
 
16
 
! Отговори
без доказателства преди 6 години
Кога ООН ще забрани лъжите на западните политици? 17 сирийци доказаха, че в Дума не е имало химическо нападение. Скрипалите не бяха отровени. Липсват доказателства! Шибнали са им някакъв силен наркотик за да ги зашемети и след това са им казали, че са били отровени.
15
1
 
19
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
Имаше навремето такъв лаф:"Чрез нахалство/наглост към прогрес!"...Явно още е валиден,поне докато се връзват хората на тези номера....
14
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех че веселба... Дайте, да дадем. Добре ги засили Путин по пързалката с неговата сдържаност. Задавиха се от собствената си злоба и замалко да се удавят в нея. Жалки ***.
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не споменава, че бяха я подгонили в парламента за оставката й заради едноличното й решение да ударят Сирия, породено от едноличните й клевети към Русия, относно мнимото отравяне на Скрипалите. Няма и да чуете, евроатлантическата завеса добре се грижи за това, да не знаем.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте й само физиономията... Прилича на бостанско плашило. И от това нещо очакваш разсъдък...
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тая новини повече не ща. Освен една - как се е задушила сама в тайната си лаборатория при секретно производство на химическо оръжие. Ама вие няма да я пуснете тая новина - нали сте евроатлантици...
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И космическата радиация! Като не можеш да си решиш проблемите в собствената държава и трябва гръмко лого. Напримр:Да съхраним теорията на Дарвин, като наемем описаните от него пpимати в британското здравеопазване. Но понеже ме широскроени, да наемем същества и от страните хартерни с други видове майймуни - например филипинския тарсиер.
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както и да го увърта бабата, няма как да скрие нищо.Всички видяха как набедиха Русия с клевети, без нито едно доказателство.На тях им беше жизнено-необходимо да имат враг, за да покажат на света колко са добри и как винаги са прави. Пръснали са се от яд, че немогат да стъпят накутрето на Русия...
8
0
 
24
 
! Отговори
Дедо поп преди 6 години
Ало днес.бг ша ви съдя за тормозВсеки път като публикувате снимка на Тереза ходя по врачки да ми баят против уплах